Осветление под колата за 35лв !?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Пон 12 фев 2007 1:48

Ако се чудите с какво да си захраните луминисцентните лампи ето ви решението: http://www.dobrikit.dir.bg/page14.htm

със същата платка си захранвам УВ лампата на таблото :)
http://img.data.bg/i.php?show=230830&ctrl_id=k98yda#img

bas_maniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Осветление под колата за 35лв !?

Мнениеот bas_maniq » Вто 04 сеп 2007 13:32

kolega i az sam izmislil ne6to takova :kopuvase ot elektroni magazini kazvase invertor struva 4:30lv i zahranva 18w prodavatse v magazini za osvetitelni tela puri cvetni stuvat 4 lv kopuvase prozra4en marku4 rejese na metar i deset sm vkarvase purata vatre otstrani se zaliva sas silikon i gotovo 1 platka zahranva 2 puri po 8w sledovatelno trqbvat 2-platki=8;60lv 4-puri=16lv 4;5m marku4 =4;50lv kabeli i 1tuba silikon i gotovo ve4e 2 godini sam taka i nqma problemi

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Вто 04 сеп 2007 14:47

интересна тема(И малко ретро като гледам :D ) какво мислите за изработка на същото, ама още по-тънко да се мине а именно купувате си колко искате светодиоди на по 4,5 волта(струват буквално стотинки и повече от 10 на страна не виждам смисъл) от тези, дето ги има по запалките, свързват се успоредно(бая поене ще падне), след което само трябва да им се измисли някакъв корпус, който някак ми звучи като 1 алуминиева ивица дебела 3-4мм, широка поне 1,5см и за да е гарантирано водонепромокаемо върху пробитите за диодите дупки се слага 1 цяло парче плексиглас, който с времето освен да се надере и да разсее светлината още по-ефектно не знам какво може да се случи. Какво мислите за това решение? Ще ми е интересно да чуя и други мнения.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 04 сеп 2007 15:46

Миналата година бяхме за части в Турция като свършихме работата почнахме да обикаляме магазините за Тунинг. Гледам такива лампи около 50 см. за 10 лв. броя. Купих си 2 лампи но така и не ми остана време да ги сложа чак ги загубих някъде не мога да се сетя.

Иначе ги тествахме от запалката на колата светиха много готино синьо.

Потребителски аватар
Efri
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Efri » Сря 05 сеп 2007 0:32

Стара стара - ама не гасне!

Та в крайна сметка ще има ли снимки?
Как могат да светнат луминицентните лампи - въпрос зададен от Winner25?

Последно - за колко пари може да се намерят тия лампи - за под колата?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 05 сеп 2007 1:10

Що просто не си закачите някой друг диод от долу евентулно със светловод за който иска да му е абсолютно еднакво петното-хем лесно слагане хем сигурно че няма да го счупиш и т.н.Пък и цената ще е същата да не е и по-малка.

Потребителски аватар
PassatVarna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PassatVarna » Съб 08 сеп 2007 23:23

apchih написа:Ако се чудите с какво да си захраните луминисцентните лампи ето ви решението: http://www.dobrikit.dir.bg/page14.htm

със същата платка си захранвам УВ лампата на таблото :)
http://img.data.bg/i.php?show=230830&ctrl_id=k98yda#img

абе пич я кажи от Неоновата лампа ли свети така километража или ти си боядисал с нещо мотометара .. и от там се получава така??? (километража)

Върни се в “Направи си сам!”