А някой пробвал ли ги е колко са точни?
Аз до колкото знам на стробоскопа му нагласяш предварението което е за двигателя и ако не е калибриран няма да свърши никаква работа.
Стробоскоп
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: sjdal
lozan67 написа:На битака в София ги продават 15лв. с диоди 30лв. с лампа.
Можеш ли да обясниш в коя част са тъй като утре ще ходя там и мисля да си купя един.
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
стробоскоп на Битака
На Битака в София стробоскоп на светодиоди ще намериш при Димитър-сергия на последната редица към средата и-продава още волтметри,оборотомери,зумери,аларми и др.Аз съм си купувал от него волтмери и оборотомери още преди 5-6 г и са добри.На около 55 г е ,дава гаранция ,дава визитка за връзка,а и на описанията за уредите е написан телефон.
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
колеги схемата бачка без проблеми , вчера я зглобих , даже я поместих в малко фенерче което също е с 9 светодиода ,днес си направих даже и центровката сега колата е пушка
-въпрос към колегите които разбират как да осиля светенето на свето диодите защото мри мене се получава илюзията за спрял маховик чак на наи лекото светене на свето диодите(потенциометъра когато е в наи краино положение демек когато е на късо) и през деня много трудно може да се вижда ?

-въпрос към колегите които разбират как да осиля светенето на свето диодите защото мри мене се получава илюзията за спрял маховик чак на наи лекото светене на свето диодите(потенциометъра когато е в наи краино положение демек когато е на късо) и през деня много трудно може да се вижда ?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Вземи един високоволтов кабел ( с по-дебела изолация) заголи го повечко отпред , извади кабела на 1-ви цилиндър от дистрибуторната, сложи заголената жичка вътре (без изолацията , само жичката) и вкарай отново кабела на 1-ви цилиндър. После прекъсни "новият" кабел и му сложи еди резистор от около 100 килоома, белкем не прекъсне искрата в свеща, но и да прекъсне , колата ще клопа на 3 цилиндъра и пак ще можеш да си направиш центровката 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стробоскоп
Здравейте,
гледах тази схема на първа страница (с 9-те светодиода),
оба4е по бг сайтове не виждам нищо за 4013В (което било аналога на руският 4ип).
и можете ли и да опишете кое къде се връзва? в смисъл
там където на 2-я 4ип го разбирам 4е 8-ми пин отива на
7-ми пин на първият 4ип......
гледах тази схема на първа страница (с 9-те светодиода),
оба4е по бг сайтове не виждам нищо за 4013В (което било аналога на руският 4ип).
и можете ли и да опишете кое къде се връзва? в смисъл
там където на 2-я 4ип го разбирам 4е 8-ми пин отива на
7-ми пин на първият 4ип......
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Чипа е един, и в него има два тригера. Аз лично си го бях взел от веригата магазини ЕЛИМЕКС (бившите Пасат електроникс).
-
- Автомобил:
- Двигател:
а да.
просто не съм догледал
мерси за отговора. ще мъча и аз да го направя това
просто не съм догледал

мерси за отговора. ще мъча и аз да го направя това

Кажете този стробоскоп с деветте диода от къде взема сигнал.Някакъв датчик има който не ми е много ясно какъв е.