Поставяне на АБС/ЕДС на кола без АБС

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Re: Поставяне на АБС/ЕДС на кола без АБС

Мнениеот policevidin » Съб 13 ное 2010 22:01

pe6kata написа:що така, инсталацята за абс-а върви в отделен сноп, има много малко работа и място дето да се обърка...

иначе за захранването на абс-а -би трябвало да отиват силови кабеле до акумулатора(и + и - заедно...)
гледай абс-а да е под постоянен плюс...

абс-а ще работи и без лампа и кабел за диагностика, няма проблем

Точно така, благодаря че отговори вместо мен! :beer
Иначе прекарването е фасулска работа аз я прекарах за 15мин при положение че не съм разглабял нищо а при мен снопа влиза през отвор зад жабката на колата. :banghead:
Успех и да се похвалиш.
А относно лампата и без нея ще работи (но това е само за по-старите АБС-и) за по-новите треа задължително оригиналната лампа.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Нед 14 ное 2010 1:13

колата е сеат толедо.. и кабелите пак минат като на голфа зад жабката и оригинално върви под мокета покраи ръчната..и компа стои в багажника зад стопа..а колкото до кабелите..+ и - има които се закачат на бошуниерата..няма кабели които да отиват към акумулатора.. утре като е сглобя ще видим дали ще работи и тогава ще го умуваме,а ся лягам да поспя малко :D

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Нед 28 ное 2010 20:04

Браво пич, вземи да отвориш един сервиз.

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пет 03 дек 2010 18:45

donMaranzano написа:Браво пич, вземи да отвориш един сервиз.

Много хора ми го казват колкото и да не звучи скромно. Но вече съм се хванал на хорото (на полицията ако ваобще може да се нарича полиция вече :roll: :cry: )

Пример за потдържание как се поства и формолира тема Евала са старанието:

http://www.corrado-club.ca/forum/viewto ... hlight=abs

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пон 19 дек 2011 0:50

Колега малко да изтупам праха по темата.Значи решил съм да слагам и аз АБС на Вентото ми но.. отпред съм с вентилиран диск, отзад също с дискове но плътен.Та въпроса ми е дали задължително трябва да сменям дискове или само шенкелите на 4-те колела ?

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пон 19 дек 2011 1:01

:012: :beer
lou написа:Колега малко да изтупам праха по темата.Значи решил съм да слагам и аз АБС на Вентото ми но.. отпред съм с вентилиран диск, отзад също с дискове но плътен.Та въпроса ми е дали задължително трябва да сменям дискове или само шенкелите на 4-те колела ?

Хммм не те разпрах нещо!!!!
Щом си с вентилирани отпред значи са 90% 256мм (на тях треа само да им сложиш гривни за АБС) а отзад си с дискове КОето е голям + ако си оригинално с дискове отзад ТО треа да си имаш и дупки в ОСИ-те и гривни на дисковете.

Като цяло ти треа АБС+Инсталация+ 2 ПРЕДНИ гривни 4 Датчика и СИ ти.

АААААААА и много търпение!

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пон 19 дек 2011 1:08

policevidin написа::012: :beer
lou написа:Колега малко да изтупам праха по темата.Значи решил съм да слагам и аз АБС на Вентото ми но.. отпред съм с вентилиран диск, отзад също с дискове но плътен.Та въпроса ми е дали задължително трябва да сменям дискове или само шенкелите на 4-те колела ?

Щом си с вентилирани отпред значи са 90% 256мм (на тях треа само да им сложиш гривни за АБС) а отзад си с дискове КОето е голям + ако си оригинално с дискове отзад ТО треа да си имаш и дупки в ОСИ-те и гривни на дисковете.

Оригинално съм с задни дискове да, но доколкото те разбрах не трябва да се сменят шенкели така ли :)

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пон 19 дек 2011 9:29

Заглавие: Поставяне на АБС/ЕДС на кола без АБС

lou написа:
policevidin написа::012: :beer

Оригинално съм с задни дискове да, но доколкото те разбрах не трябва да се сменят шенкели така ли :)

Ами да се изясниме първо.
Шенкелите са отпред, А ОСИ-те са отзад.

И да, има начин да не сменяш шенкелите (отпред) защото тези за дискове 256мм си имат дупки за датчици на АБС но нямат гривни от които те да четат. Ето:
Изображение
Трябва да и се постави такава гривна:
Изображение

Как се сменя лагера на главината

И накрая не бързай да се радваш,че няма да сменяш шенкелите :Mr Green Fun най-малко ще се наложи да си смениш лагерите отпред защото няма как да сложиш гривната.

Върни се в “Направи си сам!”