изолиране на купето

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Re: изолиране на купето

Мнениеот butsefal » Съб 27 фев 2010 23:02

коелги, май не сте ме разбрали правилно. Аз говоря основно за пода и частта между таблото и двигателя...
Между другото на мк3 пода има такава изолация която наподобява първоначално споменатия материал... и си мисля че ако сичко по пода е нарес(без дупки) не би трябвало да има проблеми с миризма и мухъл. само дето на 3-ката ми направи впечатление че под тази изолация има ред гума която е за всеки случай ако някъде прогние и почне да пуска влага... И аз съм се засилил в тази посоко: след изкърпването- 1-боди, 2 гума, 3ватата от споменатия материал, и отгоре мисля да сложа подложка като тези за ламинат. Отгоре вече ше си е мокета....

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Нед 28 фев 2010 15:43

butsefal написа:коелги, май не сте ме разбрали правилно. Аз говоря основно за пода и частта между таблото и двигателя...
Между другото на мк3 пода има такава изолация която наподобява първоначално споменатия материал... и си мисля че ако сичко по пода е нарес(без дупки) не би трябвало да има проблеми с миризма и мухъл. само дето на 3-ката ми направи впечатление че под тази изолация има ред гума която е за всеки случай ако някъде прогние и почне да пуска влага... И аз съм се засилил в тази посоко: след изкърпването- 1-боди, 2 гума, 3ватата от споменатия материал, и отгоре мисля да сложа подложка като тези за ламинат. Отгоре вече ше си е мокета....

само исках да ти кажа,че ефекта от тези кечета или други материали,които са водопропускливи /с отворена клетка/ е много малък и не си заслужава да се хабиш дори и да са безплатни.

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Вто 02 мар 2010 19:36

viewtopic.php?f=11&t=189076

вижте какво е направил колегата

Върни се в “Направи си сам!”