Малко се увличате с псевдо-защитите. Собствените поражения ми се струват доста по-вероятни.
Anti_hack, каква е въпросната кола все пак?
Надхитри крадеца :)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Re: Надхитри крадеца :)
Темата е уникална
, много се смях на втора страница. Идеята с буксата е добра, ектрошока също. Но дали едно пълно автокаско няма да ни спести всичките тези упражнения? Все пак затова има застраховки за да си спокоен по всяко едно време. 

- DaNicHeLi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGU 1999
Започвате да се вдетинявате!
Основната идея е добра и в мойта кола си има някои препядствия!
Основната идея е добра и в мойта кола си има някои препядствия!
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Според мен силата на такива защити е в индивидуалния подход на всеки към собствения му автомобил и не споделяне в публичното пространство. Нека темата провокира тези които знаят , че поялника се държи от студената му страна да си подсигурят предимство пред апашите.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Нещо лесно работещо - просто прекарваш буксата за диагностика през реле. И релето се пуска при определени условия - примерно перките на 2, включени дълги светлини, включени нагреватели на задния прозорец (не разбира се на куп).
На 3ката бях прекарал така имобилайзера. Докато не направиш каквото е необходимо не можеш нито да запалиш, нито да използваш интерфейса за диагностика. Дори и да имаш ключа с чипа гасне все едно, че не си познава чипа на имобилайзера. Перфектно допълнение към тази система е пейджър. Да ти прати съобщение, че някой се опитва да запали колата. Докато се усети онзи какво става ти ще си му на главата и ще му помогнеш
.
На 3ката бях прекарал така имобилайзера. Докато не направиш каквото е необходимо не можеш нито да запалиш, нито да използваш интерфейса за диагностика. Дори и да имаш ключа с чипа гасне все едно, че не си познава чипа на имобилайзера. Перфектно допълнение към тази система е пейджър. Да ти прати съобщение, че някой се опитва да запали колата. Докато се усети онзи какво става ти ще си му на главата и ще му помогнеш

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:Нещо лесно работещо - просто прекарваш буксата за диагностика през реле. И релето се пуска при определени условия - примерно перките на 2, включени дълги светлини, включени нагреватели на задния прозорец (не разбира се на куп).
На 3ката бях прекарал така имобилайзера. Докато не направиш каквото е необходимо не можеш нито да запалиш, нито да използваш интерфейса за диагностика. Дори и да имаш ключа с чипа гасне все едно, че не си познава чипа на имобилайзера. Перфектно допълнение към тази система е пейджър. Да ти прати съобщение, че някой се опитва да запали колата. Докато се усети онзи какво става ти ще си му на главата и ще му помогнеш.
Колега,как ще му помогнеш

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
А няма ли да е по-лесно да се направи класическо прекъсване на бензиновата помпа или бобината или там каквото може с копче скрито в купето както едно време, аз имам такова копче и идея си нямам какво прекъсва не го ползвам, но го имам така си купих колата с такова копче!
Мисля, че ще е по-добре от всякакви други измишльотини!
Скоро си говорихме с един приятел на тази тема как крадът скъпите лимузини защото са защитени само от електроника, и как ще се хване за главата джамбазина като отблокира всички системи а колата не пали, а решението едно просто копче скрито в купето което е по-добро от всичи видове модерни защити, били те ако щете по-зеницата на окото да те разпознава системата, но и така не са защитени колите защото ако си наумът да ти вдигнат колата на паяк или влекач, но пак ще я откраднат!!!!!
Мисля, че ще е по-добре от всякакви други измишльотини!
Скоро си говорихме с един приятел на тази тема как крадът скъпите лимузини защото са защитени само от електроника, и как ще се хване за главата джамбазина като отблокира всички системи а колата не пали, а решението едно просто копче скрито в купето което е по-добро от всичи видове модерни защити, били те ако щете по-зеницата на окото да те разпознава системата, но и така не са защитени колите защото ако си наумът да ти вдигнат колата на паяк или влекач, но пак ще я откраднат!!!!!
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
enigma79 написа:brum написа:...Докато се усети онзи какво става ти ще си му на главата и ще му помогнеш.
Колега,как ще му помогнеш![]()
извинявай за любобитството
Културно колега, културно. Боя изгражда, не разгражда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:Малко се увличате с псевдо-защитите. Собствените поражения ми се струват доста по-вероятни.
Anti_hack, каква е въпросната кола все пак?
Нали не очакваш, точно този отговор ?

L&R написа:Според мен силата на такива защити е в индивидуалния подход на всеки към собствения му автомобил и не споделяне в публичното пространство. Нека темата провокира тези които знаят , че поялника се държи от студената му страна да си подсигурят предимство пред апашите.

brum написа:Нещо лесно работещо - просто прекарваш буксата за диагностика през реле.
К и L шините ги има на доста места по колата. CAN шините също. В момента в който не съ вържеш за ЕЦУ-то, първото нещо е да провериш захранването до ЕЦУ-то , и след това DATA шините !
brum написа:Перфектно допълнение към тази система е пейджър
Колата е с пейджър, който се задейства при отверена врата и задействана аларма. Повечето са така и предполагам затова врата не са я отваряли. Вече пейджъра е вързан и при контакт!!!!!

doaiena написа:решението едно просто копче скрито в купето което е по-добро от всичи видове модерни защити,
Диагностиката моментално ще изпее защо не пали колата.
И колеги , темата е все пак е как да подсигурим колата против кражба, не за електромасажори и иглотерапия.

А какво пречи на тръбата за горивото да се сложи един ел.управляем кран. Цъкаш тайно копче и спираш нафтата (при бенз е малко опасно откъм искри). После да си прави диагностики и обезвреждане на аларми колкото иска. Ще запали, ще потегли и след 50м спира.
Това трудно ли е за направа с ел. кран на тръбата.. Мисля го този вариант , но не съм запознат много и ще ми е нужна странична помощ.
Също въпросното копче възможно ли е да се монтира да речем извън купети ..мисълта ми е , че човек който знае , че може да има такова копче тръгне да я краде.. ще тръгне да търси вътре в купето .. ама нанай ?
Също въпросното копче възможно ли е да се монтира да речем извън купети ..мисълта ми е , че човек който знае , че може да има такова копче тръгне да я краде.. ще тръгне да търси вътре в купето .. ама нанай ?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
абе вие какви филми гледате

Anti_hack написа:...Отивате до най-близката морга и си купувате същата диагностична (OBD) букса , като Вашата. Демонтирвате Вашата и умело я прикривате накъде. На нейното място монтирвате новата.Сътворявате едно трансфертерче на около 800V , и го връзвате на пиновете където са K , L i CAN bus шините, (6,7,14,15 краче).![]()
Туй то
Ще си позволя да се самоцитирам:
ittso написа:Каквито и мерки да се вземат, ако те станат публично достъпни, например се публикуват в интернет или се разкажат на всички в квартала, стават неефективни. Лично мнение.
- magician
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Един написа:А какво пречи на тръбата за горивото да се сложи един ел.управляем кран. Цъкаш тайно копче и спираш нафтата (при бенз е малко опасно откъм искри). После да си прави диагностики и обезвреждане на аларми колкото иска. Ще запали, ще потегли и след 50м спира.
Принципно нищо не пречи да се сложи...А за бензина изобщо не си прав. Погледни някоя кола с газова уредба-има си клапани за прекъсване на бензина...
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Anti_hack написа:doaiena написа:решението едно просто копче скрито в купето което е по-добро от всичи видове модерни защити,
Диагностиката моментално ще изпее защо не пали колата.
Абсолютно не съм съгласен, че диагностиката моментално ще открие проблема, но да предположим/приемем има някаква вероятност да анализира проблема, джамбазина ще почне да търси по-веригата къде е прекъснато или какво, просто ще се откаже да краде колата!
Точно там е разликата, ако е електронна защита се отстранява моментално, а ние говорим за механична намеса, която с каквато и де е изчислително диагностична система да разполага, ще остане не приятно иненадан, от факта, че е с вързани ръце!
Остава само един начин, паяк или влекач!
Ето и друг вариант не помня само виц ли беше или действителен случай: На някъв човечец му свирила алармата, погледнал човека през балкона, всичко било наред, след малко пак свирнала алармата, човека пак я изключил, и на третия път, човечеца слязъл долу да види какво става и от там го посрещнали джамбазите и му казали, - айде бе до кога щете чакаме, извода какъв сам и им носиш ключовете!!!!!