Надхитри крадеца :)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Надхитри крадеца :)

Мнениеот Един » Нед 21 фев 2010 23:16

Малко се увличате с псевдо-защитите. Собствените поражения ми се струват доста по-вероятни.

Anti_hack, каква е въпросната кола все пак?

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Вто 23 фев 2010 11:03

Темата е уникална :D , много се смях на втора страница. Идеята с буксата е добра, ектрошока също. Но дали едно пълно автокаско няма да ни спести всичките тези упражнения? Все пак затова има застраховки за да си спокоен по всяко едно време. 8)

Потребителски аватар
DaNicHeLi
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU 1999

Мнениеот DaNicHeLi » Вто 23 фев 2010 12:06

Започвате да се вдетинявате!
Основната идея е добра и в мойта кола си има някои препядствия!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 23 фев 2010 12:24

Според мен силата на такива защити е в индивидуалния подход на всеки към собствения му автомобил и не споделяне в публичното пространство. Нека темата провокира тези които знаят , че поялника се държи от студената му страна да си подсигурят предимство пред апашите.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 23 фев 2010 15:50

Нещо лесно работещо - просто прекарваш буксата за диагностика през реле. И релето се пуска при определени условия - примерно перките на 2, включени дълги светлини, включени нагреватели на задния прозорец (не разбира се на куп).

На 3ката бях прекарал така имобилайзера. Докато не направиш каквото е необходимо не можеш нито да запалиш, нито да използваш интерфейса за диагностика. Дори и да имаш ключа с чипа гасне все едно, че не си познава чипа на имобилайзера. Перфектно допълнение към тази система е пейджър. Да ти прати съобщение, че някой се опитва да запали колата. Докато се усети онзи какво става ти ще си му на главата и ще му помогнеш :beat_butt2 .

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 23 фев 2010 17:27

brum написа:Нещо лесно работещо - просто прекарваш буксата за диагностика през реле. И релето се пуска при определени условия - примерно перките на 2, включени дълги светлини, включени нагреватели на задния прозорец (не разбира се на куп).

На 3ката бях прекарал така имобилайзера. Докато не направиш каквото е необходимо не можеш нито да запалиш, нито да използваш интерфейса за диагностика. Дори и да имаш ключа с чипа гасне все едно, че не си познава чипа на имобилайзера. Перфектно допълнение към тази система е пейджър. Да ти прати съобщение, че някой се опитва да запали колата. Докато се усети онзи какво става ти ще си му на главата и ще му помогнеш :beat_butt2 .

Колега,как ще му помогнеш :seeex :hug извинявай за любобитството :ihihih:

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 23 фев 2010 17:28

А няма ли да е по-лесно да се направи класическо прекъсване на бензиновата помпа или бобината или там каквото може с копче скрито в купето както едно време, аз имам такова копче и идея си нямам какво прекъсва не го ползвам, но го имам така си купих колата с такова копче!
Мисля, че ще е по-добре от всякакви други измишльотини!
Скоро си говорихме с един приятел на тази тема как крадът скъпите лимузини защото са защитени само от електроника, и как ще се хване за главата джамбазина като отблокира всички системи а колата не пали, а решението едно просто копче скрито в купето което е по-добро от всичи видове модерни защити, били те ако щете по-зеницата на окото да те разпознава системата, но и така не са защитени колите защото ако си наумът да ти вдигнат колата на паяк или влекач, но пак ще я откраднат!!!!!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 23 фев 2010 18:09

enigma79 написа:
brum написа:...Докато се усети онзи какво става ти ще си му на главата и ще му помогнеш :beat_butt2 .

Колега,как ще му помогнеш :seeex :hug извинявай за любобитството :ihihih:

Културно колега, културно. Боя изгражда, не разгражда.

Anti_hack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anti_hack » Сря 24 фев 2010 22:07

Един написа:Малко се увличате с псевдо-защитите. Собствените поражения ми се струват доста по-вероятни.

Anti_hack, каква е въпросната кола все пак?

Нали не очакваш, точно този отговор ? :) Важи за всички коли с ОБД букса.
L&R написа:Според мен силата на такива защити е в индивидуалния подход на всеки към собствения му автомобил и не споделяне в публичното пространство. Нека темата провокира тези които знаят , че поялника се държи от студената му страна да си подсигурят предимство пред апашите.

:да:
brum написа:Нещо лесно работещо - просто прекарваш буксата за диагностика през реле.

К и L шините ги има на доста места по колата. CAN шините също. В момента в който не съ вържеш за ЕЦУ-то, първото нещо е да провериш захранването до ЕЦУ-то , и след това DATA шините !
brum написа:Перфектно допълнение към тази система е пейджър

Колата е с пейджър, който се задейства при отверена врата и задействана аларма. Повечето са така и предполагам затова врата не са я отваряли. Вече пейджъра е вързан и при контакт!!!!! :012:
doaiena написа:решението едно просто копче скрито в купето което е по-добро от всичи видове модерни защити,

Диагностиката моментално ще изпее защо не пали колата.

И колеги , темата е все пак е как да подсигурим колата против кражба, не за електромасажори и иглотерапия. :beat_butt2

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 25 фев 2010 0:16

А какво пречи на тръбата за горивото да се сложи един ел.управляем кран. Цъкаш тайно копче и спираш нафтата (при бенз е малко опасно откъм искри). После да си прави диагностики и обезвреждане на аларми колкото иска. Ще запали, ще потегли и след 50м спира.

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Чет 25 фев 2010 0:33

Това трудно ли е за направа с ел. кран на тръбата.. Мисля го този вариант , но не съм запознат много и ще ми е нужна странична помощ.
Също въпросното копче възможно ли е да се монтира да речем извън купети ..мисълта ми е , че човек който знае , че може да има такова копче тръгне да я краде.. ще тръгне да търси вътре в купето .. ама нанай ?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 25 фев 2010 0:58

абе вие какви филми гледате :shock :screwy

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Чет 25 фев 2010 1:05

Anti_hack написа:...Отивате до най-близката морга и си купувате същата диагностична (OBD) букса , като Вашата. Демонтирвате Вашата и умело я прикривате накъде. На нейното място монтирвате новата.Сътворявате едно трансфертерче на около 800V , и го връзвате на пиновете където са K , L i CAN bus шините, (6,7,14,15 краче). mhihi
Туй то :beer

Ще си позволя да се самоцитирам:
ittso написа:Каквито и мерки да се вземат, ако те станат публично достъпни, например се публикуват в интернет или се разкажат на всички в квартала, стават неефективни. Лично мнение.

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Чет 25 фев 2010 5:06

Един написа:А какво пречи на тръбата за горивото да се сложи един ел.управляем кран. Цъкаш тайно копче и спираш нафтата (при бенз е малко опасно откъм искри). После да си прави диагностики и обезвреждане на аларми колкото иска. Ще запали, ще потегли и след 50м спира.

Принципно нищо не пречи да се сложи...А за бензина изобщо не си прав. Погледни някоя кола с газова уредба-има си клапани за прекъсване на бензина...

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 25 фев 2010 8:06

Anti_hack написа:
doaiena написа:решението едно просто копче скрито в купето което е по-добро от всичи видове модерни защити,

Диагностиката моментално ще изпее защо не пали колата.

Абсолютно не съм съгласен, че диагностиката моментално ще открие проблема, но да предположим/приемем има някаква вероятност да анализира проблема, джамбазина ще почне да търси по-веригата къде е прекъснато или какво, просто ще се откаже да краде колата!
Точно там е разликата, ако е електронна защита се отстранява моментално, а ние говорим за механична намеса, която с каквато и де е изчислително диагностична система да разполага, ще остане не приятно иненадан, от факта, че е с вързани ръце!
Остава само един начин, паяк или влекач!
Ето и друг вариант не помня само виц ли беше или действителен случай: На някъв човечец му свирила алармата, погледнал човека през балкона, всичко било наред, след малко пак свирнала алармата, човека пак я изключил, и на третия път, човечеца слязъл долу да види какво става и от там го посрещнали джамбазите и му казали, - айде бе до кога щете чакаме, извода какъв сам и им носиш ключовете!!!!!

Върни се в “Направи си сам!”