Мазане на външните пластмаси по колата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Re: Мазане на външните пластмаси по колата

Мнениеот moreg » Сря 09 юни 2010 8:03

Според мене това с пистолета на Bosch не е много приложимо защото може на някое място без да искаш да претопиш или боята или някоя пластмасова част! тоя пистолет е за сваляне на боя от дърво а не за почерняне на броня :!: отделно цената му не е под 300 лв, така че това е просто несериозно според мене :screwy
Това, което е дал колегата Volkov май е най-удачното за целта
В София се продава,в Младост 3 едно магазинче на разклона за горубляне, има го и на Горубляне на изхода на София, преди бензиностанцията на BP магазинчето е за аксесоари! същото го взех и аз и ефекта е поразителен наистина! :bowdown

Последна промяна от moreg на Сря 09 юни 2010 12:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Сря 09 юни 2010 10:06

Volkov написа:Ето това е! download/file.php?id=66818&mode=view

Не знам ама аз го взех това Био Бъмпер и мацнах леко на калника ..... стана идеално.Според мен даже ще стане и за гуменитр уплатнения.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 09 юни 2010 15:21

Ползвайте чешкото мазилото - ефекта е доста дълготраен :да:

Потребителски аватар
hashashin_BAC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hashashin_BAC » Чет 10 юни 2010 12:41

Здравейте колеги,

понеже имам такъв пистолет, реших да пробам на моята кола:

1)Не става за всички пластмаси, има ефект върхо задната брония, горните и долните пластмасови елементи, за ГТИ става за пластмасите над калниците, за лаисните по вратите няма никав ефект!!

2)По броните става идеално, но само да задържиш малко повече пистолета опичаш веднага боята,нали бронията е цяалата от пластмаса и по средата е боядисата, за тази боя говоря че с малко не внимание отива боята(става на балони).

3)Не е много оферта да си копувате пистолет за тази работа, при ословие че мойе да се постигне същият резултат и с мазила.(които се е решил да го прави с пистолет има ги и по 60-70лв)но за мен лично след като го пробах мисля че с някоя паста е по удачно.Защото както писах по горе, става само за определени пластмаси, другите ще трябва така или иначе да се мажат с паста и ще се получе различен цвят на елементите.може би при голф 2-ка ще е екстра, и там няма толкова пластмаса, за голф 3 или по горен клас освен да си изгорите боята на другите боядисани пластмасови елементи, друго няма да постигнете.
По лесно и безопасно е с паста, да не забравяме че пистолета грее на 450(200, на първа скорост, ако не се лъжа) градуса и малко невнимание може да се изгорите жестоко.

надявам се да съм ви бил полезен :012:

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Чет 10 юни 2010 17:26

То е ясно че с пистолет е глупаво да се прави.
първо има рискове от изгаряне ,стопяване и второ е скъпо пък и е много трудно

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 10 юни 2010 17:33

вай вай вай

1. никой не те кара да си купуваш пистолет за едните брони

2. ако ще го правиш не е нужно да е бош за амнайсе иляду лева

3. ти като печеш боядисаната част очакваш да не се надуе ли :screwy

4. не става защото вече си МАЗАЛ или БОЯДИСВАЛ тия пластмаси
ако не ти то някой преди теб

5. темата е в направи си сам - аз съм дал съвет как може да стане
умника дето вика че е глупаво малко да си пооправи благодарностите към колегите опитващи се да помогнат защото не ми харесва да казваш че съм глупак ясно?

6. за да казваш че е много трудно или си пробвал или говориш на посоки...съдейки по гаража ти освен с фотошоп май с друго не си освежавал брони до ся
минали са по колата ми боядисани,мазани,вапцани,варосвани и кви ли не пластмаси и моето мнение е че с пистолета е най-ефикасно , лесно и евтино...

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Чет 10 юни 2010 17:56

Извинявай колега parno несъм искал да те засегна.Под глупаво имам в предви грешно или нещо подобно ...
Ако ти се имаш за глупак не знам но за мен си колега от форума.Не те познавам за да ти давам оценки от този род.

А иначе никога несъм работил с подобен писстолет.Но си мисля че ще ми е трудно за това се изразих така.

Колата от гаража ти е харесала ;)

По темата:
Преди една седмица намацах колата с чернилото и искам да видя колко време ше издържи.При положение че вече 2 пъти съм я мил за сега ефекта е много добър

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Чет 10 юни 2010 23:47

С пистолет се постига много добър резултат и тези , които казват , че не става или не , че било "тъпо" да си спестяват мненията.Също така по въпроса за боята да кажа , че си има приставки , които се слагат на пистолета отпред и насочват по различен начин въздуха.

Изображение

Примерно като тази , но по стисната отпред , за да може да направи някаква струя с дебелина 5см например и гледайки до къде изпича с движението да си преценявате дали ще изпечете боята.Правих точно това с пистолета на Пасат б3 и ефекта е повече от задоволителен на предната броня и лайсните на вратите.Задната броня си беше избеляла преди още и затова не се получи , но пак имаше ефект по страничната част , така че тези заключения смея да твърдя , че не са поради неработата на инструмента , а на човека зад инструмента. heavy metal zork

Потребителски аватар
hashashin_BAC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hashashin_BAC » Пет 11 юни 2010 10:12

kr1s0 написа:С пистолет се постига много добър резултат и тези , които казват , че не става или не , че било "тъпо" да си спестяват мненията.Също така по въпроса за боята да кажа , че си има приставки , които се слагат на пистолета отпред и насочват по различен начин въздуха.

Изображение

Примерно като тази , но по стисната отпред , за да може да направи някаква струя с дебелина 5см например и гледайки до къде изпича с движението да си преценявате дали ще изпечете боята.Правих точно това с пистолета на Пасат б3 и ефекта е повече от задоволителен на предната броня и лайсните на вратите.Задната броня си беше избеляла преди още и затова не се получи , но пак имаше ефект по страничната част , така че тези заключения смея да твърдя , че не са поради неработата на инструмента , а на човека зад инструмента. heavy metal zork

колеги не ми се засягаите като момичета, ценя това което споделяте с всички, след като взех пистолета(който вече притежавам от години) и го пробах на моята кола, след което споделих мнение и аз!

ако си прочел целият ми коментар ще видиш че няма критики,спрямо теб или който да било, а просто плюсове и минуси на единият или другият метод.
писал съм също така че с пистолет става добре, но на определени пласт маси на ГОЛФ3 не става(няма ефект).

А за приставките и зад пистолетното устроиство вобще не изкам да коментирам, и се надявам и дригите колеги да не ги коментират тези неща.
тук сме да споделяме и да си помагаме, аз разбрах от вас как се прави, пробах го и след това споделям какво ми е харесало и кое не е.

Мерси за съветите който давате колеги heavy metal zork

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 11 юни 2010 16:50

хартиено тиксо да ви говори нещо колеги?
21 век сме - давайте го малко по-модерно mhihi
ама ваша си работа де мажете си колите с каквото си искате :да:

Върни се в “Направи си сам!”