Боядисване голф 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Боядисване голф 2

Мнениеот muns61 » Нед 12 сеп 2010 12:16

vackooo написа:
karrlito написа:Еми колкото издържи толкова. Така е без пари не става. Поне няма да е като излязла от моргата, а горе долу ще е с еднакъв цвят :lol: важното е да върви.

Само да споделя...какво мо каза един майстор...че ако минеш примерно калника със спей,после ако го боядисваш с хубава авто боя там където е имало спрей трябва да се махне на цяло иначе другата боя ставала...много зле люпела ли надигала нещо такова.

П.С.Може да не е вярно нека по опитен сподели,но ако е така го имай в предвит.Да не стане таз година работа другата двойна работа :да:

Обратно, спрейчетата надигат алкиден емайллак, ако е сравнително пресен.
Ама спрея си е ташак работа, или боядисвай както трябва, или не се занимавай!
:beer

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 12 сеп 2010 19:34

много смешна тема :lol:

Потребителски аватар
zwjar_na_putq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zwjar_na_putq » Нед 12 сеп 2010 20:36

Големи професори се извъдихте бе. Вижте к'во пита момчето и пишете според темата.
Значи по-добре търкаляй ръждясалата каляска докато събереш пари/ ако събереш/ и ги дай на някой майстор да се научи на колата ти/ не казвам, че всички са такива, ама повечето са/. Ма то може и да изгние докато събереш пари, ма нищо - по-добре не почвай сам. Тва ли е целта на форОма.
Повечето от вас едва ли са пробвали, ама така са чули.
Ако го направиш мераклииската няма да съжаляваш. Няма да е като за изложба, ама като си я гледаш ще те кефи

Потребителски аватар
zwjar_na_putq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zwjar_na_putq » Нед 12 сеп 2010 21:02

Според мен недей цялата обаче. пробвай отделен детаил как става ако може и не пипай там, където е ок оригиналната боя. Вложи повече фантазия, има решение.
Но не със спрей за 5 6 лв, както ти пише някой. Не са много евтини марковите.

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Нед 12 сеп 2010 21:09

zwjar_na_putq написа:Големи професори се извъдихте бе. Вижте к'во пита момчето и пишете според темата.
Значи по-добре търкаляй ръждясалата каляска докато събереш пари/ ако събереш/ и ги дай на някой майстор да се научи на колата ти/ не казвам, че всички са такива, ама повечето са/. Ма то може и да изгние докато събереш пари, ма нищо - по-добре не почвай сам. Тва ли е целта на форОма.
Повечето от вас едва ли са пробвали, ама така са чули.
Ако го направиш мераклииската няма да съжаляваш. Няма да е като за изложба, ама като си я гледаш ще те кефи

Брат ти незнам какво го съветваш това момче обаче каквото и да стане работата мисля че пак ще се стигне до бояджия и няма да даде примерно 400-500-600 лева да речем ми ще ги даде пак тия пари само че двойно

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Нед 12 сеп 2010 21:50

Разбрах че всички ще кажат да я дам да я боядисат, но сега няма как да стане. Разбрах че не трябва да я пръскам със спрей цялата. И единственото ми решение е както казах да изчистя там където положението е плачевно и със тониран спрей според боята да го пръсна. Искам колата да е един цвят просто за да не ме е срам да я карам. Сега някои ще каже как не ме е срам да я карам със спрей недобре боядисана еми как да ви кажа по добре е от цялата напукана и подута от ръжда.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 12 сеп 2010 22:58

Пистолет като за начинаещ струва 30 - 40 лв, а компресор можеш да вземеш назаем от някой познат. Вземи си и кило някаква боя и потренирай малко. Почерпи с една бира някой майстор да те светне за един два чалъма и си готов. Колата няма да я направиш перфектна, но ще си си я правил сам и ще и се кефиш повече. А май има и евтини пистолети които работят без компресор, но не съм пипал такъв и не знам дали стават за нещо.

Потребителски аватар
n-i-k-o
Автомобил: mk2 i passat b3
Двигател: ev 1984 rp 1992

Мнениеот n-i-k-o » Нед 12 сеп 2010 23:02

karrlito написа:Разбрах че всички ще кажат да я дам да я боядисат, но сега няма как да стане. Разбрах че не трябва да я пръскам със спрей цялата. И единственото ми решение е както казах да изчистя там където положението е плачевно и със тониран спрей според боята да го пръсна. Искам колата да е един цвят просто за да не ме е срам да я карам. Сега някои ще каже как не ме е срам да я карам със спрей недобре боядисана еми как да ви кажа по добре е от цялата напукана и подута от ръжда.

направи го така че на теб да ти харесва,моята цялата я пръснах със спрей уж да изкара до пролетта но вече три години е така,доколкото знам и на колегата parno е по същия начин боядисана,ти сам прецени до къде ти стигат познанията и възможностите.успех :beer

Потребителски аватар
n-i-k-o
Автомобил: mk2 i passat b3
Двигател: ev 1984 rp 1992

Мнениеот n-i-k-o » Нед 12 сеп 2010 23:08

ktamen написа: А май има и евтини пистолети които работят без компресор, но не съм пипал такъв и не знам дали стават за нещо.
POW%20750.jpg
от този вид за нищо не стават,по добре си хвърли парите на улицата :wink:

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 13 сеп 2010 2:36

Колега, спрея е майтап работа.Защо не го направиш по тази схема.Може да се смеете ама в Англия често за да спестят парички, боядисват по тази технология бусовете и интересно че се получава (като за валяк :mrgreen: ).Ако е по-разредена боята, даже прави гланц.Затвори я по този начин, като му дойде времето ще я направиш както трябва.

1. Подготовката: http://www.youtube.com/watch?v=a2mVvKT- ... re=related
2. Боядисване: http://www.youtube.com/watch?v=IZL-F9Zf02Q

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Пон 13 сеп 2010 3:10

защото ако го мине с дунапренено валяче ще стане релефен като нар стига с глупостите вече

Потребителски аватар
Repissimo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Repissimo » Сря 15 сеп 2010 16:41

Колега,не се притеснявай ами го направи както си решил,поне ще спреш ръждата малко...на предната ми кола бях направил точно така и за временно решение става.На доста места имах ръжда по колата,надигната боя и т.н...махнах ръждата,китосах където имаше нужда,тонираха ми спрей (не на ацетонова основа) и се получи доста добре...даже я наръсих пред блока :Mr Green Fun Разходите ми не бяха повече от 40лв...25лв е спрея другото за кит и шкурки.Слагам и снимки,да се види как стана :)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ichev » Сря 15 сеп 2010 16:55

а колко излиза цялата работа-грунд,кит,боя+работа(за цялата кола голф2)

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Нед 31 окт 2010 20:53

След доста работа голфа е почти готов. Намерих човек който го пръсна евтино, а боята и другите неща бяха около 200 лв.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от karrlito на Съб 22 сеп 2012 2:17, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 31 окт 2010 21:04

За 200лв. + труда е станал много добре, направо си е без пари това! :да:

Върни се в “Направи си сам!”