Моднах си фаровете - вече с лупи

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Re: Моднах си фаровете

Мнениеот JC » Пет 19 ное 2010 23:05

passat_rs написа:
JC написа:Заради нарушено отразяване или визуално не ти харесва колега, защото като го гледам рефлектора едва ли това е работна повърхност :roll:

Заради нарушеното отразяване е не гледай моя рефлектор, при мене никела е изгорял и седи матово иначе и тази част е работна повърхност :wink: сега съм с ксенон и съм сравнявал мойте фарове с друг пасат пак със ксенон но здрави рефлектори и мога да каже че има огромна разлика.

п.п. Ще снимам някоя вечер да видиш как свети с опекан рефлектор и тогава си помисли дали да ги пръснеш и вътре :beer

Е да но с опечен рефлектор е ясно че не свети като хората, хубаво е да се сравни със здрав рефлектор, но с пръсната долна част :wink:

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Пет 19 ное 2010 23:05

ми моя рефлектор е опечен точно в долната част :lol:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 19 ное 2010 23:46

passat_rs написа:ми моя рефлектор е опечен точно в долната част :lol:

Е на снимката се вижда че общо си е заминал почти никела, а ако долната част не е черна не виждам смисъл да се прави само челните части ... имам стари фарове хела и ще си поиграя с тях, със слагането на ксенона ги смених с нови депо, защото старите нещо не ми харесваха, но може и да са били мръсни...не знам като ги отворя ще видим :wink:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 20 ное 2010 8:56

aylin78 написа:оребрението на стъклото колега искам да го изгладя,на колегата с пасата има гладки стъкла/как ги е изгладил,нали са релефни.....пасат С8856

Колега,не са ми гладки стъклата :) оребрени са си.Ще трябва да ги заглаждам,заради лупите макар че и така си светят отлично-когато лупата е много близко до стъклото разпръскването от стъклото е минимално.
Изображение
А с тази машинка която е показал колегата незнам дали ще стане работата-защото работи на много малка повърхност и незнам как ще стане цялото стъкло равномерно и гладко?!?!? Защото ако е криво ще прецаква фокуса на лупата повече от оребреното....
Използва се щкурка за камък,ето как се е справил колегата Люси:
viewtopic.php?f=53&t=201704
vit_autosofia написа:вътрешното оребрение на стъклото прмахнах с шкурка за камък. 60,80,120,150,220,400 на сухо.Лошото е,че при самото търкане стъклото загрява и трябва да уцелиш момента кога да спреш,а и оборотите на флекса за да не пръсне стъклото от температурната разлика.Шкурката се лепи на камбанка за флекс,която беше на ф100 мисля.Но при този диаметър на камбанката не хваща добре ъглите на стъклото.Намалих я на ф50.Има вариант стъклото да се полира с диамантена паста която се използва в зъботехниката за полиране на ченета.

А за маркера-той хваща и върху никела,не е нужно да се търка рефлектора...

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Съб 20 ное 2010 13:01

Вътре с маркера ли боядисваш колега?за това ли стои 4ерен фара така?така или ина4е рефлектор не трябва след като се сложат лупите.Зна4и стаклата остават оребрени,но ако има на4ин да станат гладки казваите,ще дам вси4ко от себеси :да: :да:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 20 ное 2010 20:22

aylin78 написа:Вътре с маркера ли боядисваш колега?за това ли стои 4ерен фара така?така или ина4е рефлектор не трябва след като се сложат лупите.Зна4и стаклата остават оребрени,но ако има на4ин да станат гладки казваите,ще дам вси4ко от себеси :да: :да:

Тези фарове със лупата със ги правил със черен спрей мат,като преди това свалих никела с водна шкурка,както сам каза при лупа никелирания рефлектор е излишен....
А ето старите ми фарове-те са с маркер:
Изображение
А начина да станат гладки стъклата съм ти го написал във горното си мнение :012:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 21 ное 2010 19:42

Одеве си поиграх с един стар фар с маркер и на мен лично не ми хареса като боядисах долната част на късите, красиво е като се минат само шапките.Но май трябва и самата кутия на фара да се боядиса около рефлектора ,защото дразни :roll:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 22 ное 2010 9:22

JC написа:Одеве си поиграх с един стар фар с маркер

Видя ли че с маркера става ;)

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 22 ное 2010 22:06

Да но се чудя шапката само на дългите или и на късите да направя, не знам как ще е по добре :roll:

Потребителски аватар
passat_rs

Мнениеот passat_rs » Вто 23 ное 2010 18:39

Ето една снимка как свети с опекан рефлектор. Снимката е направена с телефон но разликата се вижда

Потребителски аватар
lingerov
Low rider
Автомобил: VW Golf Mk 2
Двигател: Г60 1991
Контакти:

Мнениеот lingerov » Вто 14 дек 2010 20:39

и моите фарове са така мн яко стои и не пречи на светенето :да:

Потребителски аватар
mironti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironti » Чет 23 дек 2010 23:22

Наскоро и аз си поиграх с фаровете най-вече защото бяха много изгорели стъклата,но реших и спрея да играе.Ето малко снимков материал:
Прикачени файлове
111120102167.jpg
111120102166.jpg
091120102147.jpg
091120102141.jpg
091120102136.jpg

Потребителски аватар
passat_rs

Мнениеот passat_rs » Съб 25 дек 2010 18:51

:applause: браво станали са супер

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 27 май 2011 21:45

Колеги, искам да си пръсна рефлекторите на пасата, само шапките на рефлектора, но трябва и блендите дето имитират мигачи до фара и те да се пръснат ....но не мога да ги отворя здрави...играх си с пистолет за въздух и не става ...
Някой правил ли е подобно нещо,разбрах че има опция за трансперантно фолио :roll:
А не ги ли направя и тях , няма смисъл и фаровете да пипам ...

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 30 май 2011 9:27

JC написа:....но не мога да ги отворя здрави...играх си с пистолет за въздух и не става ...
Някой правил ли е подобно нещо,разбрах че има опция за трансперантно фолио :roll:
А не ги ли направя и тях , няма смисъл и фаровете да пипам ...

Колега каквото и решение да вземеш...моя съвет е-вземи 2 бленди 2-ра употреба,и да мислиш варианти с тях...и с една мини дрелка с подобен накрайник-
Изображение
може доста прилично да се разреже,и после да се залепи и уплътни със силикон....
Със транспарантно фолио или спрей ще стане,но ефекта-да е затъмнено отвътре е много по хубав...а и ще се върже със фара,предполагам се сещаш какво имам в предвид!!!

Върни се в “Направи си сам!”