Може ли да се пере спортен филтър с Меглио
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- T.C.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Може ли да се пере спортен филтър с Меглио
Аз нямам какво да доказвам колега.Направил съм своя избор и съм си взел стока,която според мене върши същата работа на 10 пъти по-ниска цена.Доказателства ви трябват на вас за стоките които предлагате.Ако наистина са по-добри дори ще има рекламен ефект сверката.Дотогава разчитате на хора които купуват стоката само заради марката. 

- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
T.C.T. написа:Аз нямам какво да доказвам колега.Направил съм своя избор и съм си взел стока,която според мене върши същата работа на 10 пъти по-ниска цена.Доказателства ви трябват на вас за стоките които предлагате.Ако наистина са по-добри дори ще има рекламен ефект сверката.Дотогава разчитате на хора които купуват стоката само заради марката.
Здравей колега,хвърли едно око на последното ми мнение и кажи нещо по въпроса,ако пък се навиете да направите сравнение ще е страхотно.
viewtopic.php?f=11&t=236055&p=2621278#p2621278
Опитах се да отговоря на ЛС, което ми изпрати. Аз няма какво да доказвам! Green, JR, K&N и др. са се доказали отдавна. Плюс това, спора го водиш ти!
- T.C.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Исках да споделиш нещо конкретно за начина на действие на тези филтри и да кажеш кое ги отличава от китайските,обаче от тебе получих само клишета за скъпото и евтиното,обаче за всяко правило си има и изключение.Марките които си изброил плюс още няколко известни марки май са се прочули само с рекламите,това че не искате да направите сверка още веднъж го доказва.В тоя случай важи и поговорката: "Докато има балами ще има и тарикати."
Айде със здраве.
Айде със здраве.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
T.C.T. написа:..това че не искате да направите сверка още веднъж го доказва...
щом като твърдиш че според теб няма разлика, що не вземеш да направиш лично въпросната сверка

дино-та има, ще видиш с кой каква мощност се вади (реално най-голяма мощност ще се вади без филтър) за съжаление по-сложно ще е изследване на качеството на филтрирания въздух!
щото доколкото се сещам все пак работата на един филтър е първо да филтрира и после да се гледа как да се свалят загубите от това.
pe6kata написа:T.C.T. написа:..това че не искате да направите сверка още веднъж го доказва...
щом като твърдиш че според теб няма разлика, що не вземеш да направиш лично въпросната сверка
дино-та има, ще видиш с кой каква мощност се вади (реално най-голяма мощност ще се вади без филтър) за съжаление по-сложно ще е изследване на качеството на филтрирания въздух!
щото доколкото се сещам все пак работата на един филтър е първо да филтрира и после да се гледа как да се свалят загубите от това.
Ако искаш колега, дай 80лв за диното, аз ще дам оригинален филтър JR закупен от ХЕЕД и ще взема и филтър от Илиянци и ще сравняваме резултатите.

- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
[quote="sk."]Вие пък.. как си изпрах филтъра..
Меглио.. с пулверизатор.. пръскам, търкам с четка за зъби.. пръскам и пак търкам.. изплакване..
След тая процедура твоя филтър е толкова филтър колкото на колегата за 15 лева
Меглио.. с пулверизатор.. пръскам, търкам с четка за зъби.. пръскам и пак търкам.. изплакване..
След тая процедура твоя филтър е толкова филтър колкото на колегата за 15 лева

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
sk. написа:Ако искаш колега, дай 80лв за диното, аз ще дам оригинален филтър JR закупен от ХЕЕД и ще взема и филтър от Илиянци и ще сравняваме резултатите.
няма проблем, и без това правих някои леки промени по колата и смятам да проверя резултата. Ако искаш като замервам да ти се обадя и донеси филтри за проба, аз ще съм с нормален филтър, кутия...
Ами ок, моята кола не се кара зимата, така че филтъра е свободен. Само кажи дали искаш да го изпера още един път с меглио за да е чист
. Сега е на около 3 000км макс. :d

- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
T.C.T. написа:Исках да споделиш нещо конкретно за начина на действие на тези филтри и да кажеш кое ги отличава от китайските,обаче от тебе получих само клишета за скъпото и евтиното,обаче за всяко правило си има и изключение.Марките които си изброил плюс още няколко известни марки май са се прочули само с рекламите,това че не искате да направите сверка още веднъж го доказва.В тоя случай важи и поговорката: "Докато има балами ще има и тарикати."
Айде със здраве.
Ей чшшш, ти ме забъркваш в нещо, което изобщо не ме вълнува, пък сега и неккъв измамник ще ме изкараш!
Я пусни линк към тоя прозводител за качествени филтри да видим каква номенклатура вади. Сигурно има и тестове на сайта им, така ще е по лесно!
http://www.heed-auto.com/components/com ... atalog.xls
Ей тук може да видиш каталога с филтрите, които поддържа една от фирмите. Някъде около 11000 продукта, като не са включени тези за камиони и мотоциклети! И не ме занимавай повече, ако обичаш!
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
За тези, които ще кажат, че мнението ми не е много обективно вече не работя в Хеед-91 и не защитавам ничии интереси.
Искам само да попитам колегите защо слагате на двигателите с помпа-дюза специално масло, а не слагате обикновено? Защо ползвате препоръките на производителя за спецификация на маслото? Защо не се правите на тарикати и не му турите едно 15в40 примерно или може някое М10Д? Или направо трансмисионно кво толкова...
Искам само да попитам колегите защо слагате на двигателите с помпа-дюза специално масло, а не слагате обикновено? Защо ползвате препоръките на производителя за спецификация на маслото? Защо не се правите на тарикати и не му турите едно 15в40 примерно или може някое М10Д? Или направо трансмисионно кво толкова...
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
sk. написа:Друга елементарна сметка е, че един филтър се сменя на 8-10 000км, или поне аз на толкова. Хубав филтър струва 100лв. (горе-долу). Евтин за еднократна употреба китайски струва 10лв. Защо да ми се избие качествения филтър, ще трябва да мина 100 000км.,
Грешка! YED филтри има и по 50лв! Освен това "марковия" филтър не го изхвърляш на 10 000, а го переш.
Vizor написа:За тези, които ще кажат, че мнението ми не е много обективно вече не работя в Хеед-91 и не защитавам ничии интереси.
Хехе. Визорче, от де знаеш, че не карат с М10Д?

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Нали някой си беше изпрал неговия филтър с head and shoulders. Поне гарантирано никога няма да има пърхут филтъра...
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ни лук ял,ни лук мирисал... не четох до тук,но искам да питам.Взех си спортен филтър и скоро ми предстои пране и ще си купувам комплект за почистване.Та да ми обясните като го сваля да го чистя какво да правя - да го мия ли, да го изтупам ли?! Може ли да го мокря и т.н.Благодаря предварително.
Vizor написа:Нали някой си беше изпрал неговия филтър с head and shoulders. Поне гарантирано никога няма да има пърхут филтъра...
Това е мой лаф.. знаеш, че съм бос, ама не чак толкова

Грешка! YED филтри има и по 50лв! Освен това "марковия" филтър не го изхвърляш на 10 000, а го переш.
Да, ама като изхвърлиш 10 филтъра за по 10лв. и си минал 100 000км за същите пари, а пък ти сваляй оригиналния и го пери със скъпите препарати..