с какво фолио да си затъмня задните джамци ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 09 апр 2008 10:46

е колеги,аз съм от мармотите или куките,та и аз да се изкажа,можете да затъмняват всички стъкла та даже и с блажна боя ги боядисайте ако искате,само не и предното челно стъкло и 2-те предни странични за да може да се вижда водача на мпс,за задното се забранява ако няма налични огледала 2бр за обратно виждане,иначе за фолиото-продава се едно много добро фолио за около 20лв но сравнение с това от 4-5лв е перфектно,защото и през ноща се вижда от вътре навън и пази от слънчевите лъчи.

Потребителски аватар
pstsanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pstsanov » Пон 14 апр 2008 13:43

Затъмнявайте яко, само с американско фолио обаче!!

Потребителски аватар
gozzu
Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
Двигател: BDE 2002 г

Мнениеот gozzu » Пон 14 апр 2008 16:19

Аз съм си поръчал 3М фолио било много добро. За първи път сложих качествено фолио"Madico" американско на предната кола и наистина няма нищо общо с това от по 3-5лв. ролката само цената е малко дебела, но ако човек има желание си заслужава.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 14 апр 2008 16:27

Каква е цената :)

Потребителски аватар
didko_902
Автомобил:
Двигател:

хора

Мнениеот didko_902 » Пон 14 апр 2008 21:04

Не се прецаквайте да давате пари за скъпо фолио. Аз всичко затъмнявам с обикновенно фолио от 4 лева и нямам никакви забележки.Вече задните стъкла са на 2-3 години откакто сложих фолио,и все едно сега съм го сложил. Даже на стаята ми едно стъкло съм си затъмнил с такова фолио хихих :D

Потребителски аватар
pstsanov
Автомобил:
Двигател:

Re: хора

Мнениеот pstsanov » Вто 15 апр 2008 7:35

didko_902 написа:Не се прецаквайте да давате пари за скъпо фолио. Аз всичко затъмнявам с обикновенно фолио от 4 лева и нямам никакви забележки.Вече задните стъкла са на 2-3 години откакто сложих фолио,и все едно сега съм го сложил. Даже на стаята ми едно стъкло съм си затъмнил с такова фолио хихих :D

Нямаш забележки затова, че не си пробвал с американското фолио, да видиш каква е разликата!!! Нищо общо....

Потребителски аватар
gozzu
Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
Двигател: BDE 2002 г

Мнениеот gozzu » Вто 15 апр 2008 14:22

bomber написа:Каква е цената :)

37-38 лв. без ДДС е кв.м. но от както слагах (2 пъти) от евтиното съм решил или хубаво фолио или без, не агитирам никой, ама онова се надрасква още при монтажа, на тъмно се вижда доста по-добре и т.н. общо взето все едно да сравняваш очила от 10лв. с някакви от 100, но всеки сам решава как да си похарчи парите.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Вто 15 апр 2008 15:29

като заговорихте за затъмняване, моите понеже са със фолио което 1 път вече съм сменял( като го взех имаше обаче вече беше станало кафяво и си сложих ново) и сега мисля да го махам изцяло, обаче като се сетя каква играчка беше докато сваля старото я кажете няма ли да се махне по лесно ако го понагрея с горещ въздух :)

Потребителски аватар
didko_902
Автомобил:
Двигател:

ааа

Мнениеот didko_902 » Вто 15 апр 2008 17:06

Lov4o написа:като заговорихте за затъмняване, моите понеже са със фолио което 1 път вече съм сменял( като го взех имаше обаче вече беше станало кафяво и си сложих ново) и сега мисля да го махам изцяло, обаче като се сетя каква играчка беше докато сваля старото я кажете няма ли да се махне по лесно ако го понагрея с горещ въздух :)

Баце незнам дали ще стане с горещ въздух.Аз като отлепя фолиото,нали остават разни останки по стъклото-тях ги чистя с препарат за стъкло от тоя,дето се продава с едни помпички.Пръскам стъклата и ги минавам с кърпа (със силен натиск). Някой ако знае по-лесен начин за махане на фолио да докладва ! :D :D :D

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Re: ааа

Мнениеот ShoGo_GTI » Вто 15 апр 2008 18:30

didko_902 написа:
Lov4o написа:като заговорихте за затъмняване, моите понеже са със фолио което 1 път вече съм сменял( като го взех имаше обаче вече беше станало кафяво и си сложих ново) и сега мисля да го махам изцяло, обаче като се сетя каква играчка беше докато сваля старото я кажете няма ли да се махне по лесно ако го понагрея с горещ въздух :)

Баце незнам дали ще стане с горещ въздух.Аз като отлепя фолиото,нали остават разни останки по стъклото-тях ги чистя с препарат за стъкло от тоя,дето се продава с едни помпички.Пръскам стъклата и ги минавам с кърпа (със силен натиск). Някой ако знае по-лесен начин за махане на фолио да докладва ! :D :D :D

аз тогава нямах препарат понеже нямаше от къде да купя и със ацетон ги чистих ама после много гадно миришеше в колата 1 седмица :(

Потребителски аватар
didko_902
Автомобил:
Двигател:

аха

Мнениеот didko_902 » Сря 16 апр 2008 12:01

Има как да мирише гадно! Важното е че си ги изчистил!!! хихи

Потребителски аватар
Разузнавач
Автомобил:
Двигател:

з

Мнениеот Разузнавач » Сря 16 апр 2008 16:43

пичага мене ако питаш слагай щора и да ти е мирна главата.Като те спрат куките я откачаш и готово,защото затъмняването на задния прозорец е забранено,а дали в Кат не ти правят проблем или не е без значение.Спира те куката минава отзад - оп фолио-акт,светлини различни от позволените жълти или бели на задния номер или габаритите - акт.Всякакви лепенки намаляващи видимост - акт и всякакви др. такива просутии,които не са толкова глупави,защотото вечер с фолиото е малко кофти... :dance:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 16 апр 2008 23:25

Слагай на задните прозорци колкото искаш аз даже от ентусиазъм си затъмних освен стоповете и фаровете, много ме кефи (само дето не с фолио ами с трансперантен спрей и се чудя дали това за джамове не става ... ?

Потребителски аватар
didko_902
Автомобил:
Двигател:

хаха

Мнениеот didko_902 » Чет 17 апр 2008 18:13

Баце,спрея си е само за стоповете и фаровете става-макар,че за фаровете малко ще си имаш проблем с някои полицай.Ако пръснеш стъклата,няма да имаш почти никва видимост,само ще виждаш светлина малко. За стъклатие си е фолио,а спрея си е за стопове ........Иначе аз си мислех,че ще стане,ама един приятел пробва в единия ъгъл и мани мани.Само си отпсува. :D :D :D

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Re: хаха

Мнениеот Pavcho2 » Чет 17 апр 2008 23:49

didko_902 написа:Баце,спрея си е само за стоповете и фаровете става-макар,че за фаровете малко ще си имаш проблем с някои полицай.Ако пръснеш стъклата,няма да имаш почти никва видимост,само ще виждаш светлина малко. За стъклатие си е фолио,а спрея си е за стопове ........Иначе аз си мислех,че ще стане,ама един приятел пробва в единия ъгъл и мани мани.Само си отпсува. :D :D :D

Колега от 1 месец съм вече със затъмнени фарове 2 пъти ме спират и никой не ми го е направил на проблем или на въпрос а видимостта не е критично лоша (аз очаквах изобщо да не виждам) а и в краен случай може да се изчисти с разредител. Не съм ги направил до такава степен тъмни, че да не се забелязва, че има фарове (ще гледам да кача снимки тия дни за да се види разликата). За стъкло се сетих, че не става защото трябва да се свали за да не остане на капки т.е. спрея за стъкла е неудобен.
Поздрави :D

Върни се в “Направи си сам!”