Въпрос за салон с подгрев

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Re: Въпрос за салон с подгрев

Мнениеот butsefal » Съб 10 ное 2012 21:00

остава някой ден да намеря някой повреден електронен блок да го връча на баща ми да може да го упише и да го нарисува като схема (свиди ми да разглабям моето като си е работещо да не го прецакаме нещо)

bratleto4gsm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bratleto4gsm » Вто 20 ное 2012 22:57

Здравейте и от мен. Бих искал да се включа и аз със въпроса си и за молба за помощ. Наистина много е интересна темата , човек може да научи много от тук. Прегледах я почти цялата но не намерих отговор на моя проблем. И така. Имам пасат 5, TDI, 131кс, 6 скорости, фабрично подгряване на седалките и всички останали екстри който има модела. Седалките си работеха нормално, до момента когато по невнимание съм оставил копчето за регулиране между 4 и 5 позиция. От тогава не работи моята седалка. Консултирах се до колкото можах. Някои ми казаха че реотаните са изгорели ( лично на мен ми се струва доста непрофесионално ако VW допуснат толкова лесно изгаряне на седалките). Говорех с един монтьор от сервиз на VW в Лондон. Той ми закачи колата за пълна диагностика където изписа че проблема е в реле. Той ми каза че релето е или под седалката или в средата между двете седалки. Били две различни релета за двете седалки. Понеже по-назад във форума прочетох че са два отделни кръга за затопляне (облегалка и седалка ) мога да кажа че моята не работи цялата, или още по-точно мисля че работи но много, много слабо и то не всеки път. Моля за помощ!!!! Къде е това реле? Какъв може да е проблема? Искам преди да тръгна да разглобявам да събера повечко информация. Благодаря ви Момчета.

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Мнениеот delian1978 » Сря 21 ное 2012 11:09

При теб релето е в самото копче за регулиране.Смени копчето и ще си тръгне,но за да си 100% сигурен,че проблема е в релето извади копчето на пасажерската седалка и го закачи на шофьорската,ако тръгне значи е бутона,ако не значи са реотаните.Самите реотани са на два кръга и ако някой изгори спира да работи целия подгрев-вързани са последователно.В Ибей се продават и реотани и бутони,като и сам можеш да си ги смениш.

bratleto4gsm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bratleto4gsm » Сря 21 ное 2012 20:36

Ами пробвах да сменя регулаторното копче и пак не работи. Възможно ли е да има друго реле някъде. Махал съм и седалката и средата между двете седалки съм разглобявал, но не помня да има нещо особено там. Под седалката има само две връзки за реотаните и айрбега, а под средата има кабели за 12V отзад, ръчната и това е май, поне така помня :)

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Сря 21 ное 2012 22:31

колега, според мен недей да предприемаш купуване на потгреви все още - по добре вземи един мултицет и провери какво става на изхода на кабелите към седалката - аз лично понеже не знам какво точно трябва да покаже бих замерил на лявата и на дясната седалки показанията (по напред волтове) про различни положения на копчето и да сравнявам и от там да му мисля - също бих проверил на буксите и на 2-те седалки дали съпротивлението е еднакво и там да му мисля - няма да те лижа - нямам си и на идея какво ти е точно потгряването там, но лично аз така пбих подходил...

bratleto4gsm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bratleto4gsm » Сря 21 ное 2012 23:00

преди малко проверих в e-bay целя пакет реотани и прекъсвачи струва 200 паунда. само прекъсвачите са около 20 паунда. Поръчах си Multyvolt meter. Трудно ми е да повярвам, че реотаните са изгорели, след 10 години работа да изгорят просто така :) пък знам ли . Какво можете да споделите още.

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Чет 22 ное 2012 22:05

Едвали са изгорели,по-скоро има прекъснат реотан от употреба на седалките а не на подгрева!Предполагам затова не слагат подг.на задните седалки щото там G то(натоварването) :lol: понякога е доста голямо!

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Пет 23 ное 2012 0:17

kiro rachnata написа:Едвали са изгорели,по-скоро има прекъснат реотан от употреба на седалките а не на подгрева!Предполагам затова не слагат подг.на задните седалки щото там G то(натоварването) :lol: понякога е доста голямо!

кире - защо мислиш че г-то отзад е по голямо - според мен пък е недомислек че няма потгрев отзад - незнам новите коли как са ама аз съм се решил (и не само аз) да си сложа и на задната седалка потгрев - единствения недостатък на нашите потгреви е че нямат датчик за егло и сиработят без да има значение дали е седнал някой или не и когато някой дето се е возил отзад и си го е включил като стане е съвсем в реда на нещата да забрави да го спре и шофьора съвсем нормално е да не обърнев внимание а един потгрев при пълна мощност консумира 200 вата което хич не е малко и натоварва генератора - от там да не говорим за икономия на гориво...

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Пет 23 ное 2012 0:33

Понякога е по-голямо щото като седнат двама души един върху други и....антената на тавана се клати без вятър затова! :D

по–филмите съм гледал така да правят! :lol: не от опит!
Май съм подвел с грешна информация,оказа се че някой VAGове имат подгрев и на задните седалки фабрично а бутоните за реглажа са на барчето над задния пепелник!

Последна промяна от kiro rachnata на Нед 25 ное 2012 1:05, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Пет 23 ное 2012 0:47

мръсник maikomila :roll: scare :wink:
аз такъв проблем няма да имам оти си препочитам креватя

Върни се в “Направи си сам!”