Проект светеща топка голф-2/джета-2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 28 дек 2006 22:03

А още по-хитро ще е, ако има различен светодиод, с различен цвят за всяка предавка. Ама много се размечтах.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 28 дек 2006 22:20

мани недей щото Л&Р само чака предизвикателства! са ше излезе с платка дето може да се помести под схемата със скоростите и съветва кога да превключиш с двуцветен диод зелено/червено за всяка предавка... mhihi mhihi mhihi mhihi

и предупредителен сигнал че посягаш към задна а колата се движи напред...mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 28 дек 2006 22:44

vaskoto1 написа:и предупредителен сигнал че посягаш към задна а колата се движи напред...mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Ти бъзик бъзик.. ма ако знаеш как нашибах на едно волво с80 със 150 му фраснах паркинг.. и за да го довърша задна.... ;)

горкото се ошашави, блокира лоста.. трябваше да отбия, и чак на 60 ми даде да си включа директ..
Слава богу още се движи ;)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 17 яну 2007 23:31

Ако върху светещата част се залепи фолио на което са изрязани цифрите нямали да се получи нещо подобно на товаИзображение

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Чет 18 яну 2007 12:14

Winner25 написа:Ако върху светещата част се залепи фолио на което са изрязани цифрите нямали да се получи нещо подобно на товаИзображение

това изглежда мн-добре някой в бг правил ли го е

Потребителски аватар
__smirnoff__
Автомобил: Golf 2
Двигател: PN 1990

Мнениеот __smirnoff__ » Чет 18 яну 2007 19:28

Winner25 написа:Ако върху светещата част се залепи фолио на което са изрязани цифрите нямали да се получи нещо подобно на това

супер идея! що да не стане, ако е изрязано както трябва ще стане супер, дори може да се напраи и по-добре от оригиналните числа на лоста ;) Само че трябва фолиото да е доста плътно.

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Чет 18 яну 2007 19:31

Батеее, аз ако шибна парк предавка на моя котур, сигирно ше се обърне ! При мене тая предавка държи повече от ръчната :)

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 18 яну 2007 21:11

ruskia написа:Батеее, аз ако шибна парк предавка на моя котур, сигирно ше се обърне ! При мене тая предавка държи повече от ръчната :)

Не можах да разбера какво общо има със светещите топки на скоростните лостове?

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Пет 19 яну 2007 16:31

съмнява ме,че с фолио ще стане добре-поради факта,че често сменяш предавките и колкото и да е плътно или ще се разпокъса или ще се отлепи -просто някакъв компромисен вариант е това,в който силно се съмнявам,но ако някой има успех с фолиото да сподели.между другото обърни внимание на какно заприличват воланите и топките на колички с по 250+км от износването и си представи фолиото ----в градски условия---- :twisted:

Потребителски аватар
divaka
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 16vG60

Мнениеот divaka » Пет 19 яну 2007 17:06

ако му се сложи и ламинат няма да има проблем :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 01 фев 2007 20:31

Челен опит, как става това на Пасат Б5 - погледни ТУК

Потребителски аватар
pianev
Автомобил:
Двигател:

Светещи цифри

Мнениеот pianev » Пон 05 фев 2007 2:19

Ето това вече си заслужава усилията!Да свети цялата топка,за мен е кич и вместо да тикаме кабели,по-лесно е да си купим светеща топка,не е скъпа и спестява мъчения.Знам,че "направи си сам" е различно от "купи си",но това е което мисля: Ако ще свети,да са само цифрите!

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 21 фев 2007 22:46

Zdraveiite,parvo se izvinqvam za LATINICATA... .Az imam vw jetta 2 i ot skoro zamislqm kak da si osvetq cifrite na topkata na skorostiq lost.Ta za vseki sluchai reshih da napravq experimenta si v/y topka kupena ot morgata za da se zastrahovam.... .Sega shte vi kaja na kratko za moqta ideq zashtoto vse oshte ne sam pochnal poradi drugi angajimenti.Parvo shte mahnete kapachkata s cifrite ot topkata seld tova kato poglednete shte vidite che cifri ot vatreshnata strana nqma,vijda se bqla povarhnost koqto se otdelq ot chernata povarhnost s pomoshta na SHILO ILI IGLA GUBERKA... .Sled tova ostavqte topkata nastrani....zahvashtate se s prekarvaneto na kabelchetata"poneje ne sam siguren dali losta e kuh ili platen"shte prekaram kabelcheto platno po povarhnosta na losta...,pak i to nqma da se vijda zashtoto v moq sluchaii shte mine pod gumeniq manshon..-->sled tova kabelcheto shte go svarjete kam zahranvaneto na zapalkata.....Taka....zaemate se sled zahranvaneto s razprobivaneto na Topkata s vsredlo fi 3 ili 4 mm.prokarvate kabelcheto i za preporachvane e da izpolzvate ne Cristalen diod.Za tezi koito ne znaqt kak da si varjat dioda kam rezistora da poglednat tuk=>http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng moje i tuk http://wolfstone.halloweenhost.com/Ligh ... gLEDs.html. Za preporachvane e da izpolzvate diodi s glavi po 3 mm zashtoto mqstoto pod kapachkata ne e mnogo.Ta ako mi ostane malko vreme tezi dni shte si napravq moqta topka i shte viq dokumentiram s foto materialll...... :wink:
тук пишем на КИРИЛИЦА ! mod edit: golfer

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 22 фев 2007 5:53

checheneca написа:Zdraveiite,parvo se izvinqvam za LATINICATA... .Az imam vw jetta 2 i ot skoro zamislqm kak da si osvetq cifrite na topkata na skorostiq lost.Ta za vseki sluchai reshih da napravq experimenta si v/y topka kupena ot morgata za da se zastrahovam.... .Sega shte vi kaja na kratko za moqta ideq zashtoto vse oshte ne sam pochnal poradi drugi angajimenti.Parvo shte mahnete kapachkata s cifrite ot topkata seld tova kato poglednete shte vidite che cifri ot vatreshnata strana nqma,vijda se bqla povarhnost koqto se otdelq ot chernata povarhnost s pomoshta na SHILO ILI IGLA GUBERKA... .Sled tova ostavqte topkata nastrani....zahvashtate se s prekarvaneto na kabelchetata"poneje ne sam siguren dali losta e kuh ili platen"shte prekaram kabelcheto platno po povarhnosta na losta...,pak i to nqma da se vijda zashtoto v moq sluchaii shte mine pod gumeniq manshon..-->sled tova kabelcheto shte go svarjete kam zahranvaneto na zapalkata.....Taka....zaemate se sled zahranvaneto s razprobivaneto na Topkata s vsredlo fi 3 ili 4 mm.prokarvate kabelcheto i za preporachvane e da izpolzvate ne Cristalen diod.Za tezi koito ne znaqt kak da si varjat dioda kam rezistora da poglednat tuk=>http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng moje i tuk http://wolfstone.halloweenhost.com/Ligh ... gLEDs.html. Za preporachvane e da izpolzvate diodi s glavi po 3 mm zashtoto mqstoto pod kapachkata ne e mnogo.Ta ako mi ostane malko vreme tezi dni shte si napravq moqta topka i shte viq dokumentiram s foto materialll...... :wink:
тук пишем на КИРИЛИЦА ! mod edit: golfer

това както си го замислил няма да стане.Нито с цифрите,нито с кабела покрай лоста.Диода трябва да е вътре в лоста за да може да се завие топката.

Потребителски аватар
-Maxxx-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот -Maxxx- » Чет 22 фев 2007 6:59

golf777 написа:
Winner25 написа:Ако върху светещата част се залепи фолио на което са изрязани цифрите нямали да се получи нещо подобно на товаИзображение

това изглежда мн-добре някой в бг правил ли го е

От ауди форум-а един го е правил самоче счервено... става самоче само от оригиналната топка за ауди Б4...те са обяснили как става... !!!

Върни се в “Направи си сам!”