Пастиране

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 26 май 2008 0:46

Колеги днеска окончателно завърших Джетката с пастирането , утре снимам пред гаражо и ше помолиа някой желаещт да помогне със снимките щот аз сам неграмотен и немога да се оправя ...
Пастата е марка Qv незнам колко е читава ама стана добре ....
Препоръчайте ми вакса за брони ... мързиме да тарса с търсачката ..

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Пон 26 май 2008 2:01

A мен пък ме интересува откъде да си намеря препарат за стъкла.... така че водата да става на капчици?

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пон 26 май 2008 19:25

theone написа:A мен пък ме интересува откъде да си намеря препарат за стъкла.... така че водата да става на капчици?

Интересно .... и аз се интересувам ?!!

Потребителски аватар
_ST_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _ST_ » Пон 26 май 2008 20:36

:) преди около 3 години аз и един приятел нямаше какво да правим /той имаше някаква паста/ и решихме да му пастираме фиата :D /беше бял/ 4 часа търкахме и като по чудо бялата кошница светна ама ние за първи път въобще хващахме паста и не знаехме какво да правим и просто минахме целия фиат от-до стъкла стопове брони :lol: :lol: :lol: и та за стъклата ,че при нормален дъжд /не порой/ почти нямаше нужда от чистачки водата стоеше на капки :wink: но ефекта беше само за около 2 седмици :?

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 27 май 2008 0:35

преди около 3 години аз и един приятел нямаше какво да правим /той имаше някаква паста/ и решихме да му пастираме фиата /беше бял/ 4 часа търкахме и като по чудо бялата кошница светна ама ние за първи път въобще хващахме паста и не знаехме какво да правим и просто минахме целия фиат от-до стъкла стопове брони и та за стъклата ,че при нормален дъжд /не порой/ почти нямаше нужда от чистачки водата стоеше на капки но ефекта беше само за около 2 седмици

прецакват се чистачките ... за норматив

Потребителски аватар
_ST_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _ST_ » Вто 27 май 2008 11:55

checheneca написа:
преди около 3 години аз и един приятел нямаше какво да правим /той имаше някаква паста/ и решихме да му пастираме фиата /беше бял/ 4 часа търкахме и като по чудо бялата кошница светна ама ние за първи път въобще хващахме паста и не знаехме какво да правим и просто минахме целия фиат от-до стъкла стопове брони и та за стъклата ,че при нормален дъжд /не порой/ почти нямаше нужда от чистачки водата стоеше на капки но ефекта беше само за около 2 седмици

ами пича не се е оплакал нещо от чистачките :) пък и аз лично не виждам смисъл да си пастираш стъклата :lol: ефекта не е траен :!: ае и поздрави :D

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Сря 28 май 2008 16:03

stanilcho написа:
checheneca написа:

ами пича не се е оплакал нещо от чистачките :) пък и аз лично не виждам смисъл да си пастираш стъклата :lol: ефекта не е траен :!: ае и поздрави :D

Щото като пастираш колата ефекта трае 6 години? :shock

То си иска постоянство ;)

Потребителски аватар
mironti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironti » Сря 28 май 2008 21:18

А някой може ли да ми каже с пастиране оправя ли се избеляла боя.Проблема ми е следния:боядисаха ми броните и лаисните с боя правена на компютър за да е еднаква с тази на колата,но боята на колата е много бледа в сравнение с новата.Ще се радвам ако някой знае как да отстраня проблема

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Сря 28 май 2008 22:01

mironti написа:А някой може ли да ми каже с пастиране оправя ли се избеляла боя.Проблема ми е следния:боядисаха ми броните и лаисните с боя правена на компютър за да е еднаква с тази на колата,но боята на колата е много бледа в сравнение с новата.Ще се радвам ако някой знае как да отстраня проблема

Като боядисаш и избледнелите части наново ;)

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Чет 29 май 2008 6:06

mironti написа:А някой може ли да ми каже с пастиране оправя ли се избеляла боя.Проблема ми е следния:боядисаха ми броните и лаисните с боя правена на компютър за да е еднаква с тази на колата,но боята на колата е много бледа в сравнение с новата.Ще се радвам ако някой знае как да отстраня проблема

Според мен ще се подобрят нещата, проблема мисля е в лака я не от боята . Но колеги бояджии биха дали по-точен отговор .

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 29 май 2008 23:53

според мен си пастирай цялата кола ... без броните и так вото си боятисал ... пастирай я за гланц .... за блясък

Потребителски аватар
angelov1999
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angelov1999 » Пон 02 юни 2008 8:36

а азискам да попитам за машинното пастиране, не стават ли от него тези кръгове когато погледнеш под наклон или когато я е напекло сланцето по боята се вижда как е въртяла машината

Потребителски аватар
komm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот komm » Вто 10 юни 2008 9:55

Купих си полираща машинка , ама такава на която диаметъра е 24 см.
Има и две торбички които се слагат. Не ми е ясно пастата колко и каде да се маже. може ли направо на гъбата?

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Вто 10 юни 2008 16:50

komm написа:Купих си полираща машинка , ама такава на която диаметъра е 24 см.
Има и две торбички които се слагат. Не ми е ясно пастата колко и каде да се маже. може ли направо на гъбата?

:?: :?: :?: :?:
а така и аз съм тръгнал по тоя път.все още не съм си закупил мащинка ама скоро.гледам че има разни приставки за дрелки и флеКСЕРИ.аз си мисля че флесера е много оборотен и може да стане някой гаф а за дрелката може ако е на акумулаторната щото развива по малко обороти и е по удобна

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 10 юни 2008 17:15

martineli написа:........
дрелката едва ли ще ти е по-удобна :wink:
бях пуснал тема как да си напраим ъглошлайфа годен за употреба като пастираща машина...ама ме нахраниха че съм се занимавал с глупости .
продавали се евтини машини и ъглошлафчета с регулиране на оборотите.

Върни се в “Направи си сам!”