температурен датчик от климатроник на климатик?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 18 юли 2007 22:26

ANNIHILATOR написа:Що се отнася за по малкия разход на гориво при климатроника от климатика е така. Тъй като климатроника като достигне желаната температура спира потока на фреона през компресора който яде от мощността, а климатика си върти нонстоп.

Да ама не. В това това леко топличко време климатроника е мин темп /18/ . Сутрин все още бива и вентилатора е на 2 чертичка на индикацията. Но вече към 10:30 вентилаторът е на маскимум - пълно поле по дисплея . Не чувам компресорът да се зиключва, а вентилаторът 5-10 сек след запалване на двигателя сранботва на 1ва степен и след малко на 2 ра степен.
Прави ми впечатление , че когато спра отдолу става малка локва от конденза.
Ако ли пък спра на слънче с тази черна боя вътре сле 30-40 мин не се влиза - отварям 2 те врати , после паля и затварям вратите, а аз седя 2-3 мин навън. Едва след това се влиза вътре.
После се чудете защо на арабите все им са бели колите.
забелявамвече , че и разхода ми скочи в градски условия с 2л /то и по 10-15 мин се стои на светофар/.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 18 юли 2007 22:41

В тоя ред на мисли аз да попитам:Понеже съм се отказал от климатроник/голяма гъзария е ама иска и яка преправка/ за термотроник кво се иска-само смяна на панелчето ли?

Потребителски аватар
Anavar
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Anavar » Нед 11 ное 2012 21:45

Rabbit_TDI написа:В тоя ред на мисли аз да попитам:Понеже съм се отказал от климатроник/голяма гъзария е ама иска и яка преправка/ за термотроник кво се иска-само смяна на панелчето ли?

Някой ? :roll:

Върни се в “Направи си сам!”