браво за подробното описание със снимки
скоро май ще ни покажеш смяна на спирачни дискове
Смяна на маншон на външно каре Голф2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на маншон на външно каре Голф2
offside написа:Само да добавя , при почукването на карето да излезе , задължително да се държи полуоската здраво че да не се наложи да сваляте после цялата и да правите и вътрешно каре. Казвам го от горчив опит.
ПС досега не съм имал проблеми при развиване на 3-те болта на шарнира. Но понякога там са нитове така че се налага да се сваля от болата който е показан по горе (нищо сложно само при някои се позапира леко и си трябва повече натиск). Успех на всички захванали се с процедурата
На ФВ няма нитове. Може да си видял на някой опел или форд. Ама си прав трябва да се държи карето да не се извади вътрешното!
- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
alex_zazy написа:offside написа:Само да добавя , при почукването на карето да излезе , задължително да се държи полуоската здраво че да не се наложи да сваляте после цялата и да правите и вътрешно каре. Казвам го от горчив опит.
ПС досега не съм имал проблеми при развиване на 3-те болта на шарнира. Но понякога там са нитове така че се налага да се сваля от болата който е показан по горе (нищо сложно само при някои се позапира леко и си трябва повече натиск). Успех на всички захванали се с процедурата
На ФВ няма нитове. Може да си видял на някой опел или форд. Ама си прав трябва да се държи карето да не се извади вътрешното!
На оригиналните шарнири не са болтове а са нитове.Колегата провилно се е изказал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте , страхотна тема. Искам да поздравя колегата за положените усилия, по заснемането и обяснението за подмяната на карето, и да благодаря на всички колеги които са съпри4астни , с разясняването на въпросите.Искам да попитам по същият начин ли се сменя и карето на голф 4? Благодаря ви предварително за отговорите1
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега предполагам че е горе доло така, следваи реда който е показан тука, и не забравяй сентралната гаика е отвиваи предид а е дигнеш на крик, и не се плаши стегнатка е ама се отвива. успех
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
.Искам да попитам по същият начин ли се сменя и карето на голф 4?
абсолютно по същия начин е
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Така аз тези дни трябва да правя същата маневра.Разбрах как се сваля всичко ,само 1 нещо искам да попитам как става.Тези скоби как се стягат?С клещи се хващат за това издаденото и се придърпват ,за да се закопчеят,на по-вътрешно квадратче или ти трябва нещо по-специално,защото само те са ми някакси трудни за пресмятане.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Най-лесно става със керпеден
Като внимаваш да не скъсаш новият маншон
Като внимаваш да не скъсаш новият маншон
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Това ясно...имам и такова нещо.Идеята ми е да го закопчея колкото мога на ръка и после с керпендера да стисна това тумбестото?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
mupk0 написа:Това ясно...имам и такова нещо.Идеята ми е да го закопчея колкото мога на ръка и после с керпендера да стисна това тумбестото?
Здравейте и от мен На мен след 1-2 дена ми се налага същата процедура по смяна на външемн маншон и затова искам да ви попитам при всички коли ли се развива централната гайка и и трите долни шарнирни болта,че да се извади карето, защото съм с друга кола и затова питам каква е процедурата???
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Аз днес я правих тази процедура, но отвих главината от амортисьора-там където са 2 болта един над друг, но не можах да намеря от къде да си купя скоби за маншона,защото го взех от моргата и сложих вместо скоби свински опашки от най-дебелите и дългите.А между другото винаги съм се чудил защо само такива специални скоби слагат на маншоните.?
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
mupk0 написа:Това ясно...имам и такова нещо.Идеята ми е да го закопчея колкото мога на ръка и после с керпендера да стисна това тумбестото?
Мирко, само щракни с клещите и скобата се затавря самичка
Само да питам някой не е ли сменял вътрешния маншон да даде малко хелп, че току-що я качих на канал и видях малка дупчица
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
azrod написа:mupk0 написа:Това ясно...имам и такова нещо.Идеята ми е да го закопчея колкото мога на ръка и после с керпендера да стисна това тумбестото?
Мирко, само щракни с клещите и скобата се затавря самичка
Само да питам някой не е ли сменял вътрешния маншон да даде малко хелп, че току-що я качих на канал и видях малка дупчица
Ето колега: viewtopic.php?f=11&t=132161
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Към колегата " Golf_Diesel " , и от тези два болта , като отвиеш главината , също се ходи после на реглаж понеже от там до колкото знам се регулира страничния наклон на колелото . А за маншона , който си взел от морга и свинските опашки , с които си го вързал просто нямам думи , един маншон ( хубав ) със скоби и грес върви около 20 лв. Не се заяждам с колегата , просто се чудя ...