Повдигане на задницата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: Повдигане на задницата

Мнениеот black` » Вто 15 фев 2011 8:36

Сега остава някой да даде идея как да се направи така, че когато искам да си я вдигам. Когато искам да си я свалям. И то не само задницата ами и предницата. Без скъпо струващи хидравлики. Ами нещо по-просто така като за криза. mhihi Изображение Такива тампони ще ми свършат ли работа? И има ли за отпред? Не става въпрос да се кара постоянно с тях. Ами на места където не достигат 4-5 санта примерно височина да ги слагам. :roll:
Някой ако има идея за направа на регулируем амортесьор 4-5 санта също да казва. :beer

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 15 фев 2011 9:39

Ами на места където не достигат 4-5 санта примерно височина да ги слагам.

Дали ще вдигнат 5см е съмнително,но според мен са идеални за целта.Определено с тях
окачването "реагира странно".

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 15 фев 2011 10:52

Точно странното реагиране търся. Примерно при следната ситуация. Пътуваме 5 човека в колата + газова бутилка по черен път. Пружините са нови но не достигат 3-4 сантиметра височина и задната престилка сега ми е разпрана като стари обувки. :lol:

Потребителски аватар
demoson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот demoson » Вто 15 фев 2011 19:47

Тези тампони чупят пружините!Не веднъж съм сменял именно заради тях.Вярно,лесно и бързо,но после става страшно.За задните както каза колегата се слага метална втулка под талерката където ляга пружината, а за предните най добре да се помисли за други прожини.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 17 фев 2011 21:23

Аз съм с тампони отзад и да ви кажа разлика в височината не намирам със и без.Забелязах обаче че когато се натоварим 5 човека вече калника ми по-рядко стърже на гумата. :wink:

Върни се в “Направи си сам!”