пак за автомобилното фолио

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
tzetzov
Автомобил:
Двигател:

folio

Мнениеот tzetzov » Пон 01 сеп 2008 19:50

[quote="vendyvendy"]nai dobroto folio spored men e na 3M
3M™ Crystalline Automotive Window Films sled tova e

3M™ Color-Stable Automotive Window Films

www.foliadesign.eu Там предлагат 3M™ фолио

Потребителски аватар
Vanio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanio » Нед 14 сеп 2008 21:13

Видях,че питате за монтаж на фолио до сега съм налепил доста коли с фолио повечето са от по 5 лева обикновено фолио лепил съм и от американското което е по дебело лумар не съм лепил защото им се вижда скъпо но е по същият начин ето коли на който съм лепил някой ако иска да пише
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7576004

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 14 сеп 2008 23:14

Vanio написа:Видях,че питате за монтаж на фолио до сега съм налепил доста коли с фолио повечето са от по 5 лева обикновено фолио лепил съм и от американското което е по дебело лумар не съм лепил защото им се вижда скъпо но е по същият начин ето коли на който съм лепил някой ако иска да пише
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7576004

браво колега , се на червени коли :)

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пон 15 сеп 2008 10:42

Само да ви кажа, че колкото е по-скъпо и съответно по-твърдо фолиото, толкова по-трудно се извива по стъклото! Знам го от личен опит. LLUMAR не можах да си залепя без гънки на задния прозорец след 4-5 опита, докато такова от 15 лева стана от първия път !!!

Потребителски аватар
Vanio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanio » Пон 15 сеп 2008 15:19

Да ти кажа само,че на заден джам фолиото се лепи на парчета

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 15 сеп 2008 15:45

Vanio написа:Да ти кажа само,че на заден джам фолиото се лепи на парчета

Ами и аз да ти кажа -
така ще го лепи този, който не може да го направи качествено с цяло парче :)

а съм виждал на доста коли залепено фолио и на преден прозорец (говоря за фолио с най-високи показатели доста по скъпо от 5 лв ) - без никакви забележки, като снадки, парчета, гънки, мехурчета и прочие.....!

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пон 15 сеп 2008 16:27

One написа:
Vanio написа:Да ти кажа само,че на заден джам фолиото се лепи на парчета

Ами и аз да ти кажа -
така ще го лепи този, който не може да го направи качествено с цяло парче :)

а съм виждал на доста коли залепено фолио и на преден прозорец (говоря за фолио с най-високи показатели доста по скъпо от 5 лв ) - без никакви забележки, като снадки, парчета, гънки, мехурчета и прочие.....!

Добре казано !!! Стига с тези парчета !! :wink:

Потребителски аватар
Vanio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanio » Пон 15 сеп 2008 22:09

Хахахаха извинявай много но когато ми направиш фолио за 5 лева на едно парче на задно стъкло.........аз говоря за това фолио евтиното а за фолио от 100 лева нормално лепя фолио от доста време така,че ми е ясно кое как се прави не съм налепил 1-2 коли а доста

ilkooooG2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkooooG2 » Вто 16 сеп 2008 21:17

Vanio написа:Хахахаха извинявай много но когато ми направиш фолио за 5 лева на едно парче на задно стъкло.........аз говоря за това фолио евтиното а за фолио от 100 лева нормално лепя фолио от доста време така,че ми е ясно кое как се прави не съм налепил 1-2 коли а доста

извинявай колега нищо лично, но като ти чета постовете си правя изводите, че си лепил 2-3 коли... :wink: ще ти кажа и защо незнам кво е тва фолио 100лв 5лв... ,но аз си купих фолио за 3.50лв от пазара :lol: до сега никока не бех лепил.. (задното стъкло го оставих за накрая) сигурно съм натрупал ОПИТ От другите две незнам :lol: но стана най-бързо и май най-готино....
ето и една снимка намерих... http://picbg.net/img.php?file=e0165570cfb91e04.jpg

не е от най-хубавите защото човек на пръв поглед ще се заблуди че е на 2 парчета, но просто се е получило така заради покрива на съседната къща.... то там дето не прави сянка покрива се виждат облаците, а където е ТЪМНОТО не :wink:

може да си мислиш, че нещо те лъжа, но за съжаление разполагам само с тази снимка, а ако пак си мислиш не има нещо гнило.. утре ще накравя още снимки... и още един път ти казвам НИЩО ЛИЧНО но май нямаш толкова опит както казваш... знам ли :P :wink:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 16 сеп 2008 23:34

Аз скоро си слагах фолио Llumar на цялата кола и да ви разкажа впечатленията си. Никакво слагане на парчета няма, момчетата които ми го поставяха използваха пистолет за горещ въздух и го пасваха по извивките на стъклата, на големи парчета. Не се разглобяват вратите, а става с подпъхване и приплъзване, използвайки литри! сапунена вода и специални шпакли. Въпреки че е без разглобяване, тия успяваха да го вкарат поне 3см надолу по стъклото под уплътнението. Бая фолио отиде, общо 7 прозореца бяха, като на предните си сложих 6% за да не се забелязва от полицаите и да се опитвам да минавам че е фабрично. Сложих и на предните най-вече заради защитата от чупене на парченца при катастрофа или разбиване и заради поразителния ефект при каране, все едно съм със слънчеви очила, ама без. Отзад съм на 75% и отвън не се вижда абсолютно нищо, но отвътре е малко по-тъмно от нормалното. През ноща на нормалните светлини на задна се вижда достатъчно за да си маневрираш. Верно е по-скъпичко от другите фолиа и за да стане добре трябва да се плати и за поставяне, обаче ако смятате да си карате колите години напред горещо го препоръчвам това фолио.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 17 сеп 2008 0:13

ABSOLUT написа:Аз скоро си слагах фолио Llumar ...

А колко ти излезе с поставянето за 7-те прозореца :roll:

Потребителски аватар
Vanio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanio » Сря 17 сеп 2008 12:29

Искам да кажа на колегата ilkooo на голф 2 става на 1 парче с фолио за 3.50 нека залепи на ауди Б4 примерно с фолио за 3.50 на едно парче без да се смачка и въздуси с това ментарливо фолио няма как да стане а вече с скъпото фолио не е проблем да се залепи и на едно парче няма смисъл да ми спорите защото съм лепил достатъчно и знам кое как става явно нещо не мога да се изразя добре и не можете да ме разберете

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 17 сеп 2008 13:12

Vanio написа: ....явно нещо не мога да се изразя добре и не можете да ме разберете

виж два твои поста по-нагоре какво си написъл ......
прощавай ама или си шизофреник или и аз не знам какво :)

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 17 сеп 2008 16:53

Winner25 написа:
ABSOLUT написа:Аз скоро си слагах фолио Llumar ...

А колко ти излезе с поставянето за 7-те прозореца :roll:

Значи от това т.нар. "бронирано" ми излезе 370лв. за цялата кола.

ilkooooG2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkooooG2 » Сря 17 сеп 2008 18:29

Vanio написа:Искам да кажа на колегата ilkooo на голф 2 става на 1 парче с фолио за 3.50 нека залепи на ауди Б4 примерно с фолио за 3.50 на едно парче без да се смачка и въздуси с това ментарливо фолио няма как да стане а вече с скъпото фолио не е проблем да се залепи и на едно парче няма смисъл да ми спорите защото съм лепил достатъчно и знам кое как става явно нещо не мога да се изразя добре и не можете да ме разберете

ем тук може и да си прав вече, но никаде не бях прочел каква кола нз изпуснал ли съм или какво... (а нормално да си мисля, че е за голф щото все пак сме в такъв форум :wink: ) а за друг вид фолио освен това от 3.50 немога да изразя мнение тъй като никога не сам виждал... така че се надявам да приемеш моите извинения :P и да те посъветвам да бъдеш по точен в постовете си така че да ни става ясно от първия път :wink:

Върни се в “Направи си сам!”