как да оправя пласмасите на голф 4???

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Re: как да оправя пласмасите на голф 4???

Мнениеот skotis » Пон 20 фев 2012 17:41

Спрете с експериментите и мъките. Открих решението - Меглио. Пръскате върху гъба за миене на чинии и търкате - за нула време сте готови - после трябва само да боядисате :)

Потребителски аватар
pleasuree
Автомобил: Golf MK4 V6
Двигател: AUE 2001

Мнениеот pleasuree » Чет 15 мар 2012 16:10

И аз съм така ,и всеки притежаващ ФВ.Това гумено покритие.. :banghead: Аз го махнах и вмомента съм с пластмасата отдолу.Тези дни ще ходя да ги облицоват с хубаво КАРБОНОВО ФОЛИО :) Виждал съм и в други коли и ми харесва как седи.

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Чет 15 мар 2012 18:19

Моите са след шприц за пластмаса и скоро ще взема черен мат с матов лак.

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 16 мар 2012 22:49

Ето как се справих аз с проблема и понеже винаги съм искал сиви лайсни като на R32 или Pacific изтърках гуменото покритие и залепих фолио на 3M. Засега съм направил само поставката за чаши и капачето на OBD-буксата и тази около климатроника ,а утре ще направя пепелника и тези вертикалните лайсни .Малко са ми кофти снимките,понеже са от телефона,но като ги сложа ще го снимам с фотоапарата

Едит: Ето как стана цялата работа
Прикачени файлове
adsadsadsad.jpg
sdasdsaadasdsaas5.jpg

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пет 06 апр 2012 17:22

Днес понеже нямаше какво да правя и реших да се позанимавам с пластмасите около волана на моят голф и ето какъв е резултата.

Преди:
Изображение
Изображение

След:
Изображение
Изображение
Изображение

Начина по който ги направих е следния.
Премахване на старото гумирано покритие на пластмасата чрез мокри кърпички и пръскане на 3 - 4 ръце с черен матов спрей на Very Well.
Ето така изглежда спрея ако някой реши да си купува. Снимката е примерна понеже не успях да намеря така на черен спрей.
Изображение

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пон 09 апр 2012 22:14

Искам да споделя малко информация, дано да не се дублирам, следя темата, но не чак толква детайлно, преди 3 дни ходих до местното представителство на VW и докато гледахме цените на нащата за които бях отшъл да питам, се сетих да проверим и цените на дръжките, задни лява и дясна и предна пасажерска, имам предвид не цялата дръжка, а капачките, външната половина на дръжките
Изображение
цената за всяка е 11,64лв., което ме изненада и си ги поръчах и 3те и днес дойдоха, според мене цената е поносима, не е безбожно висока, като се има предвид че има хора в раздел обяви които продават точно тези части за по 15лв, втора ръка и надрани, дано да е полезна информацията за хората които нямат възможност да се занимават с процедурата по пластмасите.

Потребителски аватар
Toshko83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toshko83 » Вто 22 май 2012 17:00

IvailoOo написа:Ето как се справих аз с проблема и понеже винаги съм искал сиви лайсни като на R32 или Pacific изтърках гуменото покритие и залепих фолио на 3M. Засега съм направил само поставката за чаши и капачето на OBD-буксата и тази около климатроника ,а утре ще направя пепелника и тези вертикалните лайсни .Малко са ми кофти снимките,понеже са от телефона,но като ги сложа ще го снимам с фотоапарата

Здравей колега,
на снимката,която си качил съм сложил едни стрелкички,та въпроса ми е за тях.
1.Как фолира поставката за чаши-в смисъл как я извади цялата и как си запазил самия знак с чашката след фолирването?
2.Страничните лайснички махал ли си ги за да ги фолираш и как става?
3.Тази конзола около пепелника и скоростния лост.....знаеш ли как се маха,че ми е доста зле и искам да я фолирам и нея?
Поздрави!

p.s.1 - Знам,че има хиляди теми,но не мога точно сега да открия как се свалят страничните дръжки и конзолата на шофьорското място с копчетата за огледалата.

Благодаря Ви!
Прикачени файлове
sdasdsaadasdsaas5.jpg

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Вто 22 май 2012 19:48

1.Като отвориш капачето има едни метални пластинки в краищата.Натискаш ги навътре и излиза.Иначе аз първо залепих сивото фолио,след това си изрязах чашката от черно фолио с макетно ножче и най-накрая прозрачно фолио и така почти не се забелязва,че иконката е допълнително слагана
2.Страничните лайсни съм ги правил директно на място,понеже е сложна история разглобяването.Само свалих корите отстрани и жабката,за да мога и отстрани да го залепя като хората.
3.Там вече не знам как става работата,понеже все още не съм разглобявал там

:beer

Потребителски аватар
Toshko83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toshko83 » Вто 22 май 2012 20:52

IvailoOo написа:1.Като отвориш капачето има едни метални пластинки в краищата.Натискаш ги навътре и излиза.Иначе аз първо залепих сивото фолио,след това си изрязах чашката от черно фолио с макетно ножче и най-накрая прозрачно фолио и така почти не се забелязва,че иконката е допълнително слагана
2.Страничните лайсни съм ги правил директно на място,понеже е сложна история разглобяването.Само свалих корите отстрани и жабката,за да мога и отстрани да го залепя като хората.
3.Там вече не знам как става работата,понеже все още не съм разглобявал там

:beer

Мерси,
само по втора точка ме интересува как свали жабката и това с корите отстрани.

Потребителски аватар
IvailoOo

Мнениеот IvailoOo » Сря 23 май 2012 10:05

Корите под волана се държат на няколко видии долу(като легнеш се виждат),а нагоре са на щипки,така че дърпай мъжката.Жабката...просто развиваш където видишш видия. Не е голяма философия

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Нед 03 юни 2012 21:36

Колеги, купих си спрей и мацнах две дръжки, но нещо ефекта не ми харесва и имам няколко въпроса.

Колко слоя боя нанасяте и колко време изчаквате между нанасянията?
Също така след като мацнете боичката после шкурите ли, ако да то с кой номер?

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Нед 03 юни 2012 22:32

LiRiX написа:Колеги, купих си спрей и мацнах две дръжки, но нещо ефекта не ми харесва и имам няколко въпроса.

Колко слоя боя нанасяте и колко време изчаквате между нанасянията?
Също така след като мацнете боичката после шкурите ли, ако да то с кой номер?

ще пръскаш от по далече зимаш водна шкурка най финна по възможност и поне 10минутки трябва да има между повтарянето но не повече от два три пъти няма нуждаот много слоеве!!!По принцип чакаш да исъхне и тогава нанасяш!!! ПЪРВО С ШКУРКАТА ГО ТЪРКАШ ВНИМАТЕЛНО ВТОРО ТРЯБВА ДА Е ЧИСТ ДЕТАИЛА ПРЕДИ БОЯДИСВАНЕ И ТРЕТО ЧАКАШ ДОБРЕ ДА ИСЪХНЕ И ТОГАВА МОНТИРВАШ ИЛИ ПИПАШ

Потребителски аватар
Eximpo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eximpo » Пон 04 юни 2012 0:02

Ето това е което сътворих аз :P
Прикачени файлове
27042011835.jpg
Тук поставката за чаши е полирана само с мокри кърпички.
27042011838.jpg
С водна шкурка и паста за кола.

Потребителски аватар
Eximpo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eximpo » Пон 04 юни 2012 0:07

Toshko83 написа:
IvailoOo написа:Ето как се справих аз с проблема и понеже винаги съм искал сиви лайсни като на R32 или Pacific изтърках гуменото покритие и залепих фолио на 3M. Засега съм направил само поставката за чаши и капачето на OBD-буксата и тази около климатроника ,а утре ще направя пепелника и тези вертикалните лайсни .Малко са ми кофти снимките,понеже са от телефона,но като ги сложа ще го снимам с фотоапарата

Здравей колега,
на снимката,която си качил съм сложил едни стрелкички,та въпроса ми е за тях.
1.Как фолира поставката за чаши-в смисъл как я извади цялата и как си запазил самия знак с чашката след фолирването?
2.Страничните лайснички махал ли си ги за да ги фолираш и как става?
3.Тази конзола около пепелника и скоростния лост.....знаеш ли как се маха,че ми е доста зле и искам да я фолирам и нея?
Поздрави!

p.s.1 - Знам,че има хиляди теми,но не мога точно сега да открия как се свалят страничните дръжки и конзолата на шофьорското място с копчетата за огледалата.

Благодаря Ви!

Това е цяла конзола. Тръгва от зад където е ръчната и задния пепелник. Там има винтове, също така и от страни има. Махането е лесно, но поставянето е играчка, защото трябва едновременно да напаснеш няколко щипки около скоростния лост.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 09 юли 2012 13:33

jordanik написа:И аз го правих по описаната технология на Аудито ми и се получи идеално.Най-изнервящо е търкането и редуването на шкурките по извивките на детайлите,но пък после ефекта е все едно всичко ей сега излиза от завода.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Колеги тия дни и аз ще правя същата процедура на един голф 4 на
едни мой приятел интресува ме какви спейчета да купя за основа шприц или грунд спрей кой както му кзва !
После мат в мат боя имали нещо особенно което трябва да търся за по голяма издръжливост ! И накрая ще
трябва ли да минавам с лак който и той е мат или ... ! За да не се обели с времето и така .

Върни се в “Направи си сам!”