Ремонт на парно - Пасат B3 + снимки

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
giorgio_vn
Автомобил:
Двигател:

Re: Ремонт на парно - Пасат B3 + снимки

Мнениеот giorgio_vn » Пет 22 фев 2013 20:07

Здравейте и от мен.искам да кажа на всички които почват това начнание,че е много трудничко,но кефа е наистина голям после,вие вече го знаете повечето :beer :beer НО искам да кажа на всички които имат пасат б4 с климатик или с климатроник НЕ е нужно да се източва фреона подвърждавам го с двете си ръце понеже днеска направих това всичко.наистина се сваля всико,но климатика си седи и не е нужно да се точи,но подведоха ме коментарите които казват,че трябва да се точи, а други не трябва,е наистина не трябва пасата ми е б4 1,6 101к.с. 1995г. комби.пиша това всичко за следващите които искат да имат парно.поздрави на всички. :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub :beer :beer :beer :beer :beer :beer

mitakaturbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakaturbo » Съб 04 май 2013 8:58

а филтъра на парното каде се намира ???

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 04 май 2013 9:29

Доколкото знам, Б3 няма филтър на купето.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 05 май 2013 7:11

myrshavija написа:Доколкото знам, Б3 няма филтър на купето.

Има има последните бройки имат фабрично. Под чистачките се намира когато няма е със една мрежа.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 14 май 2013 21:24

колеги днес и аз трябваше да изолирам парно на пътя,да чепя маркучи и тн :banghead
започнах да разглобявам таблото,с това нямам проблем,но тези дни ще го направя докрая.Друго ме интересува,и по-специално тези 2кабелчета съм чел ,че служат за диагностика,но не разбирам с тези кабели каква диагностика може да се направи?С някакви светодиоди ли имаше начин,или бъркам нещо?
Изображение

също така колеги един въпрос за радиаторчето - някой може ли да види като размери какво радиаторче излиза за Пасат Б3 90год. РП мотор ?Гледам,че в интернет има няколко размера -

NRF - дебелина [mm]: 42 мм
ширина [mm]: 156 мм
височина [mm]: 234 мм

пак NRF - дебелина [mm]: 42 мм
ширина [mm]: 157 мм
височина [mm]: 234 мм

и някакъв друг VAN WEZEL ??
размери на питата на радиатора: 234 - 156 - 42

nissens - размери на питата на радиатора: 234 X 157 X 33 mm

nissens някакъв друг - - размери на питата на радиатора: 234 X 156 X 42 mm

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 14 май 2013 22:24

Ами не мисля, че тоя 1мм разлика в размера ще ти е проблем, най малкото зависи как и с какво са го мерили, всички радиаторчета за Б3 са еднакви.
Буксите за диагностика, ако са вързани евентуално някакви мигащи кодове с диод за диагностика на АБС ако има колата, но хич не са сигурни нещата.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 14 май 2013 22:40

Това е пренебрежимо,но дебелината има разлика,изразена в 10мм.. :screwy
Май ще сваля моето,и ще ходя с него ,когато го разглобя. :newsm66

Иначе предполагах,че кабелите са напразно там,не знам кой би се навил да вярва на мигащи кодове в днешно време. :mhihi А и нямам абс,което е странното,каква им е работата не знам :no

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 14 май 2013 23:53

Аз сложих някакво интернационали радиатори или нещо такова се казваше за 20 пари фино ново и засега съм доволен, една година вече прехвърли. В магазина няма как да го объркат радиаторчето.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 15 май 2013 13:03

Здравейте Колеги!
Дойде време да се спука радиаторчето на парното и на моя Пасат. Преди 2-3 години само четях,гледах снимки от тази тема и чуках на дърво да не стигам до тук, но ... съдба.
Сега искам да ви попитам - наистина ли при Пасат B4, без климатик, може да се смени радиаторчето без да е необходимо да се сваля цялото табло, така както го е описал колегата Iezekil на 18 стр. ? Ето какво е писал той:

Iezekil написа:Успях,радиаторчето сменено без да се сваля таблото.Манипулацията е следната-двете лавички се свалят,ръкава от дясно,капака пред кутията,пластмасите около педалите.Когато е оголено всичко о тстраната на шофьора има една видия,която сврзва главната кутия с ръкавите за краката.Като се развие тя,кутията се повдига 1 пръст да излезе от ръкавите.Естествено първо трябва да сме развили 2 гайки от двигателния отсек и да сме я дръпнали малко навътре с цел,да се приберат тръбите на радиаторчето.Самите ръкавки за краката се издърпат и махат и кутията сега може да слезе надоло и да се извади от дясно.
Сложих някво менте,парното се подобри чувствително но не е като оригинала.Старото радиаторче го плакнах час и нещо и все пускаше ръжда.Явно е позатлачено но мисля да си го промия и върна пак на мястото му.

Изображение

Потребителски аватар
vwladi
Автомобил: VW Passat B3 35i
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vwladi » Сря 15 май 2013 16:13

Извинявам се ако някъде е казано,и повтарям въпроса, но попрегледах темата и за ПАсат Б3 филтър на купето къде се намира, защото един колега беше показал с някакъв филтър но моят не става намерих уж къде седи но ме стажа, даже пусках тема всичко, моля кажете как изглежда този филтър защото пробвах два и двата не станах трябвало да бъде някакъв като дъга .http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=382240
Ето я темата моля вижте снимките и кажете :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :love.vwclub

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 15 май 2013 16:19

Тези дъгообразните са скъпи и трудно се намират, доколкото съм чел във форума. По-лесно е да смениш кутията с такава за панелен. Има тема за "кривия" филтър и подмяната му, потърси!

Потребителски аватар
vwladi
Автомобил: VW Passat B3 35i
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vwladi » Сря 15 май 2013 17:46

Много Благодаря :th_up :love.vwclub

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 15 май 2013 18:54

Дам,няма да лъжа я.На последните 2 снимки се вижда най-важната част-централния вздуховод.Като свалиш нея пластмаса се отваря достатчно място да дръпнеш кутията напред,за да могат да се приберат тръбичките на радиаторчето в купето и да се извади кутията.
Прикачени файлове
CIMG1959.JPG
CIMG1957.JPG
CIMG1961.JPG
CIMG1958.JPG

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 16 май 2013 9:05

Мдаммм, благодаря Колега!
Ние снощи с един приятел за 4 часа сменихме радиаторчето и облепихме клапите, но с махане на таблото. В началото тръгнахме по твоя метод, но не видяхме начин как да извадим кутията с радиаторчето и почнахме да разглабяме и таблото. Точно този централен пластмасов въздуховод не можахме да преценим как да го извадим.
Та от цялото това разглобяване и сглобяване, накрая единствено осветлението на врътките на парното не работи. Може ли да ми подскажете вероятните причини?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 16 май 2013 15:21

Аз бях забравил да му включа куплунга...

Върни се в “Направи си сам!”