Как да си полираме джантите.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
V_i_T
Автомобил: Golf 2 GTI
Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
Контакти:

Мнениеот V_i_T » Пет 21 мар 2008 9:15

Някой да знае къде мога да си оправя джантите във Варна? Изкъртих се от търсене, ама засега не намерих нищо за прахово боядисване на джанти. Плюс ако някой знае къде мога и да ги заваря, защото има на две три места откъртени парченца на едната джанта. Благодаря предварително!

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 24 мар 2008 22:19

V_i_T написа:Някой да знае къде мога да си оправя джантите във Варна? Изкъртих се от търсене, ама засега не намерих нищо за прахово боядисване на джанти. Плюс ако някой знае къде мога и да ги заваря, защото има на две три места откъртени парченца на едната джанта. Благодаря предварително!
а в пловдив

Потребителски аватар
ShaShi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ShaShi » Пон 24 мар 2008 22:30

badjo-vw написа:
V_i_T написа:Някой да знае къде мога да си оправя джантите във Варна? Изкъртих се от търсене, ама засега не намерих нищо за прахово боядисване на джанти. Плюс ако някой знае къде мога и да ги заваря, защото има на две три места откъртени парченца на едната джанта. Благодаря предварително!
а в пловдив

Няма такива екстри по селата.
п.п БАЗИКАМ СЕ

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 24 мар 2008 23:00

ShaShi написа:
badjo-vw написа:
а в пловдив

п.п БАЗИКАМ СЕ

ти май не знаеш кое е най голямото село-3 села+още 5 села =столица
п.п и аз се базикам

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 24 мар 2008 23:22

Те да бяха само 8 ... :)

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 25 мар 2008 9:21

doktora_gti написа:Започнахме ги леко-полеко BBS-а :D :D :D

Така-ааа започнах ги аз мойте джанти в събота!Още на първата джанта разбрах,че doktora_gti е бил прав за всичко!!!!!!!!!Наистина отнема страшно много време и яко търкане!Аз реших да не ги разглобявам,а просто да ги освежа!Та взех следните неща:
-шкурка водна 400,600,800 и 1000-отива по 1-2 листа на джанта!
-спрей със сребърен ефект на Dupli и спрей лак на Dupli от Бриколаж.Двата вида спрейове са на различни места в Br.Люлин-едните са при авто щанда ,а другите при щанда за бои и латекс!!!
Първоначално измих много добре джантите с Meglio и други и се почна.........!По принцип съм перфектционист,но и съм реалист!СЛУШАЙТЕ ХОРАТА КАКВО ВИ КАЗВАТ-НЕ Е ХИЧ ЛЕСНО!То затова си има хора-специалисти за тези работи и затова взимат пари!Общо взето резултата е добър при мен - джантите са свежи,гладки и боядисани!Реших да хвърля повече пари за гуми,а не да "надскачам" майсторите в занаята :D Бих помолил колегите да казват всичко което знаят пък всеки да си решава сам!За по-големите оптимисти от мен,ако напишат в Google- "polishing aluminium",ще им излязат около 749 теми и около 15426 снимки с необходимите неща да си направят(мазоли mhihi )хубави джанти!Успех на всички and Drive safe!!! :dance:

Потребителски аватар
ShaShi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ShaShi » Вто 25 мар 2008 11:56

badjo-vw написа:
ShaShi написа:
badjo-vw написа:
а в пловдив

п.п БАЗИКАМ СЕ

п.п и аз се базикам

То от такива като ваз стана село,нема работа при ваз и идете тука всяка 2ра кола вече е от некое селце :) и само задръствания стават.
п.п. Ще ми се да се базикам но това е истината !!!

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Вто 25 мар 2008 19:41

shashi разправяите се някаде другаде

nasko19........ наистина не е лесно
аз съм полирал два комплекта джанти но да ти кажа ме кефи резултата който се получава и ако трябва пак ще полирам :wink:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Вто 25 мар 2008 19:45

ShaShi написа:
badjo-vw написа:
ShaShi написа:
badjo-vw написа:
а в пловдив

п.п БАЗИКАМ СЕ

п.п и аз се базикам

То от такива като ваз стана село,нема работа при ваз и идете тука всяка 2ра кола вече е от некое селце :) и само задръствания стават.
хахаха-комплексар :lol: сигурно имаш още черно под ноктите и ходиш с царвулки :D :arrow: карай важно е да си гъзар :lol: :lol: :evil:

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Вто 25 мар 2008 19:59

badjo-vw написа:
ShaShi написа:
badjo-vw написа:
ShaShi написа:
badjo-vw написа:
а в пловдив

п.п БАЗИКАМ СЕ

п.п и аз се базикам

хахаха-комплексар :lol: сигурно имаш още черно под ноктите и ходиш с царвулки :D :arrow: карай важно е да си гъзар :lol: :lol: :evil:

:039:

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Вто 25 мар 2008 21:04

хора вземете се в ръце бе
не е тука мястото да доказвате кой от каде е
през 681-а година никой не е бил гражданин а всички от там идваме :wink: аре със здраве

Потребителски аватар
doktora_gti
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Полиране

Мнениеот doktora_gti » Вто 25 мар 2008 21:49

nasko1978 написа:
doktora_gti написа:Започнахме ги леко-полеко BBS-а :D :D :D

Така-ааа започнах ги аз мойте джанти в събота!Още на първата джанта разбрах,че doktora_gti е бил прав за всичко!!!!!!!!!Наистина отнема страшно много време и яко търкане!Аз реших да не ги разглобявам,а просто да ги освежа!Та взех следните неща:
-шкурка водна 400,600,800 и 1000-отива по 1-2 листа на джанта!
-спрей със сребърен ефект на Dupli и спрей лак на Dupli от Бриколаж.Двата вида спрейове са на различни места в Br.Люлин-едните са при авто щанда ,а другите при щанда за бои и латекс!!!
Първоначално измих много добре джантите с Meglio и други и се почна.........!По принцип съм перфектционист,но и съм реалист!СЛУШАЙТЕ ХОРАТА КАКВО ВИ КАЗВАТ-НЕ Е ХИЧ ЛЕСНО!То затова си има хора-специалисти за тези работи и затова взимат пари!Общо взето резултата е добър при мен - джантите са свежи,гладки и боядисани!Реших да хвърля повече пари за гуми,а не да "надскачам" майсторите в занаята :D Бих помолил колегите да казват всичко което знаят пък всеки да си решава сам!За по-големите оптимисти от мен,ако напишат в Google- "polishing aluminium",ще им излязат около 749 теми и около 15426 снимки с необходимите неща да си направят(мазоли mhihi )хубави джанти!Успех на всички and Drive safe!!! :dance:

Ами Наско аз бате сьм писал на дълго и на широко ама кои да слуша :roll:
И все пак всеки си знае, а дали нещо се получава накрая свьрзано с ПОЛИРАНЕ е съвсем друг вьпрос :evil:
Аз ще сложа снимки как вьрви с новите ми BBS RS утре........... :D

Потребителски аватар
V_i_T
Автомобил: Golf 2 GTI
Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
Контакти:

Мнениеот V_i_T » Сря 26 мар 2008 14:45

Вие тука едно питане направихте в разправия - кой от къде е и какви са селата в BG. Май изобщо не трябваше да питам, щот така или иначе никой не каза нищо смислено за полиране и боядисване на джамти във Варна.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 26 мар 2008 21:30

V_i_T написа:Вие тука едно питане направихте в разправия - кой от къде е и какви са селата в BG. Май изобщо не трябваше да питам, щот така или иначе никой не каза нищо смислено за полиране и боядисване на джамти във Варна.

За това, дали е трябвало да питаш, си прав. Има си търсачка и раздел "Полезни връзки и статии". Ако там не намериш отговор - темичка в "VW Tuning & Motorsport".

Аз не знам някъде да предлагат тази услуга. Предполагам в тунинг центровете ще се съгласят. По-добре, помоло някой колега от Варна да ти помогне или ако има навити - да ти ги направят.

Успех!

Потребителски аватар
doktora_gti
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Полиране

Мнениеот doktora_gti » Съб 29 мар 2008 19:54

Утре снимки,че бордовете са Полирани :!:
След няколко дена и джантите са слобени+снимки :D :D :D :D :D :D

Върни се в “Направи си сам!”