Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
Re: Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.
Колеги тавана и аз минах тоя филм на двойката... Но никой нищо не споделя за корите на голф 2. Как стой въпроса с претапицирането 

parno написа:Ако не се справяте с намирането на такъв плат аз мога да ви вземам
Колега нещо имам проблем с ЛС ти можеш ли да намериш светло сив като оригиналния и на каква цена ?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
13лв е л/м
плат има сив,черен и кремав с ширина 130см и дунапрен
ако не се справяте с намирането на плат мога да пращам по еконт с наложен платеж
плат има сив,черен и кремав с ширина 130см и дунапрен
ако не се справяте с намирането на плат мога да пращам по еконт с наложен платеж

- monty
- Автомобил: Hyundai i20
- Двигател: 998cc TGDI
Предстои ми претапициране на тавана (колата е голф 3 ), но имам затруднение със свалянето на дръжките и плафона. На щипки ли са или са с видии..? И ако са с видии как се стига до тях? 

monty написа:Предстои ми претапициране на тавана (колата е голф 3 ), но имам затруднение със свалянето на дръжките и плафона. На щипки ли са или са с видии..? И ако са с видии как се стига до тях?
Плафона просто се дръпва надоло,а дръжките имат капачета и под тях винтове.
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дойде и моя ред да си претапецирам таванчето.В събота намерих време за това и за около 5 часа всичко беше направено
Тук вече тавана е свален и плата е махнат и се почна с свалянето на стария дунапрен

Вече всичко е изчистено и се започва с лепенето на новия плат,който беше залепен на 3 пъти като последната част беше при сенниците

Вече всичко е готово и остава да се монтира в колата.

Не вярвах че ще стане толкова добре.Останах повече от доволен от крайния резултат.

Тук вече тавана е свален и плата е махнат и се почна с свалянето на стария дунапрен

Вече всичко е изчистено и се започва с лепенето на новия плат,който беше залепен на 3 пъти като последната част беше при сенниците

Не вярвах че ще стане толкова добре.Останах повече от доволен от крайния резултат.

- Огито Ангелов
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT
shveda_ написа:Дойде и моя ред да си претапецирам таванчето.В събота намерих време за това и за около 5 часа всичко беше направено
Колега след като махна стария дунапрен не омекна ли малко таван или си остана със същата твърдост, понеже аз като махнах моя стария плат и цялата кора омекна и след претапицирането като го сложих и малко висна в самия център...кажи твоите впечатления.
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега при мен нищо не е умекнало всичко си остана по същия начин.Дунапрена го махнах с телена четка.
- Огито Ангелов
При мен дунапрена пък си падна направо със стария палат и цялата кора стана кашкавал 

- pacho_11
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги кажете какво ви е мнението тавана вместо с плат да се направи с кожа същия цвят и без дунапрена,а директно да се лепи върху кората!
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
кофти става според мен. Таванът трябва да е идеално гладък иначе всичко си личи 

- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
oganizaciq написа:При мен дунапрена пък си падна направо със стария палат и цялата кора стана кашкавал
При сваляне на плата с дунапрена най-вероятно си свалил единия пласт на тавана който е от тънак картон(или нещо такова).Мисля че от там е дошъл проблема с омекването на тавана ти.Друго обяснение нямам
-
- Автомобил:
- Двигател:
pacho_11 написа:Колеги кажете какво ви е мнението тавана вместо с плат да се направи с кожа същия цвят и без дунапрена,а директно да се лепи върху кората!
Аз така го направих. Виж снимки от колата в гаража ми, че снимките от тази тема без да искам ги затрих.
IvailoOo написа:кофти става според мен. Таванът трябва да е идеално гладък иначе всичко си личи

- Огито Ангелов
shveda_ написа:oganizaciq написа:При мен дунапрена пък си падна направо със стария палат и цялата кора стана кашкавал
При сваляне на плата с дунапрена най-вероятно си свалил единия пласт на тавана който е от тънак картон(или нещо такова).Мисля че от там е дошъл проблема с омекването на тавана ти.Друго обяснение нямам
Мерси колега, явно точно това съм направил, защото както виждам никой друг не се е казал за такъв проблем.С новия таван, ще съм по внимателен!!
- pacho_11
- Автомобил:
- Двигател:
jollycatman написа:pacho_11 написа:Колеги кажете какво ви е мнението тавана вместо с плат да се направи с кожа същия цвят и без дунапрена,а директно да се лепи върху кората!
Аз така го направих. Виж снимки от колата в гаража ми, че снимките от тази тема без да искам ги затрих.IvailoOo написа:кофти става според мен. Таванът трябва да е идеално гладък иначе всичко си личи
Зависи колко си сръчен.
Да видях снимките,супер е станало колега!