Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4

Мнениеот nokiangage » Чет 20 окт 2011 15:42

Колеги, взех джантите и вече са на колата, пуснах и тема, че търся капачки за Sebring-а, но ако не възразявате да Ви помоля тук ако някой чуе или знае, че се продават 4 броя да драсне едно ЛъСъ...Благодаря предварително :bowdown Иначе с ЕТ35 е къъъде по-добре вече mhihi

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 22 окт 2011 19:48

колеги вече няма Борбет А за моя пасат. Заминаха за Варна. Честито на колегата мераклия.

Да се отчета с новите преработки, имам вече нови фланци за отзад, задните минаха отпред. Сега сложих 30мм отзад с 4 болта за стягане към главината и набити в алуминиевия фланец шпилки с шлиц. 25милиметровите фланци минаха на предните колела. Сега малко докарах нормална визия с това непоносимо ет45... :wink:
Прикачени файлове
DSC01578.gif
DSC01579.gif

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 22 окт 2011 20:50

ее, как можа да я продадеш тая джанта :horror:
сега каква ще слагаш, надявам се да е пак нещо култово

м/у другото на тоя сеат не стоят хич добре. Макар че колата има близка до пасата форма. Може би тая джанта иска калник с вежда, било то и малка и затова да не ми се вързва на сеата, знам ли. Карам със същите на корадото- борбет а, 16, 9-ки с ет15, стоят уникално, едва ли има по-подходяща джанта за него.

п.п. трябва да се отчете че тук нещата са въпрос на вкус и мнението ми не е задължаващо.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 23 окт 2011 15:19

pe6kata написа:ее, как можа да я продадеш тая джанта :horror:

м/у другото на тоя сеат не стоят хич добре. Макар че колата има близка до пасата форма. Може би тая джанта иска калник с вежда, било то и малка и затова да не ми се вързва на сеата, знам ли. Карам със същите на корадото- борбет а, 16, 9-ки с ет15, стоят уникално, едва ли има по-подходяща джанта за него.

п.п. трябва да се отчете че тук нещата са въпрос на вкус и мнението ми не е задължаващо.

мнението ми се покрива с твоето напълно обаче :да:
Култова джанта надали, по-скоро друга кола.

Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот tupalka » Нед 23 окт 2011 17:26

DoH_KuXoT написа:
pe6kata написа:ее, как можа да я продадеш тая джанта :horror:

мнението ми се покрива с твоето напълно обаче :да:
Култова джанта надали, по-скоро друга кола.

Нещо за пасат В6 се дочува...

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 23 ное 2011 17:24

моята история с тунинг на пасат приключи :roll: Днес продадох колата. Останаха много части, скоро ще направя цял списък и ще постна тук , ако някой се нуждае от нещо.
Свалих джантите с гумите, фланците, фаровете с лупите, пазят се и рефлекторите с фабричния ейнджъл айс, имам щора за багажник, говорители, копчета, интериор всякакви неща, усилвател тъндър 4110, бас каса пайнер 306ц, плъър с мп3 пайнер, кабели за свещи перфектни, помпи за съединител, механизми за ел стъкла, компютър абс, еърбег с волан шофьорски, тасове за метални джанти 14 малките дето са от Б3 със щипките и още едно мазе с части. Ако нещо Ви интересува питайте, заредил съм много резервни части, цените ще са символики някакви за изчистване на мазето.

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Чет 01 дек 2011 20:04

Колеги имам 2 фланеца от дуралуминий 4х100 са. Фланците са от орел mhihi та немога да намеря дълги болтове и се чудех дали да не ги направя с шпилки, но това което ме притеснява е дали ще е здрава резбата направена на дуралуминий-а :?
Прикачени файлове
DSC02729.JPG

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 02 дек 2011 8:13

passat_rs написа:Колеги имам 2 фланеца от дуралуминий 4х100 са. Фланците са от орел mhihi та немога да намеря дълги болтове и се чудех дали да не ги направя с шпилки, но това което ме притеснява е дали ще е здрава резбата направена на дуралуминий-а :?

не си го помисляй даже... на тези отвори направи конусни легла за главите на болтовете, после пробиваш отвори колкото стеблото на шпилката, като предварително си избрал шпилка с глава с такава форма която лесно може да се изработи в алуминия и да не превърта. Вкарваш шпилките в проходните отвори, залепваш с лепило за металда не играят. Когато сложиш фланеца той ляга на главината, барабана, диска... стягаш го с болтове и остават стърчащи шпилки, слагаш джантата и стягаш с гайки.

Другия вариянт е събираш 160лв и получаваш 2 фланеца по 25мм стомана болт/болт и два 30мм алуминий болт/шпилка с гайка. И получаваш качествени фланци останали от моя пасат и влизаш в разкрачения клуб :beer Мен са ми излезли около 300лв всичките материали, болтове и труд по фланците.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 04 дек 2011 22:19

Тези дни се возих в едно ауди А3 по тъмно и ми направи впечатление, че долапчето под центр. конзола е осветена доста приятно в червен цвят :D След части от секундата осъзнах, че в Пасата също има подобно нещо, но пък тъмно доста mhihi
И днес докато си пиехме кафето с един сътворих това:

Плафончето е някакво от Ауди 4ка:

Изображение

намерих две диодчета останали отпреди и съпротивления 1.3Ком:

Изображение

изрязах една дупка в долната част на барчето:

Изображение

отгоре сложих гланцирана хартия залепена с гафер, хем да не влиза боклук, хем да е нещо като рефлектор, но забравих да я щракна:

Изображение

и се получи това, в действ. свети доста по-слабо, тоест по-приятно и разсеяно, а пък дисплеите на таблото са кърваво червени, а не както на снимката в зелев сок като цвят mhihi

Изображение

Най-лесно и логично беше да взема ток от подсвета на запалката :D

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 05 дек 2011 0:30

добре се е получило :да:

Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihony_audio » Пон 05 дек 2011 7:39

passat_rs написа:Колеги имам 2 фланеца от дуралуминий 4х100 са. Фланците са от орел mhihi та немога да намеря дълги болтове ...

Един приятел също като теб търсеше по-дълги болтове, та каза, че такива от BMW му свършили работа. Ако познаваш някой с BMW му искай един за проба 8)

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 05 дек 2011 13:23

tihony_audio написа:
passat_rs написа:Колеги имам 2 фланеца от дуралуминий 4х100 са. Фланците са от орел mhihi та немога да намеря дълги болтове ...

Един приятел също като теб търсеше по-дълги болтове, та каза, че такива от BMW му свършили работа. Ако познаваш някой с BMW му искай един за проба 8)

Отзад съм с фланци 20мм и болтове от БМВ

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Пон 05 дек 2011 22:11

Един стругар ми направи болтове нямат разлика от оргиналните само резбата е 4.5 см.Закалени стягах с тръба няма нараняване mhihi само трябва втулка за централния отвор на фланеца ,чe е малко по голямо от централния отвор на VW

Потребителски аватар
hipnotic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hipnotic » Пон 05 дек 2011 23:11

Браво колега за лампичката, и аз го направих това преди година, но в зелено :D , просто ми писна вечер да си забравям телефона.Поздрави за проекта, супер е пасатора

zaharievnz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaharievnz » Пон 05 дек 2011 23:38

hipnotic написа:Браво колега за лампичката, и аз го направих това преди година, но в зелено :D , просто ми писна вечер да си забравям телефона.Поздрави за проекта, супер е пасатора

Браво и от мен,давайте повече такива идеи,да държим темата интересна!

Върни се в “Направи си сам!”