Фолио за стъклата но ...!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Фолио за стъклата но ...!
Чл.105. (изм., ДВ,бр.43 от 2002 г.)
/1/ Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
/2/ Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
що ви мързи да четете закона...
имам пасат Б6 ...лятото затъмних задните странични и задно стъкло...на предните странични сложих само слънцезащитно фолио...което е прозрачно и почти не си личи...
от 1 месец насам ме спряха 4 пъти за предните джамове...щото не било позволено, разбираш ли ...
така, че съвет ... предните странични ги оставете каквито са си .. за да няма проблеми ...
/1/ Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
/2/ Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
имам пасат Б6 ...лятото затъмних задните странични и задно стъкло...на предните странични сложих само слънцезащитно фолио...което е прозрачно и почти не си личи...
от 1 месец насам ме спряха 4 пъти за предните джамове...щото не било позволено, разбираш ли ...
така, че съвет ... предните странични ги оставете каквито са си .. за да няма проблеми ...
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Re: з
dinkonikolaev написа:хах светло оранжево не знам дали има не сам виждал още
Има го заводско,Аз съм го виждал на Сиера и човека ми се оплаква че се заяли за него въпреки,че той им казал ,че колата си е така!
- Ники_Петров
- Автомобил:
- Двигател:
pafaka написа:Чл.105. (изм., ДВ,бр.43 от 2002 г.)
/..........
Тук си в грешка или нещо не е както трябва с фолиото. От половин година карам с термично фолио 3М на стъклата на предните врати, както и на челното стъкло - няма как да разбереш че има фолио ако го гледаш отвън. Ако има затъмняване при него то е под 5%, което няма как да се забележи, камо ли да ограничава видимостта при шофиране.
- golfar81
- Автомобил:
- Двигател:
сега немога да прочета 4 страници ама по темата задния прозорец и да е затамнен или ламарина да си завариш там саштата работа АКТОВЕ НЯМА 

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Не знам за какви цени са ви говорили в Lumar, но на моята кола си сложух Lumat ATR15 необходимо ми беше 1.2 кв.м което ми излезе 57лв. преди година. Поставянето си го правих сам. Преди три седмици минавах през кат с колата (сменях си документите) колата си мина през всички прегледи в КАТ, за фолиото проблеми нямаше, но за стикерите на клуба е друга работа, за тях се заядоха, че ги махах на място. А с колата съм обиколил почти цяла България. Такак че.... ! Фолиото на Lumar е на ролки, широки са 1,5м и ти отрязват колкото ти е необходимо като дължина. Правите си примерни шаблини колкото са ви стъклата и това се нанася на на фолиото за да си пресметнете колко ви трябва. Това фолио е доста по-дебело от пазарските ментета, гарантирано издържа на слънце, и на драскотини(е не се прекалява). А ьо се отнася до лепенето се изисква опит о да знаеш какво правиш, и без инстументи не се прави лесно.
Glove написа:...ролки, широки са 1,5м........
Лееека корекция - 1.52 м. е ширината....

- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
А за тонирането на стъклата някой може ли да каже цени нещо...
или ако в пловдив има фирма да ходя да питам
че това фолио не ми се вразва просто

-
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета тези фолиота който слагате на предните странични стъкла който са много светли не се ли набръчкват при отваряне на прозореца?
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Колега,фолиото няма как да се набръчка(отлепи) ако е залепено качествено и естествено ако е качествен самия материал!
- suggar
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: ASV
Един колга каза оправдание за пред куките "така съм я купил" ама мойто поло като го зех с 3-те задни джама затъмнени и ж кат не искаха да ми подпишат документите за прегледа...вика махай фолиото или няма да подпиша
....
А колкото до тонирането на стъкла и мен ме интересува някои знае ли повече по въпроса???

А колкото до тонирането на стъкла и мен ме интересува някои знае ли повече по въпроса???

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
suggar написа:Един колга каза оправдание за пред куките "така съм я купил" ама мойто поло като го зех с 3-те задни джама затъмнени и ж кат не искаха да ми подпишат документите за прегледа...вика махай фолиото или няма да подпиша....
Ако прочетеш добре темата сам ще си отговориш!

- suggar
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: ASV
Колкото и да я чета все ще пише за слагане на фолио на стъклата, а аз питам за ,така да се каже, фабрично тониране 

- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
И за това понятие фабрично тониране някъде имаше коментари.Само на последните модели джипове задните прозорци(5-та врата)са тонирани