Фолио за стъклата но ...!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
junjula
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот junjula » Нед 31 авг 2008 9:23

на моята кола са затамнени сички прозорци освен предния от зад на вратите и задния прозорец наи тамното а на предните врати срдно и е яко вади стоика като видя куки свалям предните прозорци а за от зад не правият проблеми нито за заден прозорец

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 31 авг 2008 9:30

junjula написа:...предните прозорци а за от зад не правият проблеми нито за заден прозорец

Ами зимата :No

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Re: Фолио за стъклата но ...!

Мнениеот pafaka » Нед 13 дек 2009 16:09

Чл.105. (изм., ДВ,бр.43 от 2002 г.)

/1/ Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.

/2/ Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

що ви мързи да четете закона...
имам пасат Б6 ...лятото затъмних задните странични и задно стъкло...на предните странични сложих само слънцезащитно фолио...което е прозрачно и почти не си личи...
от 1 месец насам ме спряха 4 пъти за предните джамове...щото не било позволено, разбираш ли ...
така, че съвет ... предните странични ги оставете каквито са си .. за да няма проблеми ...

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Re: з

Мнениеот mafiota_a4 » Нед 13 дек 2009 22:05

dinkonikolaev написа:хах светло оранжево не знам дали има не сам виждал още :P

Има го заводско,Аз съм го виждал на Сиера и човека ми се оплаква че се заяли за него въпреки,че той им казал ,че колата си е така!

Потребителски аватар
Ники_Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ники_Петров » Сря 16 дек 2009 1:15

pafaka написа:Чл.105. (изм., ДВ,бр.43 от 2002 г.)

/..........

що ви мързи да четете закона...
имам пасат Б6 ...лятото затъмних задните странични и задно стъкло...на предните странични сложих само слънцезащитно фолио...което е прозрачно и почти не си личи...
от 1 месец насам ме спряха 4 пъти за предните джамове...щото не било позволено, разбираш ли ...
така, че съвет ... предните странични ги оставете каквито са си .. за да няма проблеми ...

Тук си в грешка или нещо не е както трябва с фолиото. От половин година карам с термично фолио 3М на стъклата на предните врати, както и на челното стъкло - няма как да разбереш че има фолио ако го гледаш отвън. Ако има затъмняване при него то е под 5%, което няма как да се забележи, камо ли да ограничава видимостта при шофиране.

Потребителски аватар
golfar81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfar81 » Сря 16 дек 2009 1:25

сега немога да прочета 4 страници ама по темата задния прозорец и да е затамнен или ламарина да си завариш там саштата работа АКТОВЕ НЯМА :lol:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Сря 16 дек 2009 2:13

Не знам за какви цени са ви говорили в Lumar, но на моята кола си сложух Lumat ATR15 необходимо ми беше 1.2 кв.м което ми излезе 57лв. преди година. Поставянето си го правих сам. Преди три седмици минавах през кат с колата (сменях си документите) колата си мина през всички прегледи в КАТ, за фолиото проблеми нямаше, но за стикерите на клуба е друга работа, за тях се заядоха, че ги махах на място. А с колата съм обиколил почти цяла България. Такак че.... ! Фолиото на Lumar е на ролки, широки са 1,5м и ти отрязват колкото ти е необходимо като дължина. Правите си примерни шаблини колкото са ви стъклата и това се нанася на на фолиото за да си пресметнете колко ви трябва. Това фолио е доста по-дебело от пазарските ментета, гарантирано издържа на слънце, и на драскотини(е не се прекалява). А ьо се отнася до лепенето се изисква опит о да знаеш какво правиш, и без инстументи не се прави лесно.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 25 дек 2009 1:51

Glove написа:...ролки, широки са 1,5м........

Лееека корекция - 1.52 м. е ширината.... :beer

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 26 дек 2009 18:39

А за тонирането на стъклата някой може ли да каже цени нещо... :) или ако в пловдив има фирма да ходя да питам :) че това фолио не ми се вразва просто :) :applause:

Mihail_Dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mihail_Dimov » Съб 26 дек 2009 18:55

Момчета тези фолиота който слагате на предните странични стъкла който са много светли не се ли набръчкват при отваряне на прозореца?

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пет 15 яну 2010 18:13

Колега,фолиото няма как да се набръчка(отлепи) ако е залепено качествено и естествено ако е качествен самия материал!

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Чет 28 яну 2010 17:01

Един колга каза оправдание за пред куките "така съм я купил" ама мойто поло като го зех с 3-те задни джама затъмнени и ж кат не искаха да ми подпишат документите за прегледа...вика махай фолиото или няма да подпиша :screwy ....

А колкото до тонирането на стъкла и мен ме интересува някои знае ли повече по въпроса??? :roll:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 28 яну 2010 17:58

suggar написа:Един колга каза оправдание за пред куките "така съм я купил" ама мойто поло като го зех с 3-те задни джама затъмнени и ж кат не искаха да ми подпишат документите за прегледа...вика махай фолиото или няма да подпиша :screwy ....

А колкото до тонирането на стъкла и мен ме интересува някои знае ли повече по въпроса??? :roll:

Ако прочетеш добре темата сам ще си отговориш! :deal

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Чет 28 яну 2010 18:31

Колкото и да я чета все ще пише за слагане на фолио на стъклата, а аз питам за ,така да се каже, фабрично тониране :idea:

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Чет 28 яну 2010 19:00

И за това понятие фабрично тониране някъде имаше коментари.Само на последните модели джипове задните прозорци(5-та врата)са тонирани :screwy

Върни се в “Направи си сам!”