Затъмняване на стъкла - как?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
aga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aga » Чет 25 окт 2007 0:29

vwtuner написа:добре де каде ги ТОНИРАТ там да станат като оригиналните че това фолио е малко гадна работа...
искам да си затъмня МАЛКО но ВСИЧКИ

и ас искам :D
може да каже някой дали ги тонирал и дали е доволен?

tzetzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tzetzov » Сря 07 ное 2007 20:44

ако търсите качествено фолио ето един телефон 0888 56 76 96. фолиото е едно от най хубавите на пазара.Относно хубавото и лошото фолио е като при очилата,има скьпи очила има и за по 5 лева.Американското фолио не се драска,има 99% uv филтьр ,20 години гаранция ,не избледнява от сльнцето и много други предимства[/b]

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Чет 08 ное 2007 12:26

еми нз.. аз съм от 3 години с мойта каручка и днес з първи път ми направиха проблем за стъклата макар че до сега мн пъти са ме спирали и никога не е имало проблем.
и прегледи и всичко си минавах никой нищо не каза тей като фолиото си е силиконово и има перфектна видимост от вътре навън а от вън навътре можете да видете в гаража..
та днес.. спират ме и си мисля.. няма за какво да се заядът тей като всичко си ми е в ред както винаги
и в тоя момент.. тоя вади стикера и го лепи на предния джам и докато разбера какво става.. оня ми вика спираме я от движение.. ала бала.. в крайна сметка 20 лв дадох и си спасих количката.. :) :uuoooh: простооо тая кола ми трябва и се кара доста .. а да давам всеки път пари.. то златно ще ми излезне
:closed: днес мисля да си махам фолиото от предните врати ... много ама много ме е яд че трябва да го свалям това хубаво фолио ама няма как .. иначе по 20 по 20 .. каде 6е ми излезе края нз
мн ме доядя тей като хората карат коли които се разпадат буквално и са мн опасни .. а в крайна сметка се зайадоха с мен за глупусти... като няма за какво друго... но така ще е в БГ нищо не ме учудва
мн се чудя но мисля да си оставя фолиото на задното стъкло макар че и там може да ми правят проблем

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Чет 08 ное 2007 12:55

Айде и аз да се включа в темата.Моето фолио си го лепих аз(стана перфектно като за начинаещ) на голфа и до сега колкото пъти са ме спирали не са ми правили абсолютно никакъв прблем(да чукна на дърво).Значи на задното стъкло го бях направил на 3 ленти, защото е мн трудно на Голф 4 да се залепи едно цяло парче фолио(понеже прозореца е заоблен от всички страни).Та изчетох темата и мисля да пробвам да го залепя нацяло с пистолет за топъл въздух и се надявам да стане този път.Някой ако е лепил на Голф 4 отзад да даде препоръка. :)

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Чет 08 ное 2007 13:11

за да не ви правят проблем куките.. отивате в кат.. и си сменяте талона.. на него се пише ,че колата е с тъмни стъкла.. нещо от тоя род..

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Чет 08 ное 2007 13:46

LuIS написа:за да не ви правят проблем куките.. отивате в кат.. и си сменяте талона.. на него се пише ,че колата е с тъмни стъкла.. нещо от тоя род..

Много голяма разправия е.Питал съм и ми казаха,че има доста изисквания, за да може колата да е със затъмнени прозорци.

За задното стъкло е позволено да е затъмнено само когато има странични огледала за задно виждане.Тва го има и в ЗЗДП-то.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Чет 08 ное 2007 15:14

еми и мен ме бяха спирали много много пъти понеже както казах много пътужам.. и лятото по морето и тн... и никой дума не е казал.. но днес.. спряха ме в София до зимния дворец иии след проверка на всичко(което е изрядно) се обърнаха и викат.. тъмни са стъклата..
аз им показах че си има печати на фолиото FOLIATEC което е слагано нейде в германията.. обаче госпожица кука ми лепна лепенката на джама и вика.. ела за акта..
не мога да разбера аджаба защо на всеки ъгъл ме спират .. дали щото съм с ТХ регистрация .. дали защото карам голф2 а до колкото знам се води че всеки който кара такава кола трябва да е нарушител на закона...
ето и една снимка на видимостта от вътре навън снимана преди мъничко.. преди да го сваля :bishop (а отвън навътре както казах можете да видите във гаража.. и затова искат да ми спират колата...) мамичката им :laser :cop :rocketwhore :048:
Изображение

a за това което каза колега Luis.. ако ставаше така колега .. до сега щях да съм я направил тая процедура и да не се занимавам със закона... но уви...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 08 ное 2007 18:00

Заяждат се мамичката им мръсна! На мене ми се заядоха за неправилно продупчено талонче на ГО ( малко нагоре е дупката ) и ми казаха че съм бил без гражданска ... Колата е с РВ регистрация пак Голф2. Нямат право да ти казват нищо за фолиото и си го пише в закона ! Можеш на задните странични стъкла да си сложиш без проблем а на задното стъкло само ако имаш странични огледала които ти имаш .. заслужават да ги осъдиш ... ама пак не си знаем правата мааа му :( и тия тъпи ушаци се възползват да им е.а майката !

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 08 ное 2007 18:21

longora написа:Заяждат се мамичката им мръсна! На мене ми се заядоха за неправилно продупчено талонче на ГО ( малко нагоре е дупката ) и ми казаха че съм бил без гражданска ... Колата е с РВ регистрация пак Голф2. Нямат право да ти казват нищо за фолиото и си го пише в закона ! Можеш на задните странични стъкла да си сложиш без проблем а на задното стъкло само ако имаш странични огледала които ти имаш .. заслужават да ги осъдиш ... ама пак не си знаем правата мааа му :( и тия тъпи ушаци се възползват да им е.а майката !

защо си мислиш така баце ?
веднага вади и ти пише акт че нарушаваш видимоста на този зад теб... и си в джаза..

на една администрация от министерството на транспорта не искаха да им регистрират кола с фабрично затъмнени джамове в кат .. искаха документ че каптивата така е излязла от завода и тогава да я регистрират така .. представяш ли си ?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 08 ное 2007 18:54

В КАТ според мен са се заяли ... на мен това ми се случи на канала и за малко да ме върне .... А как ще му преча на видимостта ? Според мен това може да падне веднага ... ама не съм сигурен де, но нали в закона си пише че можеш да си затъмниш задните стъкла .. тогава не би трябвало да има проблем .... :roll:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 08 ное 2007 19:07

longora написа:В КАТ според мен са се заяли ... на мен това ми се случи на канала и за малко да ме върне .... А как ще му преча на видимостта ? Според мен това може да падне веднага ... ама не съм сигурен де, но нали в закона си пише че можеш да си затъмниш задните стъкла .. тогава не би трябвало да има проблем .... :roll:

значи до колкото аз знам.. можеш да си ги затъмниш ако имаш странични огледала.. ама за задния (3/5-тата врата) мисля че ако се заядът могат да ти напишат акт

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 08 ное 2007 19:11

Е как за задния ... примерно на бусовете огледалата са си отсрани... така излиза че и те нямат право да са без стъкла ... не би трябвало да е така, но ако решат да се заяждат ... ще намерят за какво и нищо няма да ги спре :(

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 08 ное 2007 19:44

valyo_v написа:еми и мен ме бяха спирали много много пъти понеже както казах много пътужам.. и лятото по морето и тн... и никой дума не е казал.. но днес.. спряха ме в София до зимния дворец иии след проверка на всичко(което е изрядно) се обърнаха и викат.. тъмни са стъклата..
аз им показах че си има печати на фолиото FOLIATEC което е слагано нейде в германията.. обаче госпожица кука ми лепна лепенката на джама и вика.. ела за акта..
не мога да разбера аджаба защо на всеки ъгъл ме спират .. дали щото съм с ТХ регистрация .. дали защото карам голф2 а до колкото знам се води че всеки който кара такава кола трябва да е нарушител на закона...
ето и една снимка на видимостта от вътре навън снимана преди мъничко.. преди да го сваля :bishop (а отвън навътре както казах можете да видите във гаража.. и затова искат да ми спират колата...) мамичката им :laser :cop :rocketwhore :048:
Изображение

a за това което каза колега Luis.. ако ставаше така колега .. до сега щях да съм я направил тая процедура и да не се занимавам със закона... но уви...
баце ,имаш ли на предните врати фолио....изгорял си .по закон е така :(

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 08 ное 2007 19:52

Vizor объркал съм се колега .. извинявай! Аз си мислих че са му се заяли за задните стъкла, а чак сега виждам на снимките че става въпрос за предните ... тогава няма спасение ДА, куките са прави, но съм чувал че ако стъклото се опуши или тонира някъде си ( в София май около Сточна гара ) издавали документ че можеш да си караш така.... не знам колко е вярно това само съм чувал слухове.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пет 09 ное 2007 23:04

еми мене за предните и за задното ми направиха проблем.. макар че им показах че по стъклата ми има печати и на фолиото има такива които по някъв стандарт в германия нямат грижи като ги спрат и така си дойде колата и така е регната и така прегледи.. никой нищо не е казал понеже си има перфектна видимост независимо дали е тъмно и даваш назад пак си се вижда мн добре(дори в кат ми казаха да питам човека който е купил колата от германия за документ който ми дава право да карам така.. но уви.. явно швабата е пропуснал да го даде тей като колата е купена от чичо ми направо от човек в германия и всички документи са ми връчени :( )
а относно 3/5 врата..си е забранено.. дори да имаш огледала.. единствено на вратите задните е позволено да слагаш ако имаш огледала..

Върни се в “Направи си сам!”