Стробоскоп

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
STOMANATA123
Автомобил:
Двигател:

Re: Стробоскоп

Мнениеот STOMANATA123 » Нед 12 апр 2009 20:44

така като гледам
+12в отива отива на 14-ти крак
8-ми към 7-ми
а където колегата пита:
К датчику трябва да го жикнеш някакси към
1-ви цилиндър :)

Муцев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Муцев » Нед 12 апр 2009 21:13

Е така де ама при мен като то го свържа и ми светят диодите без прекъсване даже и без да съм запалил мотора.Май нещо съм объркал ама ще го диря.

STOMANATA123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STOMANATA123 » Сря 15 апр 2009 20:39

някъде нещо явно ти отпушва транзисторите..........
ама 5к за светодиодите при 12в и при положение, 4е имаш 3 светодиода последователно ми се струва много висока стойност!

Муцев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Муцев » Чет 16 апр 2009 8:44

Ами незнам дали е висока стойност защото като светнат светят доста ярко,ама е факт че светят постоянно, но съм го разглобил и сега ще го мъча пак.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 16 апр 2009 16:35

Цъкнете една снимка на това животно което сте сглобили саморъчно.Има ли някой от Варна да ми услужи или да и хвърлим едно око защото само на око я правя и май без очи останах :oops: :Mr Green Fun

Муцев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Муцев » Пет 17 апр 2009 13:46

И аз искам да видя една снимчица поне на това животно.Дано някой да се смили и да пусне такава.

Потребителски аватар
Sanitarium
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanitarium » Пет 01 май 2009 9:11

А някой знае ли каде във Варна се продават такива чудесии ?

Потребителски аватар
Sanitarium
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanitarium » Пет 08 май 2009 20:45

:bowdown

petko_pachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petko_pachev » Пон 29 юни 2009 22:00

Sanitarium написа::bowdown

И защо са Ви всичките тези усилия, след като на пазара има руски стробоскопи на цена по 40-45 лева. Разбира се те са от най елементарен тип - само блиц ефект. Такъв, но китайски преди време купих от %Конрад% за 35 лева. При тези цени не си заслужава да се прави стробоскоп.
За да се вижда отметката на шайбата - почистете с шкуртка и с бяла боя на върха на един пирон оцветете отметката. Трябва съвсем малко боя. Така ще се забелязва и при силно външно осветление.
Успех

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 22 окт 2009 19:13

колеги направих ето тази втората по елеметарната схемичка.тръгна сигнала го взимам от 1ви цилиндър чрез навивка около кабела проблема е че когато дам газ белега се мести нз това нормално ли е.има ли точно определени обороти на които трябва да се пробва със стробоскопа

tweemys
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tweemys » Чет 22 окт 2009 20:05

Къде е белега на 16V Моторите на Голф 2?
На маховика или на някоя шайба?
Ако някой има снимка ще е почерпя!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 25 окт 2009 22:27

zdravko_jett написа:колеги направих ето тази втората по елеметарната схемичка.тръгна сигнала го взимам от 1ви цилиндър чрез навивка около кабела проблема е че когато дам газ белега се мести нз това нормално ли е.има ли точно определени обороти на които трябва да се пробва със стробоскопа

Да,мести се,това е резултат от компенсацията на ъгъла ,внесена от компютъра.Сигнала от Хол-сензора не отива директно в комутатора,а се обработва в компа.За всеки мотор си има "базов" ъгъл (да речем 6 град.) и обороти при които се мери(обикновено п.х.)

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Вто 27 окт 2009 12:44

Добре, не съм много напред с електорниката , но все пак може ли някой да даде някакво разяснение по руската схема със светодиодите или примерно да я начерта е с еквивалента на руския чип :) Благодаря предварително !

Ivan_Vento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivan_Vento » Пон 09 ное 2009 10:56

Колеги, тъй като виждам че тук има хора, които разбират от такива работи искам да попитам нещо. Изнамерих от познат един български струбоскоп с лампа, на който обаче му бяха отрязани кабелите и се заех да си го оправя. Той беше точно със такъв високоволтов кабел, за импулса, но за мое очудване не се свързваше директно към лампата,за да и даде импулс, а около него имаше намотка с доста навивки (примерно 50-70, около самия кабел ), на която единият край отиваше към лампата, а другия не беше свързан ами беше оставен отворен и изолиран към самия кабел в края на намотката с термошлаух. Аз реших че мога да изместя намотката на един феритов пръстен и индукцията да се получава директно на кабела на 1-ви цилиндър, но не се получи. Та въпросът ми е какво мога да направя, и каква е логиката фабрично да свети чрез индукция вътре в него, а да не иска да светне въобще когато просто пусна един кабел между края на намотката и лампата... :roll:

Ето и малко снимки за да придобиете представа за какво точно говоря:
http://dafuse.snimka.bg/automobiles/dja ... 4.15847142
http://dafuse.snimka.bg/automobiles/dja ... 4.15847146
http://dafuse.snimka.bg/automobiles/dja ... 4.15847148
http://dafuse.snimka.bg/automobiles/dja ... 4.15847207
http://dafuse.snimka.bg/automobiles/dja ... 4.15847208
http://dafuse.snimka.bg/automobiles/dja ... 4.15847209
http://dafuse.snimka.bg/automobiles/dja ... 4.15847310

На последната снимка съм нарисувал каде беше намотката и високоволтовия кабел. На мястото на този червения който аз съм зпоил беше краят на намотката.

Предварително мноооого благодаря на всички отзовали се.

П.П. ако успея да я накарам да тръгне , на драго сърце бих я начертал и пуснал, за да я има достъпна за някой който иска.

denis1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denis1 » Пон 09 ное 2009 21:49

Колега, обикновенно върху високоволтовия кабел на първи цилиндър се навиват няколко навивки като единия край на тази намотка отива към устройството. Другия край на същата намотка е към маса. Все пак веригата трябва да се затвори не може единия край да не е вързан никъде.

Върни се в “Направи си сам!”