да се разпиша и аз:
от 2 часа го търкалям из къщата това казанче и нещо не се получава....
е да позачисти се малко но все още има отломки като от септична яма по дъното му....
пробвах с:
сол
оцет
сода(бикарБунаК)
веро
гланц
прах за пране
течен сапун
....
сега го накиснах в кофа с вряла вода и всичките тия неща по-горе изписани....
след час ще видим какъв е ефекта...
знае ли някой ако го сложа да ври в една тенджера какво ще стане?
Разширителното казанче - как се чисти най-добре
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
вие не сте хора
Моето го изчистиха в Хеед'91 с пароструйка (вероятно и някакъв препарат де) ама пак не е като ново и трудно се забелязва има ли някой вътре.
Доколкото знам в Ауто+ са по 10-15лв .Надали вренето в тенджерата и всичките изборени екстри ще ти струват по-малко ама все пак мерака си е мерак (и за се мъчих да го чистя и наливах вътре какви ли не мизерии като вас
)

Моето го изчистиха в Хеед'91 с пароструйка (вероятно и някакъв препарат де) ама пак не е като ново и трудно се забелязва има ли някой вътре.
Доколкото знам в Ауто+ са по 10-15лв .Надали вренето в тенджерата и всичките изборени екстри ще ти струват по-малко ама все пак мерака си е мерак (и за се мъчих да го чистя и наливах вътре какви ли не мизерии като вас

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Стига бе хора, гледам го почти всеки ден как ваското1 ги чисти:
едра морска сол и кореселин, слагаш, наливаш запушваш дупките и почваш да тръскаш и да танцуваш татанка.![]()
За 15 мин става като ново.
Е така де, само че аз чистя с нафта и морска сол.
Днес обаче си поръчах оргинално ново казанче - детската ми мечата

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Е така се чисти идеално-тествано:

Последна промяна от L&R на Съб 24 ное 2007 9:35, променено общо 1 път.
Re: Разширителното казанче - как се чисти най-добре
има една немска марка продукти-LIQUI MOLI може би наи доброто на пазара в бг.оня ден сменях дат4ик така,и така щях да по4вам гимнастиката купих от този продукт за промиване на охл. система налях го-там пише от 10-до 30 мин в зависимост от замърсяването но как да се определи това замърсяване,така 4е колата работи 60 мин с него при пуснато парно в колата.махнах термостата поставих фланеца отново и изпуснах целия антифриз-в разширителния съд тои беше розов,ама отдолу текна кафяво.промих на няколко пъти системата.извадих въпросният разширителен съд,беше мръсен-налях му амб разредител-наи слабия едра сол и друсам-уникално добре се по4исти.антифриз-на съда пише къв трябва да бъде,те ши ми кажат къв да сложа-отново LIQUI MOLY-концентрат.мнго сам доволен-успех колеги,с уважение-патил съм си.
- kappo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Морската сол,оправя идеално казанчето
с морска сол е изпитан вариант
х1000

х1000