Боядисване на автомобила

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Golfara90
Автомобил:
Двигател:

Re: Боядисване на автомобила

Мнениеот Golfara90 » Пет 07 май 2010 19:39

Браво на колегата за положеното старание.
Чакам с нетарпение развитието на темата.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Боядисване на автомобила

Мнениеот kaiser666 » Съб 08 май 2010 13:45

Колега,като боядисваш гледай да боядисваш целия детайл или някъде да отсечеш,че така както си боядисал само една точка грознее.

Хубаво е,че има тема,трябва да се направи една обща и подробна,аз зимата се бях запалил и изчетох и изгледах доста неща за боядисване както със спрей така и с компресор както професионално така и на двора и ще се опитам да изровя някои от нещата и да ги постна тук,ще е хубаво още хора да пишат и да добавят.

Duplicolor си правят реклама и ето какво направиха с техните продукти:

В канала им има клипове от процеса.

http://www.youtube.com/watch?v=HyyRibUx ... re=related
Реднек съвети за pодготовка за боядисванеот Davidsfarm,тоя дето го обвинявате,че чупи голфове mhihi

Трябва да се измие много хубаво колата и е желателно да не е мазана с вакси,ако е мазана има специален препарат за махането на ваксата,ако тръгне направо да се сваля с шкурка се набива в нея и не става.Ако има ръжда се чисти до метал и ако е дупка се третира с ръждопреобразувател ако няма дупка е достатъчно само да изчисти до метал и върху него се нанася грумд,след това се китва.

Може да се боядиса на двор без парници и такива неща,но трябва да няма наблизо дървета,да е чисто и да се намокри площадката където ще се пръска.

Това е нанасяне на лак(това важи и за базата),чичката разправя,че трябва да се нанесе първо много тънък слой за да не се разтече и като засъхне леко и почне да лепка се пръска стабилно:

Ето тука един изрод какво прави :twisted: :

Един колега от друг форум си е боядисвал колата със спрей: http://www.xtuners.com/phpBB2/viewtopic ... 34&start=0

Според мен няма смиъл цялата кола със спрей,защото материалите ще стъпят горе долу колкото някой да ти боядиса колата,но за малки поправки например аз имам ръжди тук там и ще ги правя това лято .

Не разбирам нищо почти от боядисване,това което съм написал и ще дописвам е само от това което съм намерил в нета!

Върни се в “Направи си сам!”