Боядисване голф 2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Боядисване голф 2
Мерси
като го досглобя ще кача още някоя снимка.

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
А за труд не каза колко даде? Или е тайна? 

- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Закарана готова с облепване от моя страна. Само пръскането ми взе 50 лв.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Каква е идеята да си избутваш темата??? 

- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
По навик 

- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
На мен ми се беше надигнала боята на тавана - лака се люпеше и петното се разширяваше. За боя металик просто неможе и дума да става, затова се обърнах към добрия стар спрей. Имаше 2 места на тавана и една ръждица на единия калник. Купих си боя спрей + лак спрей, зачистих с водна шкурка(беше яко търкане), но на тавана не го направих като хората и си личат ръбовете. На калника стана на почти като оригинално(след телена четка и шкурка и спрей после де
) и за второто петно на тавана нещо стана и се получи отвратителен цвят, но поне не се люпи боята вече. Готова е за зимата!

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам че колегата се е справил,но ще постна едно мое старо мнение актуално по темата,тогава и аз имах Г2 
viewtopic.php?f=11&t=63770&p=994135&hilit=+%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%85#p994135
"Аз пък моита едната си я бодисах сам....каде ще давам на някой мошенник 500-1000лв..То колата струва колкото едно боядисване....
използвах българска боя на 'оргахим'-2кутий,разредител,кит(влакнест),шкурка,електрически пистолет,мече за някой места ,виброшлаиф....
Боядисах я на открито в двор,отне ми 3дни!!!
1ви.и 2ри.ден до обят-подготовка=стъргане,китосване,грундиране,матиране,облепване...следобяд една ръка боя,3ти ден-още 2-3 ръце боя,на 4тия ден беше готова!!!даже и джантите си остъргах и пръснах.....
Не казвам че стана като Маибах ама за мен си е задоволително а и да не забравяме че БОЯТА НЕ КАРА КОЛАТА...
Стана по светла от оригиналната боя(вижте в гаража),която се води синя но талон,но полицията не ми е правила проблеми!!!
Всичко ми излезе 50-60лв.(виброшлаифа не го слагам в цената защото той е инструмент и остава а не консуматив)
на едно място имам капчици и 2 мушички но не ми пука...казах че мен ме задоволява резултата(като се има навпредвид че досега освен с водните боички в училище с други не съм работил
)
Не ангажирам никой с моето мнение...които кара кола за 1000лв. и има да даде близо още толкова за боядисване да дава.....
п.с.-може да видите резултата в гаража,зимата почти мина а боята не е мръднала.....така че изводите си ги правете сами!!!"
преди:

след:

viewtopic.php?f=11&t=63770&p=994135&hilit=+%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%85#p994135
"Аз пък моита едната си я бодисах сам....каде ще давам на някой мошенник 500-1000лв..То колата струва колкото едно боядисване....
използвах българска боя на 'оргахим'-2кутий,разредител,кит(влакнест),шкурка,електрически пистолет,мече за някой места ,виброшлаиф....
Боядисах я на открито в двор,отне ми 3дни!!!
1ви.и 2ри.ден до обят-подготовка=стъргане,китосване,грундиране,матиране,облепване...следобяд една ръка боя,3ти ден-още 2-3 ръце боя,на 4тия ден беше готова!!!даже и джантите си остъргах и пръснах.....
Не казвам че стана като Маибах ама за мен си е задоволително а и да не забравяме че БОЯТА НЕ КАРА КОЛАТА...
Стана по светла от оригиналната боя(вижте в гаража),която се води синя но талон,но полицията не ми е правила проблеми!!!
Всичко ми излезе 50-60лв.(виброшлаифа не го слагам в цената защото той е инструмент и остава а не консуматив)
на едно място имам капчици и 2 мушички но не ми пука...казах че мен ме задоволява резултата(като се има навпредвид че досега освен с водните боички в училище с други не съм работил

Не ангажирам никой с моето мнение...които кара кола за 1000лв. и има да даде близо още толкова за боядисване да дава.....
п.с.-може да видите резултата в гаража,зимата почти мина а боята не е мръднала.....така че изводите си ги правете сами!!!"
преди:

след:

- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
преди 2 седмици пред нас някой бая здраво одра вехтата голфетка а при положение че скоро започват снегове и дъждове трябваше да я оправям за да не изгние съвсем.Естествено не ми се даваха 500лева да я боядисвам цялата щото тя май толкова си струва цялата
та отидох в един специализиран магазин за автобои където ми НАПРАВИХА боя абсолютно същата като моята (5лв. 100 грама) взех си и някакъв спрей(прозрачен за металика там да лъска
) щото моята кошница е "металик" и ако само я намажех с боя щеше да матира.Та след като я китосах, намазах и напръсках със спрея стана почти чудесно.Ако някой колега от Пловдив се интересува магазина се намира в 1вата или 2рата пресечка на бул.Руски след кръстовището на Търговската по посока бул.Шести септември 

- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
Presian написа:преди 2 седмици пред нас някой бая здраво одра вехтата голфетка а при положение че скоро започват снегове и дъждове трябваше да я оправям за да не изгние съвсем.Естествено не ми се даваха 500лева да я боядисвам цялата щото тя май толкова си струва цялатата отидох в един специализиран магазин за автобои където ми НАПРАВИХА боя абсолютно същата като моята (5лв. 100 грама) взех си и някакъв спрей(прозрачен за металика там да лъска
) щото моята кошница е "металик" и ако само я намажех с боя щеше да матира.Та след като я китосах, намазах и напръсках със спрея стана почти чудесно.Ако някой колега от Пловдив се интересува магазина се намира в 1вата или 2рата пресечка на бул.Руски след кръстовището на Търговската по посока бул.Шести септември
Само немога да разбера и винаги съм се чудил когато някой каже тя струва 200-500-1000лева.Какви са тези глупости като струва 500лева що не си вкарате кокошки вътре,все пак е 500лева какво толкова.Една кола показва отношението на собсвеника си към самия него!!!Не е важно колко струва като пари,важно е колко струва за теб
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
kristianatanasov написа:...
Колега, а за колко време съхне боята на Оргахим? С инфрачервена лампа ли я пече или на слънце просто я остави?