Малко ОФФ:
Вечра чак забелязах, че изпарителя ми е сложен точно до казанчето/допрян/ и леко я погрява течноста:)
Подгряване на течността за чистачки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Подгряване на течността за чистачки
И още един Off за настроение. Отделя се едната пръскалка и се връзва към втора помпичка която не е в съда за течността за чистачките а направо в разширителното казанче с антифриза. Добавя се бутон за втората помпичка и готово, имаме си система топла-студена вода. Сега мисля варианта за джакузи

Сега сериозно по темата. Има едни истории които се използват за подгряване на бебешки шишета или храна. Приличат малко на кафеварка и съм виждал вариант за автомобилна запалка. Имат си следене на температурата и си мисля, че нещо такова може да се пригоди към основата на казанчето за течността. Остава да се добавят захранващи кабели и едно ключе за вкл/изкл.
Ето едно за ориентир -ТУК
Разбира се това е от скъпите но има и обикновени на добра цена.

Сега сериозно по темата. Има едни истории които се използват за подгряване на бебешки шишета или храна. Приличат малко на кафеварка и съм виждал вариант за автомобилна запалка. Имат си следене на температурата и си мисля, че нещо такова може да се пригоди към основата на казанчето за течността. Остава да се добавят захранващи кабели и едно ключе за вкл/изкл.
Ето едно за ориентир -ТУК
Разбира се това е от скъпите но има и обикновени на добра цена.
- policaqqq
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си мислех по този въпрос, за подгрев от охладителнита система, ама после с топла вода и стъклото се чупи и т.н.
Та предложението ми е пак от охладителната система да се вземе топлината, но на определен момент да се спре. Взема се един магнит-вентил за гориво(от АГУ), и като стигне 30тина градуса да се спре, или парното като почне да духа малко топло. Утре исках да го пробвам, но ще изчакам и вашето мнение
П.С. От 3 дни нямам стъклопръскачки, и с топла вода заливах казанчето, и спирт наливах, и ракия но... нямаше ефект
Та предложението ми е пак от охладителната система да се вземе топлината, но на определен момент да се спре. Взема се един магнит-вентил за гориво(от АГУ), и като стигне 30тина градуса да се спре, или парното като почне да духа малко топло. Утре исках да го пробвам, но ще изчакам и вашето мнение

П.С. От 3 дни нямам стъклопръскачки, и с топла вода заливах казанчето, и спирт наливах, и ракия но... нямаше ефект
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
От поне 5 год съм с отопление от Антифриза!В казанчето за чистачките съм потопил парче от медна тръба,под формата на буквата У(латинска).Ефекта е ,че течността е само топла ,а не гореща! 

- Plamen S.P.
- Автомобил: Golf mk2 GTI 16V
- Двигател: 1.8 KR
Вместо да си играете с разни бързовари и тем подобно или пък сутрин да обикаляте като гламави около колата и да стържете стъклото не е ли по добре да си сложите една качествена течност дюзи с подгряване все пак морги колкото искаш избарваш едни хубави чистачки и си готов сутрин няма да мръзнеш и да се чудиш какво да правиш,а като баровец сядаш си в колата въртиш ключа пускаш парното докато работи на обороти за 5 минути пушиш една цигара цък дюзите изчистваш си стъклото и тръгваш.Ние искаме всичко да ни е без пари ама все пак искаме и качествена работа няма как да стане но пък няма всеки ден да ги даваш тея пари.Ок топлата вода чисти по-добре,качествените чистачки вършат същата работа.По наболял проблем според мен са замръзналите ключлки за тях трябва да се помисли по-сериозно
Това е от мен и моля не ме нападайте с разни критики
(поне не много ) 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Каквато и да е течноста в момента в който почнеш да пръскаш ще тръгнат и чистачките и край с хубавите чистачки.А проблема с ключалките се решава с централно заключване цък копчето и си ти,аз никога не съм и доближавал ключ до ключалка камо ли да духам кат идиот на нея
Ключ съм използвал единствено когато смъквам акумулатора за зареждане.

- Plamen S.P.
- Автомобил: Golf mk2 GTI 16V
- Двигател: 1.8 KR
Е че ти като слагаш хубави чистачки (качествени) те също не са вечни всичко рано или късно трябва да се смени така чеее...
а за ключалките говорим за някакъв съвет за тези които нямат централно в момента и едва лище тръгнат в тоя студ да го правят 

- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
На който не му се занимава със тръбички да ходи до първата морга и да си купи казанче от Мерцедес 124
Има семпертина от охладителната система в казанчето,нагревател в маркуча до пръскалките и съответно нагреватели във всички пръскалки,дори и на задната защото съм комби.
п.с. Нека ми е гадно

Има семпертина от охладителната система в казанчето,нагревател в маркуча до пръскалките и съответно нагреватели във всички пръскалки,дори и на задната защото съм комби.
п.с. Нека ми е гадно

-
- Автомобил:
- Двигател:
ivostefanov написа:На който не му се занимава със тръбички да ходи до първата морга и да си купи казанче от Мерцедес 124![]()
п.с. Нека ми е гадно

- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Re:
Vasseto написа:2.Колко мислиш че ще издържи предното стъкло на рязка промяна в температурата.Ще се спука още от първия път или ще имаш още няколко опита?
Питай чичо Бенц колко ще издържи

В 124-ката ми е вкарана медна серпентина, от охладителната система, съклото си ми е здраво още
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
Действително от семпертината се отлага някаква гад като котлен камък и два пъти духам пръскалките с компресор но определено си е голяма сгода и въобще не го мисля колко съм си разредил течноста.
А това за джама,няма никакви грижи то ако е китаец и без топла вода гърми
А това за джама,няма никакви грижи то ако е китаец и без топла вода гърми

-
- Автомобил: VW Passat Golf mk4
- Двигател: 1.9 AFN 98 1.8t AGU 99
според мен системата от мерцедеса е наи добра тя трябжа и да има термостат на 40 градуса .......