Подгряване на течността за чистачки

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 19 фев 2007 19:45

Малко ОФФ:
Вечра чак забелязах, че изпарителя ми е сложен точно до казанчето/допрян/ и леко я погрява течноста:)

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Re: Подгряване на течността за чистачки

Мнениеот Jettix » Пон 14 фев 2011 21:25

И още един Off за настроение. Отделя се едната пръскалка и се връзва към втора помпичка която не е в съда за течността за чистачките а направо в разширителното казанче с антифриза. Добавя се бутон за втората помпичка и готово, имаме си система топла-студена вода. Сега мисля варианта за джакузи :063: :063: :063:

Сега сериозно по темата. Има едни истории които се използват за подгряване на бебешки шишета или храна. Приличат малко на кафеварка и съм виждал вариант за автомобилна запалка. Имат си следене на температурата и си мисля, че нещо такова може да се пригоди към основата на казанчето за течността. Остава да се добавят захранващи кабели и едно ключе за вкл/изкл.

Ето едно за ориентир -ТУК
Разбира се това е от скъпите но има и обикновени на добра цена.

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Нед 27 фев 2011 21:41

Аз си мислех по този въпрос, за подгрев от охладителнита система, ама после с топла вода и стъклото се чупи и т.н.
Та предложението ми е пак от охладителната система да се вземе топлината, но на определен момент да се спре. Взема се един магнит-вентил за гориво(от АГУ), и като стигне 30тина градуса да се спре, или парното като почне да духа малко топло. Утре исках да го пробвам, но ще изчакам и вашето мнение :)

П.С. От 3 дни нямам стъклопръскачки, и с топла вода заливах казанчето, и спирт наливах, и ракия но... нямаше ефект

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 28 фев 2011 10:26

От поне 5 год съм с отопление от Антифриза!В казанчето за чистачките съм потопил парче от медна тръба,под формата на буквата У(латинска).Ефекта е ,че течността е само топла ,а не гореща! :wink:

Потребителски аватар
Plamen S.P.
Автомобил: Golf mk2 GTI 16V
Двигател: 1.8 KR

Мнениеот Plamen S.P. » Чет 09 фев 2012 15:50

Вместо да си играете с разни бързовари и тем подобно или пък сутрин да обикаляте като гламави около колата и да стържете стъклото не е ли по добре да си сложите една качествена течност дюзи с подгряване все пак морги колкото искаш избарваш едни хубави чистачки и си готов сутрин няма да мръзнеш и да се чудиш какво да правиш,а като баровец сядаш си в колата въртиш ключа пускаш парното докато работи на обороти за 5 минути пушиш една цигара цък дюзите изчистваш си стъклото и тръгваш.Ние искаме всичко да ни е без пари ама все пак искаме и качествена работа няма как да стане но пък няма всеки ден да ги даваш тея пари.Ок топлата вода чисти по-добре,качествените чистачки вършат същата работа.По наболял проблем според мен са замръзналите ключлки за тях трябва да се помисли по-сериозно :mrgreen: Това е от мен и моля не ме нападайте с разни критики :Mr Green Fun (поне не много ) :Mr Green Fun

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 09 фев 2012 17:34

Каквато и да е течноста в момента в който почнеш да пръскаш ще тръгнат и чистачките и край с хубавите чистачки.А проблема с ключалките се решава с централно заключване цък копчето и си ти,аз никога не съм и доближавал ключ до ключалка камо ли да духам кат идиот на нея mhihi mhihi Ключ съм използвал единствено когато смъквам акумулатора за зареждане.

Потребителски аватар
Plamen S.P.
Автомобил: Golf mk2 GTI 16V
Двигател: 1.8 KR

Мнениеот Plamen S.P. » Чет 09 фев 2012 22:19

Е че ти като слагаш хубави чистачки (качествени) те също не са вечни всичко рано или късно трябва да се смени така чеее... :mrgreen: а за ключалките говорим за някакъв съвет за тези които нямат централно в момента и едва лище тръгнат в тоя студ да го правят :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 11 фев 2012 10:49

На който не му се занимава със тръбички да ходи до първата морга и да си купи казанче от Мерцедес 124 :wink:

Има семпертина от охладителната система в казанчето,нагревател в маркуча до пръскалките и съответно нагреватели във всички пръскалки,дори и на задната защото съм комби.

п.с. Нека ми е гадно :Mr Green Fun

todor jeliazkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todor jeliazkov » Пет 24 фев 2012 20:44

ivostefanov написа:На който не му се занимава със тръбички да ходи до първата морга и да си купи казанче от Мерцедес 124 :wink:

Има семпертина от охладителната система в казанчето,нагревател в маркуча до пръскалките и съответно нагреватели във всички пръскалки,дори и на задната защото съм комби.

п.с. Нека ми е гадно :Mr Green Fun

:да: На мерцедеса серпентината е алуминиева. Медта и алуминия не са най-добрата комбинация. Медните йони реагират с алуминия и след период от време, алуминия започва да се "разпрашава"-буквално.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Re:

Мнениеот vanko_VW » Съб 25 фев 2012 20:42

Vasseto написа:2.Колко мислиш че ще издържи предното стъкло на рязка промяна в температурата.Ще се спука още от първия път или ще имаш още няколко опита?

Питай чичо Бенц колко ще издържи ;)
В 124-ката ми е вкарана медна серпентина, от охладителната система, съклото си ми е здраво още

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 25 фев 2012 20:56

Действително от семпертината се отлага някаква гад като котлен камък и два пъти духам пръскалките с компресор но определено си е голяма сгода и въобще не го мисля колко съм си разредил течноста.

А това за джама,няма никакви грижи то ако е китаец и без топла вода гърми mhihi

spaikur
Автомобил: VW Passat Golf mk4
Двигател: 1.9 AFN 98 1.8t AGU 99

Мнениеот spaikur » Нед 26 фев 2012 9:54

според мен системата от мерцедеса е наи добра тя трябжа и да има термостат на 40 градуса ....... :beer

Върни се в “Направи си сам!”