Лупа във фар на поло 6н

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Re: Лупа във фар на поло 6н

Мнениеот tupalka » Чет 09 дек 2010 21:29

djmaster написа:само искам да вметна че тия фарове колкото и добре да светят на мен лично въобще не ми харесват заради това:

че какво по-точно означава това което си нарисувал? Не разсейват достатъчно ли? Според мен са си много добе даже.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 09 дек 2010 21:54

djmaster написа:само искам да вметна че тия фарове колкото и добре да светят на мен лично въобще не ми харесват заради това:

Страно защо ли моите светят като втората схема макар че са самоделки mhihi

Потребителски аватар
Kostadin Aleksiev
Автомобил: Golf MK3 GT
Двигател: AEK

Мнениеот Kostadin Aleksiev » Пон 13 дек 2010 16:13

Не знам кво му е на тоя ама тва не е първата тема в която изразява тва същото мнение без да се аргументира :screwy

pistarkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pistarkata » Пон 21 фев 2011 20:33

Здравейте.Модификациите , които видях тук са страхотни.Наистина Поло с такива фарове изглежда страхотно.Бих искал да попитам дали предните фарове на Поло и Ибиза са идентични - подлежат на същата модификация?Незнам дали сам бих се справил сам и ще разчитам на помощ от по-опитните ... но ми попаднаха лупи Валео за H7 и искам да направя и моето сеатче ( от гаража ) да изглейда толкова приятно.Струва ми се ,че има разлика в фара обаче понеже Ибизата май има малко по различена форма .Надявам се за бърз отговор от компетентни хора за да знам дали да взема лупуте .Благодаря предварително.Поздрави.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 22 фев 2011 16:08

Ъ, що си със двусекционен фар? По принцип тряа са ешави фароете.

Сега сериозно, като гледам са еднакви с тези на Поло 94-99, аз съм поръчал в една фирма да ми доставят гладки стъкла за Поло 1999г.(6N1). Като си говорихме с хората от фирмата ми се потвърди подозрението че са еднакви, защото имали много запитвания относно стъклата за тези модели коли. Ако ще вземаш лупи си вземи такива който имат "диафрагма", сиреч за къси и дълги.

helman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот helman » Сря 15 фев 2012 20:35

за по мързеливите!!! мога да предложа по грубата част от стъклото може да се премахне с диск за НЕМЕТАЛ и ъглошлайф с реголиране на оборотите ( на най-ниската степен) и после да шкурят на ръка :idea:

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 16 фев 2012 10:15

helman, пробвал ли си го, ушите ти как са, а очите? Пробвах с дрелка и шкурка за камък на най-ниските обороти на дрелка с възможност за регулирането им. Ефект има, но страшно много скрибучи, а и малки стъкълца летят на всякъде. Намерих един пич от Асеновград който ще ги изтърка, но да видим кога.

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Пет 11 май 2012 0:34

добре де колеги, като няма оребрение стъклото и ако сте с обикновена крушка/ксенон без лупа как се осветява пътя ?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 11 май 2012 9:17

Рефлектора е релефен и той прави фокуса, а не ребрата по стъклото.

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Пет 11 май 2012 10:47

Малко офф топик.... като сте си стъргали стъклата дайте акъл с какво да си мина предното стъкло че има ужулено от чистачката

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Пет 11 май 2012 12:30

suggar написа:Малко офф топик.... като сте си стъргали стъклата дайте акъл с какво да си мина предното стъкло че има ужулено от чистачката

водна шкурка финна и малко паста за полиране на 3М номер 1,2 и 3 търкаш с шкурката докато стане гладко и после с пастите, така оправих едни фарове очукани от камъчки и надрани от рамото на чистачка

п.п. на хубавите автомивки полират стъклени фарове

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 12 май 2012 22:23

refresh4o написа:
suggar написа:Малко офф топик.... като сте си стъргали стъклата дайте акъл с какво да си мина предното стъкло че има ужулено от чистачката

водна шкурка финна и малко паста за полиране на 3М номер 1,2 и 3 търкаш с шкурката докато стане гладко и после с пастите, така оправих едни фарове очукани от камъчки и надрани от рамото на чистачка

Колега човека пита за предно стъкло...не за фар!!!
Решението си е ново стъкло,интервенций по челното стъкло със шкурки и пасти могат да доведат само до проблеми....като през нощта фаровете отсреша ще ги виждаш като през криво огледало!

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Пет 18 май 2012 7:09

моя грешка, извинявай се!

Върни се в “Направи си сам!”