Бензин+керосин?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Re: Бензин+керосин?

Мнениеот dandan » Сря 24 ное 2010 21:38

Koksan написа:
dandan написа:
всички автомобили в семейството се карат с горивото за което са проектирани двигателите

Аз лично имам съмнения за показателите на горивата. Все пак на станцията има само октаново число което вероятно не е и вярно. Може и да бъркам но в БГ няма почти никакъв контрол за да се хващаме за точното гориво и да се преиграва с това. Освен това бензина или дизела също нямат точно определени съставки, т.е. може да варират в големи граници, както и газта. Факт е бензинов мотор да работи добре на газ доста километри и години без да му стане нищо, че дори и повече. Същото и за дизел да работи с метан, без много преработки. За дизелов мотор се допуска например до 30% бензин зимата, това по предписание от производител.
Така че когато някой ви каже: 'не пушете' а вие го правите или на ограничение 50 карате със 60, то е почти същото.
Ако истате да карате колата си 100+ години тогава се съобразявайте с всякакви предписания...

Да да --- сложи 30% дизел на една Помпа Дюза или Комън рейл и да те питам тогава!?! :screwy
Тва може да е било едно време за чистия дизел и ниските налягания в захранващата система ... сега с тия налягания от 1350-1600бара ... нали се сещаш с бензина какво става!?

Писал съм 30%бензин в дизела и да, за старите дизели става въпрос. За новите не знам, не карам дизел, това го дадох само за пример. Идеята беше за точните горива за точния автомобил.
Не знам какво ще стане с бензин ако има при високите налягания. Ако знаеш кажи.

Върни се в “Направи си сам!”