ЗАВЪРШЕН Проект Лупи в Двусекционни Фарове на МК3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Re: Проект Лупи в Двусекционни Фарове на МК3

Мнениеот Speedy86 » Пон 21 фев 2011 22:54

golfmk1 написа:Аз като правих моите преди повече от три години не мирясах докато не ги завърших.Сън не ме хващаше :wink:

Пфффф така си,
като се прибера от работа веднага в гаража и започвам да мисля как ще стане,обаче утре вече ше си взема от Еконт почти всички необходими част(Още един здрав фар,ксенон и евентуално кристални стъкла) и вече мисля единият фар поне да го направя готов за монтаж на колата след него вторят ше е по лесно да го направа,всичко е изяснено вече остана ми проблема със скриването на лупата иска ми се да се вижда само ето тази част от лупата http://speedy86.snimka.bg/tuning/proekt ... 6.22492813
(рефлектора от снимката е прбен)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 21 фев 2011 23:01

Мислил ли си да я боядисаш черен мат. Не лупата, ами железариите, които са около нея? Другият вариант е да измислиш някаква капачка, да я поизрежеш по чупките на рефлектора и после да я пръснеш черен мат. Ама не знам де, като че ли тоя рефлектор е добре да си остане хром, щото ако направиш едната секция - за къси, черна, а за дългите да е хром няма да стои добре естетически сякаш. Ако искаш пробвай с фотошоп и виж дали ще ти хареса, ама ме съмнява :talk:

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 21 фев 2011 23:03

В такъв случай ти е много голяма дупката.Така фара назад става много голям.Аз например нямах много място и лупите ми почти опират в стъклата.От едната страна ми е казанчето за стъкломиещото което съм деформирал да събера фара, а от другата страна е акумулатора и има само 1см да опре в него :wink:

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пон 21 фев 2011 23:12

Аз назад зад фара има място така че не ме пртеснява колко ше излезе лупата от фара.stefan4o на снимката рефлектора е черен целият,но както казах това е само пробен рефлектор мисля да пръсна целият рефлектор черен с изключение на секцията за дълги мисля че няма да е толкова зле,а относно фотошопа малко съм на вие с него :oops: .

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пон 21 фев 2011 23:12

stefan4o написа:Мислил ли си да я боядисаш черен мат. Не лупата, ами железариите, които са около нея? Другият вариант е да измислиш някаква капачка, да я поизрежеш по чупките на рефлектора и после да я пръснеш черен мат. Ама не знам де, като че ли тоя рефлектор е добре да си остане хром, щото ако направиш едната секция - за къси, черна, а за дългите да е хром няма да стои добре естетически сякаш. Ако искаш пробвай с фотошоп и виж дали ще ти хареса, ама ме съмнява :talk:

Аз така без да се меся на колегата...мога да кажа така да си ги остави хром...така като ги погледнеш.....и си викаш "абе има нещо различно ама какво е"
след малко ще пробвам да ги направя на Photoshop-a да видим как ще изглежда.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 21 фев 2011 23:20

Speedy86 написа:Аз назад зад фара има място така че не ме пртеснява колко ше излезе лупата от фара.stefan4o на снимката рефлектора е черен целият,но както казах това е само пробен рефлектор мисля да пръсна целият рефлектор черен с изключение на секцията за дълги мисля че няма да е толкова зле,а относно фотошопа малко съм на вие с него :oops: .

Аз знам де, ти ми каза, ама... нека колегата да направи на фотошопа да видиш дали ще ти хареса. На мен лично не би ми харесало, ама нали знаеш - твоя си е колата, фаровете също. :Mr Green Fun
Най-добрият вариант като че ли е лупите да са с къси/дълги и секцията за дългите ти да си я направиш черен мат.

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пон 21 фев 2011 23:23

stefan4o написа:
Speedy86 написа:Аз назад зад фара има място така че не ме пртеснява колко ше излезе лупата от фара.stefan4o на снимката рефлектора е черен целият,но както казах това е само пробен рефлектор мисля да пръсна целият рефлектор черен с изключение на секцията за дълги мисля че няма да е толкова зле,а относно фотошопа малко съм на вие с него :oops: .

Аз знам де, ти ми каза, ама... нека колегата да направи на фотошопа да видиш дали ще ти хареса. На мен лично не би ми харесало, ама нали знаеш - твоя си е колата, фаровете също. :Mr Green Fun
Най-добрият вариант като че ли е лупите да са с къси/дълги и секцията за дългите ти да си я направиш черен мат.

Дам това е най-добрият вариант за лупите с къси/дълги,но вече е късно :banghead: защото утре ми идва ксенона Н1,да видиме колегата какво ше направи пък ше променяме решението тогава. :да:

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 22 фев 2011 0:20

Изображение

Тъкмо ги направих и на друга снимк, на която се виждаше цялата предница...и photoshop-a мистериозно реши да забие.....

аз също съм за да си останат Хром!

Ако искате пак ще си пойграя, само че ще сейвам по честичко :)

OFFTOPIC: Забелязахте ли тоя от вортекса...колко е голям манияк е, чак граничи с чиста лудост...
в началото на темата му, има снимки как, след като не си е карал колата една година, цялата е прашасала и започва да я мие....
Смисъл:
http://www.abload.de/img/dsc04936308a.jpg
http://www.abload.de/img/dsc04952w0do.jpg

I've painted screw heads black because when I put plastic covers it is ugly when it's silver under the plastic cover

Кога и аз така ще намеря време от цялото бачкане за да мога да изкарам пари да си зареждам колата.....ей така да се хвана цял ден да си търкам накрайника на ауспуха с четка за зъби!

Последна промяна от ZeroCool на Вто 22 фев 2011 0:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Вто 22 фев 2011 0:24

Ако не ти е проблем можеш ли да направиш стъклото на фара леко опушено,и рефлектора да е с хром секции за къси и дълги а да е черен само отстрани?

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 22 фев 2011 1:01

Изображение

Нещо такова?

Какъв цвят ти е колата?

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Вто 22 фев 2011 12:48

ZeroCool написа:Изображение

Нещо такова?

Какъв цвят ти е колата?

Колата ми е тъмносиня.

П.П:Този вариант със затъмненото стъкло ми хареса и май така ще ги направя.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 22 фев 2011 13:11

Човече,ако ги направиш така... :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 22 фев 2011 13:21

Speedy86 написа:
Koksan написа:Като идея за затваряне на фара назад - гумен маншон за каре! ;) САмо трябва да намериш що годе точният диаметър на изреза на фара! Аз така направих моите от полото докато се опитвах да ги карам с D2S крушки! Купих от Евро 07 някакви маншони по 3лв май бяха или нещо такова! :)

Колега и това е идея,но на едносекционните фарове капачката е кръгла а на двусекционните е правоъгълна,ще мисля и за това но първо да се справя с всичко друго че нямам и много време а искам да ги завършвам вече.

Ами и на полото е Квадратна! Ако е с точния размер маншона застава страхотно! даже повечето имат и П опразем профил в края за да не се изплъзва скобата с която се захваща за карето и именно този профил позволява да се залости хубаво във фара и да не мърда, а от задната страна през дупката минават кабелите и вече имаш ... 1000 начина да си я уплътниш. включително и с гумичката от ксеноновия комплект, която е на кабелите, става! :)

А според мен, трябва да помислиш и за габарит-а! Ще е грозно да свети в секцията за дългите, а сега имаш време да експериментираш доста! Измисли Алтернатива!

Аз полото съм го направил с LED DRL извън фара което го използвам за габарит!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 22 фев 2011 14:04

Колега капачката овтзад можеш да я удължиш с капачки донори,в форума има обяви за Г3 на части-дори нетрябва да е от здрав фар!За габарит вариянти много-в мигача,ДРЛ,..Мойте са в мигача но сега мисля да ги местя,и да ги напраява във фара да са като дневни светлини на Ауди А8-матерялите и идеята са налице,само да се пооправи времето :)

Потребителски аватар
stanyoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanyoo » Вто 22 фев 2011 17:31

Здрасти приятелче,
Гледам, че темата се е развила и сън не спиш да ги направиш. До момента се получава супер. На мен лично ми харесва секцията на дългите като е светла, а всичко друго черно освен лупата :)

Върни се в “Направи си сам!”