Пастиране

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Вто 10 юни 2008 18:20

Smoke написа:
martineli написа:........
дрелката едва ли ще ти е по-удобна :wink:
бях пуснал тема как да си напраим ъглошлайфа годен за употреба като пастираща машина...ама ме нахраниха че съм се занимавал с глупости .
продавали се евтини машини и ъглошлафчета с регулиране на оборотите.

бе те много работи продават ама ако трябва и флекс да си копувам и после приставка то по хуу да си зема направо машинка за полиране.
ше виим има време
иначе ако теб те интересува къде в бургас има пасти 3М има един магазин срещу шела до болницата.там продават бои и такива неща и там има без значение от номера 100гр.=5.50лв.

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Пон 16 юни 2008 0:56

Колеги евала за темата, ама според ме ще бъде още по-добре ако се качват и снимки...( преди и след )...
Просто ще можем да виждаме резултати...ефекти от различни марки и т.н.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пон 16 юни 2008 9:33

gomez написа:
theone написа:A мен пък ме интересува откъде да си намеря препарат за стъкла.... така че водата да става на капчици?

Интересно .... и аз се интересувам ?!!

на ОМВ се продава в малка прозрачна тубичка 200-300мл.води се AntiRain на TurtleWax! това че се отмива много бързо.. не съм съгласен!

анти рейна както и ваксата правят слой върху стъклото или боята,който се отмива от препаратите на автомивката както и от препарата за стъкла! аз почти не слизам от моята кола и тей като мразя да е мръсна.. миенето е неизбежно (на 2-3 дни веднъж на ОМВ-то) и я мия само с чиста вода колкото да се отмие мръсотията.а за чистачките само зимата съм с препарат.. лятото слагам по малко концентрат колкото да не е без хич.
за чистачките... предполагам може да се прецакват повече тей като стъклото не може да се намокри хубаво колкото и да е мокро,но за сметка на това е по мазно а и чистачките и в големите дъждове ги пускам на степента през време :) а извънградско при каране над 100 като вали.. чистачктие само дразнят :lol:

аз го препоръчвам !

Потребителски аватар
theevilsite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theevilsite » Нед 10 авг 2008 21:14

Абе аз съм чул че трябва да се пастира да речем на 6 месеца по 1, Ако ще и само с 3 номер да е нали за гланц който е , че най бързо той падал.И трябва да бъде пролет и късно лято и ранна есен- демек средата на март и средата на септември.Е то са секи когато има възможност де.Аз утре мисля да действам, та се питам има ли нещо вярно в тва.И трябва ли като намажа детайла с паста требва да я оставя малко да засъхне и после с мокър парцал.Аз мисля да го правя с дрелката имам си гъба(трябва ли да мокря гъбата докато полирам).

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Съб 16 авг 2008 22:31

gomez написа:миналата година за тази процедура дадох 50 лева!

Какво ти 50 , мен преди 2 години ме драха със 90 а драскотините като че ли повече проличаха :(

Потребителски аватар
GolfForever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfForever » Нед 17 авг 2008 18:39

Момчета я даите малко съвет :?: Значи на областа около капачката на резеорвара самата боя е мн избеляла може ли да си промени това времено с някаква паста :?: :?: или да я пребоядисам

Потребителски аватар
addicted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addicted » Пон 18 авг 2008 17:22

Колеги,не знам дали темата ми е за тук- новичка съм още :oops: - но се надявам да ми дадете някакъв съвет относно проблема ми. А той е следния: колата е била зацапана и деца са писали с пръстчетата си на предния капак. Михме колата, но на слънчева светлина още си личи надписа.Дали трябва да се пастира или и аз не знам какво. Нищо не разбирам от тая работа.Моля ви за съвет.Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 18 авг 2008 23:15

Aз имам питанка също. На баща ми колата е червена и почнаха да избеляват някои части, като капак и таван. Има ли нещо наистина ефикасно за поправка или ще трябва пребоядисване? То проблема е всеобщ с червената боя на VW. :(

Потребителски аватар
maniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maniaka » Вто 19 авг 2008 13:15

idiotchooo написа:Aз имам питанка също. На баща ми колата е червена и почнаха да избеляват някои части, като капак и таван. Има ли нещо наистина ефикасно за поправка или ще трябва пребоядисване? То проблема е всеобщ с червената боя на VW. :(

На червеният цвят най-добре му се отразява пастирането,най-много си личи ефекта.С едно пастиране трябва да лъснат,а не да са избеляли :twisted:

Потребителски аватар
GolfForever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfForever » Сря 20 авг 2008 10:54

да мн избелява таз червена боя :cry:

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Нед 24 авг 2008 10:17

Споделете моля каква паста да си взема. Не съм претенциозен. Казаха ми, че по бензиностанциите има, но избора е голям. Нужни са ми съвети и препоръки, че искам да си мина Полото.
Благодаря.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 24 авг 2008 17:00

На 3М не са лоши :wink:

mirkovich
Автомобил:
Двигател:

пастиране

Мнениеот mirkovich » Пет 19 сеп 2008 14:15

колеги помогнете ми имам един 4ервен голф но от лявата страна боята е по избеляла ина4е си ИМА блясук няма драскотини идеална, може ли да си я пастирам сам и да из4езне избелялото и каква паста ми трябва казаха ми 4е трябвада си земапастаот магазин за бои,а не от тия дето са по метро и .....някои ако може да ми помогне моля,благодаря

mirkovich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirkovich » Пет 19 сеп 2008 14:16

и колеги от каде се копуват тия приставки които са за борма6ина да стане по ьубажо и по лесно

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Нед 21 сеп 2008 11:40

На 3М вчера си взех 100 грама.Пастата е 1 номер.Мъчих се с нея.От частите които съм търкал, някой драскотини се заличават особено ноктите около дръжките ги махнах напълно.За останалото просто се отказах,защото отстанах без ръце.Ще видя да си намеря машинка ако не направо на автомивка и да я пастират там.

Върни се в “Направи си сам!”