червени стопове

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Re: червени стопове

Мнениеот PeshoVW » Чет 17 яну 2013 14:25

Изображение

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Чет 17 яну 2013 21:57

Хм ами интересно ми е недай си боже при някаквъв инцидент дори и без да сте виновни не могат ли да ви изкарат виновни заради червените мигачи? До колкото аз знам е забранено ,но иначе според мен се получават много по-добре от колкото черните спрейове heavy metal zork

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Пет 18 яну 2013 2:04

Ами то първо дано не се стига до такива ситуации... А иначе не знам, то нали си има и такива оригинално да им е червен мигача, пък на доста от американките са така, но в Европа стандартите не са същите. А и зависи много от "майсторската" изява на човека. Но това са само мои предположения. А снимката горе е с фолио и веднага може да се махне, пък и аз не карам с тях много червено ми идва, направих си ги просто за кеф. :wink:

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Пет 18 яну 2013 13:20

В Америка никога не е било забранено ,но когато продават коли в Европа винаги светят оранжево. Eто малък пример за "евро" американка.

Изображение

Интересно ми е като свети мигача така с фолиото червено ли свети или бие на оранжево. Ако бие на оранжево няма да има проблем защото много коли днешно време са с червени LED стопове само че светят оранжево като Ауди и американките за Европа като пример пак Корвета може да се даде :mrgreen:

Потребителски аватар
stopi
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 2.0 16V ACE

Мнениеот stopi » Пет 18 яну 2013 22:03

Пичове моите са оригинално червени, но мигачите светят нормално със стандартните обикновени крушки. Така се получава защото крушката влиза в светлинен филтър във формата на балонче. Вие можете да пробвате да поставите от тия оранжевите крушки които са за бели мигачи и би трябвало да светят оранжево червените ви мигачи.
eто и снимки забелязва се светлинния филтър :)
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Пет 18 яну 2013 23:11

Оригиналните бели мигачи отвътре имат още едно стъкалце което е оранжево и за това крушката не е нужно да е оранжева, а си е бяла (това визирам предни мигачи на Г2) А относно стоповете, да така с фолиото и с обикновената крушка (бяла) си свети червено, а не оранжево. Но да дадем пример със стопове черно-червената хела, тя е на принципа на предните мигачи, които описах по горе и си свети оранжево мигача. Не съм сигурен, но може би на тези червени стопове ако се сложи оранжева крушка, както се слага на кристалните стопове, може и да пооранжавее малко... но това трябва да се провери на място. ;)

spiderman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spiderman » Съб 19 яну 2013 8:33

PeshoVW написа:Ами то първо дано не се стига до такива ситуации... А иначе не знам, то нали си има и такива оригинално да им е червен мигача, пък на доста от американките са така, но в Европа стандартите не са същите. А и зависи много от "майсторската" изява на човека. Но това са само мои предположения. А снимката горе е с фолио и веднага може да се махне, пък и аз не карам с тях много червено ми идва, направих си ги просто за кеф. :wink:

Не се шашкайте колеги, аз карам европейска кола с американски стопове с червени мигачи вече 7 години в България и никой нищо не ми е казал.

Потребителски аватар
albena_sladurana
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: PB

Мнениеот albena_sladurana » Сря 23 яну 2013 20:08

Дай снимка на спрея колега :wink: И,аз искам да си направя моите така

spiderman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spiderman » Нед 27 яну 2013 11:25

albena_sladurana написа:Дай снимка на спрея колега :wink: И,аз искам да си направя моите така

Отиваш в Praktiker или в Mr.Bricolage и на щандовете с автоаксесоари ги има, те са едни малки флакончета - има черно, червено, синьо и зелено ако не се лъжа - с прозрачни капачки са с цвета на боята вътре. Има същите и за спирачни апарати и дискове, но те не са с прозрачни капачки. На самата картинка на спрейчето си има сниман стоп. Maрката е Duplicolor.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 27 яну 2013 11:52

И моите стопове повече от година май, та дори повече са червени с трансперантно фолио, светят си плътно червено и досега няколко пъти съм изтръпвал като давам мигач и зад мен има патрулка :mhihi , но наистина ще е хубаво да си взема оранжева крушка да си вържа аз гащите :mrgreenfun . Интересното е, че вече толкова пароструйки, търкане на снега с четки, дъждове и слънце са видяли и грам не са мръднали...

Изображение

Изображение

Върни се в “Направи си сам!”