Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
iko_tuning
Автомобил:
Двигател:

Re: Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)

Мнениеот iko_tuning » Пон 09 сеп 2013 16:20

За това ставаше въпрос като имам напредък ще пиша

otvorko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот otvorko » Нед 29 сеп 2013 6:14

А аз на едно нещо не мога да си отговоря,на Passat B4 тди 1Z/AFN моторите,защо щом една ръчка добавяш и активираш софтуерно темпомата,толкова ли е било трудно да произвеждат тези ръчки и да си ги слагат,че са и такъв кът по моргите и обявите,че все едно по поръчка са ги правили.Да не е ръчна изработка тая ръчка да и се невиди :)
п.с. Аз имам но не че не падна търсене де,за борд-а същата работа беше.но хайде там е друга работа

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Пон 30 сеп 2013 13:45

ами според мен е така:Всяко удоволствие се заплаща.За времето,което наще колици са моли проектирани/произвеждани темпомата си е било бая работа.Темпомата са имали тези,които сигурна са били по поръчка или нещо подобно.

Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Пон 30 сеп 2013 22:23

Колеги сложих си оригинален темпомат с кабелчетата . купих с го от VW. всичко изпълних по инструкция.Днекса реших да пробвам темпомата.Може ли да ми каже някой как борави с него.Да не би аз да бъркам нещо.Карам си по околовръстното набирам да съм 80-90, пускам го да е на on и после почвам да настройвам скороста?Аз лично така го направих и нямах никакъв успех.Има ли някъде описание как се борави с това чудо?Мерси предварително :) :beer :beer

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 30 сеп 2013 22:40

Пускаш го на ON и след това достигаш исканата скорост и натискаш еднократно SET. Ако всичко е вързано и активирано като хората би трябвало да задържи скоростта. След като веднъж си задал исканата скорост с плюс и минус вдигаш и сваляш скоростта (ако не се лъжа е през 2 км/ч но може и да бъркам) Ако натиснеш спирачка или съединител темпомата се изключва автоматично, след това с еднократно натискане на бутона RES колата достига последната запаметена скорост.
Дано съм го обяснил ясно :smile

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пон 30 сеп 2013 23:27

добре мерси.значи най-вероятно не съм активирал нещо като хората.защото всички жици и кабели съм ги сложил както трябва

Потребителски аватар
nebeto

Мнениеот nebeto » Вто 01 окт 2013 19:19

Vask0 написа:добре мерси.значи най-вероятно не съм активирал нещо като хората.защото всички жици и кабели съм ги сложил както трябва

по принцип трябва да се активира и с ваг-ком.

Потребителски аватар
cancro
Автомобил: VW Golf IV 1.9 TDI
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Мнениеот cancro » Вто 01 окт 2013 19:25

Снимките в първия пост не се показват.
Ще обновите ли темата?

Последна промяна от cancro на Чет 03 окт 2013 12:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Сря 02 окт 2013 21:55

nebeto написа:
Vask0 написа:добре мерси.значи най-вероятно не съм активирал нещо като хората.защото всички жици и кабели съм ги сложил както трябва

по принцип трябва да се активира и с ваг-ком.

колега активирал съм го и продължавам да имам проблем.после чрез ваг-ком като напиша 16167 и се деактивира темпомата.като върна 11463 се активира.проблема ми е следния карам си аз и решавам да използвам темпомат.давам му on и се появява една зелена лампичка от ляво на таблото.да обаче за да задържа скороста трявба да дам set, а като натисна set не я задържа.свързал съм всичко както трявба .проверявахме всички кабели за проводимост и всичко е окей.не мога да хвана къде е проблема...или аз не боравя добре с темпомата или има някъде проблем

Потребителски аватар
nebeto

Мнениеот nebeto » Сря 02 окт 2013 22:48

с ваг кома на 6ти канал (ако не се лъжа) погледни стойностите дали се променят като натискаш бутоните СЕТ,РЕС и ОН.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Чет 03 окт 2013 10:39

nebeto написа:с ваг кома на 6ти канал (ако не се лъжа) погледни стойностите дали се променят като натискаш бутоните СЕТ,РЕС и ОН.

като натискам on/off ми се променя от 0 на 1 . обаче като натискам set и res няма никой :(

nobody_lbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nobody_lbg » Чет 03 окт 2013 10:51

нещо не си вързал както трябва, я пусни схемата на връзване по която си свързал кабелите и кажи какъв ти е мотора-ТДИ или бензин и ако е бензин какви са буквите на мотора, провери си функциите на стопмашинките на спирачката и съединителя

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Чет 03 окт 2013 11:18

nobody_lbg написа:нещо не си вързал както трябва, я пусни схемата на връзване по която си свързал кабелите и кажи какъв ти е мотора-ТДИ или бензин и ако е бензин какви са буквите на мотора, провери си функциите на стопмашинките на спирачката и съединителя

колата е голф 4 2000 година 1.9 ТДИ 116 коня . Буквите на мотора са AJM.Като натискам спирачка се променя стойноста от 1 на 17.явно работи.схемата по която съм свързал кабелите е от оригиналната книжка която върви с комплекта. А тя е : щекер Т10е/ 1 blue/grey ; T10e/ 2 red/yellow ; T10e/ 3 black/white; T10e/9 white . това е

nobody_lbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nobody_lbg » Чет 03 окт 2013 11:56

откъде бръкна да да вкараш пиновете в буксата, буксата черна ли беше

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Чет 03 окт 2013 12:13

nobody_lbg написа:откъде бръкна да да вкараш пиновете в буксата, буксата черна ли беше

да буксата е черна.еми разглобих както си е описано по книжката.свалих кората под волана.сложих новата ръчка, щтракнах буксата и тоя кабел от ръчката отива нагоре към чистачките......

Върни се в “Направи си сам!”