Здравейте колеги. Това ми е първия сериозен и голям отговор в този форум извинете ме ако има грешки.
Щом пиша тук значи е свързано с километражите

Ето го и моя проект. От много време насам ме дразни черния километраж на голфчето ми и зелената светлина на таблото... Един ден реших да поправя този проблем в количката ми. Развих болтовете от таблото и извадих километража. След това приготвих един набор от инструменти и започнах да разглабям:

След като го разглобих махнах зелените ленти на цифровия километраж и отгоре фолиото зеленото. За съжаление не направих снимки подробни защото не мислех да го качвам тук. Видях ,че самите лампи са бели и реших да сменя със сини диоди. Купих си 2 сини диода и ги запоих в мястото отгоре на километража от където идва светлината ,но имах проблем с 2 диода не стана светеше прекалено слабо и купих още 2 диода (диодите са от тунинг магазин сини за габарити)Свързах ги и светна страхотно. Както беше разглобен започнах да мисля как да заменя черните километражи с бели и по точно с километражи които на мен ми харесват. С моя най - добър приятел Гошо се разговихме в интернет и тук в тази тема и намерихме шаблони, после го обработих малко с Photoshop и стана перфектно според нас поне

като не го доиспипахме напълно.
Отидохме в едно фото и го искарахме на 20х30 лист гланциран, като си мислехме ,че ще стане кофти защото е гланцирана хартията и ще блести. Е блестеше си но съвсем малко.
Махнахме стрелки, ограничители и ги изрязахме точно по формата на старите направихме го с налагане върху старите. След това го сглобихме и ето резултата:

и ето резултата на тъмно:

Според нас стана добре

Всичко ни излезе на 4 лв. диоди и 4 лв преснимането във фотото и доста отделено време. Вярно има готови километражи от 5 до 10 лв но въпроса е да си го направиш сам и то да ти харесва на теб