Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
D1ko
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот D1ko » Вто 19 май 2009 22:58

oska написа:http://www.elimex.bg--varna
http://www.radimexbg.com
ама тея не ти вършат работа,разгледай ги

Това е проблема че не вършат работа :) трябва ми нещо дето върши работа :)
Нещо търновска област??

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Сря 03 юни 2009 18:49

Някой ще помогне ли за смяната на осветлението на копчето за фаровете ? Колата е Венто 1.8 ABS. Днес свалях панела и го разглобих и разбрах, че крушката за осветяването на символите (тази която се вади с отвертка) е изгоряла. Опитах да я сменя със светодиод, но не се получава нещо, а като му подам директно ток си свети. Причината да свалям панела, е че от няколко дни като дам на контакт светва лампичката на копчето, а преди не светеше. Какъв може да е проблема ? Може да дадете и схема на куплунга коя жица за какво е.
Смених и крушката на ABS-a със светодиод, защото беше изгоряла и се оказа че свети постояно и не изгасва. Ще трябва да се води на елкон.
Ще чакам помощ за оправянето и смяната на осветлението на панела за фаровете.
А и как се отваря копчето за регулиране на ел. фарове ?

Потребителски аватар
S_V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот S_V » Сря 03 юни 2009 20:52

DSC01700.jpg

Врътката свети винаги при подаване на контакт

Аз до колкото си спомням си купих от диодните ленти (от Викиват в Пловдив) и разпоих диодите от лентата и ги запоих отново, но с кабелчета - и разширих малко дупката в светлопровода кадето влиза по принцип лампичката която осветлява ключа, след което заврях в дупката диодите насочени в съответната посока.

Последна промяна от S_V на Чет 04 юни 2009 8:23, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
oska
Автомобил: passat
Двигател: AHL

Мнениеот oska » Сря 03 юни 2009 20:56

sPellBouND написа:Някой ще помогне ли за смяната на осветлението на копчето за фаровете ? Колата е Венто 1.8 ABS. Днес свалях панела и го разглобих и разбрах, че крушката за осветяването на символите (тази която се вади с отвертка) е изгоряла. Опитах да я сменя със светодиод, но не се получава нещо, а като му подам директно ток си свети. Причината да свалям панела, е че от няколко дни като дам на контакт светва лампичката на копчето, а преди не светеше. Какъв може да е проблема ? Може да дадете и схема на куплунга коя жица за какво е.
Смених и крушката на ABS-a със светодиод, защото беше изгоряла и се оказа че свети постояно и не изгасва. Ще трябва да се води на елкон.
Ще чакам помощ за оправянето и смяната на осветлението на панела за фаровете.
А и как се отваря копчето за регулиране на ел. фарове ?

http://www.blauetachos.de/doc/vw/index.htm
тука някъде дали няма и за теб

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Чет 04 юни 2009 14:25

Сега като махнах крушката(онази с отверката), разбрах че фаровете светят и без да е запалена колата, а само на контакт. Преди не беше така, светеше само габарита. Опитах пак със светодиод, но явно нещо дава на късо защото свети и лампата за халогена, а светодиода не. Обърнах го на обратно за да не сам объркал полюсите, но пак същото. Светодиода си свети. Случи се и нещо интересно. Като включих на къси светлини на изгасен двигател, се чу нещо като вкл. на някакво моторче в дясната част на купето. Звук между стържене и въртене на моторче. След около 10сек. спря. Повече не го чух. Помислих си че звука е от регулирането на дясното огледало, но не беше същия. Интересно ми е какво може да е това.
Благодаря за сайта. Преглеждал съм го, но не разбирам немски.
Още чакам някой да помогне за замяната на тази крушка, защото ме дразни като не светят символите. Също и осветяването за регулиране на фаровете и за осветяването в купето.
А и да разбирам, че врътката свети винаги при подаване на контакт, даже и когато е в позиция изкл. ?

Потребителски аватар
S_V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот S_V » Чет 04 юни 2009 15:43

да не е било парното ... защото при мен когато съм на габарит при незапален двигател(смисъл без контакт) и драпна лоста за смяна на къси/дълги (при условие че последно фаровете са били на къси светлини) и при задържането му тръгва моторчето на парното и реотаните на задното стъкло и съответно светкавицата (къси и дълги). Това до колкото знам е някаква функция за възбуждане на акумулатора при студено време - за което не съм сигурен
Относно врътката - да свети при контакт дори и когато е на позиция "0" - с цел да я намери6 в тъмното

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Чет 04 юни 2009 16:05

Сега като каза за парното се сетих, че преди като дам на контакт тръгваше някакво моторче вътре и си бръмчеше тихичко. Сега откакто светна врътката май това изчезна. Не съм сигурен, но днес не си спомням да го чух.

Потребителски аватар
oska

Мнениеот oska » Чет 04 юни 2009 19:34

за звука ми се струва че си бутнал регулировката на фаровете и като си дал на светлини се активирали машинките

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Пет 05 юни 2009 14:47

oska написа:за звука ми се струва че си бутнал регулировката на фаровете и като си дал на светлини се активирали машинките

Вероятно е било това.
А трябва ли на контакт само да светят къси и дълги светлини, че и халогените ? Приди да започне да свети копчето, само на контакт светеше само габарит на всички положения.

ivayloat
Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
Двигател: 1.9 SDI

Мнениеот ivayloat » Пет 05 юни 2009 17:16

трябва

Потребителски аватар
D1ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D1ko » Нед 14 юни 2009 12:01

Да ви попитам за 580 Ома последователно ли да ги връзвам или успоредно ?

Потребителски аватар
oska

Мнениеот oska » Нед 14 юни 2009 13:26

ако свързваш последователно трябва да сметнеш на колко диода какво съпротивление ти трябва.а тез 580 670 ги свързваш съответно към 1 диод с 3волта.ааа и ако свързваш последователно,трябва да са с един и същи цвят.

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Пон 06 юли 2009 21:51

Petyoffy написа:
m2595 написа:След като се махне тва фолио трябва ли да използвам някакво лепило, за да го залепя обратно?

Почистваш го леко от лепилото, като внимаваш да не го прегънеш или надраскаш, обръщаш го сглобяваш БЕЗ да го лепиш ( то няма къде да ходи ). :wink:

ако го махнем това фолио ще бъде ли същия ефект и ако го прецакаме от каде да намерим такова подобно ? :?: 8)

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пон 06 юли 2009 21:55

Vencitu написа:
Petyoffy написа:
m2595 написа:След като се махне тва фолио трябва ли да използвам някакво лепило, за да го залепя обратно?

Почистваш го леко от лепилото, като внимаваш да не го прегънеш или надраскаш, обръщаш го сглобяваш БЕЗ да го лепиш ( то няма къде да ходи ). :wink:

ако го махнем това фолио ще бъде ли същия ефект и ако го прецакаме от каде да намерим такова подобно ? :?: 8)

от някой стар калкулатор :wink:
П.П ако го махнеш напълно нищо не се вижда

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Пон 06 юли 2009 22:16

Ще се пробва след като се почне работа по интериора ще се позанимавам малко да си го напрая ;) ако не ще търся помощ от колега съгражданин :D mhihi

Върни се в “Направи си сам!”