Аз бих ти препоръчал, ако все пак решиш да ползваш тиристорно регулиране, да сложиш във вторичната страна последователно във веригата и един резистор (0.2-0.3) Ohm (може да се подбере по стойност според напрежението на трафа) и мощност 100W , да 100, даже 150W. Намират се подобни неща по вехтошарски магазини за електроника. Специално за жичен резистор няма да се притесняваш за загряването, 150 градуса и повече не са проблем (за резистора става въпрос), стига да не опре в нещо, в което не бива

Подобен ефект би имал и резистор в първичната намотка, но от гледна точка безопасност, не го коментирам ... макар, че сигурно ще излезе по-малко като мощност.
А за компонентите с пинове като карфица, аз съм по тях, мога да ти кажа, че пускат 60, че и 100A, няма проблем. Но там тайната е, че пина е много къс. Първо корпуса на компонента се охлажда на радиатор, а компонента поглъща топлина от пина. Второ - другия край на пина е солидно запоен на дебела шина ма платката, на там също се отвежда топлина. А генерираната топлина в този пин не е толкова много като цяло, защото казахме че е тънък, но е много къс