Фолио за стъклата но ...!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Re: Фолио за стъклата но ...!

Мнениеот suggar » Чет 28 яну 2010 19:35

maksi написа:И за това понятие фабрично тониране някъде имаше коментари.Само на последните модели джипове задните прозорци(5-та врата)са тонирани :screwy

бреиии....за тва ли на полото ми 96-та на стаклата пишеше че са тонирани...ест те са тонирани ж супер малук % но все пак....

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Чет 28 яну 2010 22:11

Не говоря за това почти невидимо тониране с някакви минимални проценти :wink:

Потребителски аватар
yokozunata
Автомобил:
Двигател:

Re: ???

Мнениеот yokozunata » Съб 06 мар 2010 13:39

kr0tal написа:Момчета, някой да препоръча място и макрка фолио за стъкла и фарове? Държа да са наистина качествени!
Мнения?

Llumar :arrow:

Потребителски аватар
addic7ed
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот addic7ed » Сря 22 сеп 2010 11:35

От предишния ми автомобил и всеки следващ си мисля, че наличието на фолио Е и ЩЕ бъде задължително/ако задните не са фабрично затъмнени/ Сменя визията на колата, не пече толкова много и дори да забравиш нещо на задната седалка няма да го мислиш много/в общия случай/ На Б6-цата съм сложил 80% на всичките задни и 30% на предните старнични, като ще сложа и пролетта 30% на челното. На жената голфа е на 60% задните, защото тя не искаше много и ще сложа 30% на челното . Преди имах фокус 2007ма, 70% заводско зелено тониране на задните и сложих 40% на предните пак зелено.
До сега и за двете коли никакви проблеми. Още повече в Истанбул карах Е46 М Power на един приятел,неговата е 100% на всичките стъкла, включително и челното, нощно време пак си се вижда всичко, стига да са ти добре регулирани фаровете. Тука тази забрана, според мен е просто безумна и е някаква остаряла безмислица от времето на мутрите с черните Г класи....
Но все пак ако имаш пагони на рамото можеш да си затъмниш и челното, защото видиш ли, като си колега няма проблеми ти си най-големия майстор на спорта и можеш всичко от доене на крава, до сглобяване на космическа совалка и във всичко си вещ. :lol: ACAB death

Последна промяна от addic7ed на Пон 29 ное 2010 11:55, променено общо 1 път.

sunblockers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sunblockers » Сря 22 сеп 2010 19:02

bulaki написа:Колега,фолиото няма как да се набръчка(отлепи) ако е залепено качествено и естествено ако е качествен самия материал!

Колега, какво е това фолио MAG което слагаш?

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 19 окт 2010 20:34

Ами и аз не знам какво е точно по произход(може би Тайван).В магазинчетата за автоаксесоари го продават за американско ама НЕ Е.Ваобще няма нищо общо с истиското американско фолио,за това и не давам гаранция за него,също така и не го препоръчвам,но всеки сам си избира.Всичко опира до цената-ако искаш да е хубаво,да няма проблеми с отлепване и избеляване си слагаш качествено фолио и си ти.Все пак не си заслужава да дадеш Х лева и след около 2-3г да започне да избелява.Да не говорим,че не спира УВ лъчите(поне според мен),защото го няма слоя на защита от УВ,а има само два слоя-боядисано черно лепило и недраскащ се целуфан :012:

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Сря 20 окт 2010 3:20

Моят автомобил е със затъмнени задни странични(на задното имам щора). Преди година и половина го слагах фолиото, струваше ми 2-3 лева ролката(Solar window film JANEY - Made in Taiwan)/исках черно, възможно най-тъмно, само че след монтажа се вижда, че има зелен нюанс/ и щеше да ми стигне за 2-та прозореца ама аз нещо сгафих та го срязах по-късо и ходих да купувам нова... Ако се залепи като хората не мисля, че ще има проблеми. Отвън нищо не се вижда(стига отвън да е по-светло отколкото вътре). При мен стъклата са леко криви(като част от цилиндър с много голям радиус), но не сферични, каквото е задното ми стъкло и другото, което ме притесни при него(задното) е, че реотаните могат леко да повдигат фолиото(понеже са на повърхността на стъклото, а не въттре в него).
Понеже видях че имаше дискусия за фолиото отпред, аз лично съм виждал реклама на защитно безцветно фолио, което хем предпазва от вредни лъчения, хем има защитен ефект при евентуален сблъсък или при опит за счупване на стъклото от крадец и би го затруднило много при опита да влезне в колата.

mafiota_a4 написа:Има го заводско,Аз съм го виждал на Сиера и човека ми се оплаква че се заяли за него въпреки,че той им казал ,че колата си е така!

Ако го има заводско трябва да има документ за това.

vesko1807
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko1807 » Пет 26 ное 2010 14:28

има и други цветове , зелено,синьо,червено, огледално, много модели са :) :)

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пон 29 ное 2010 23:57

Някой да е използвал някое от тези фолиа
http://topspeed.bg/view_product.php?pid=721
http://topspeed.bg/view_product.php?pid=473
за второто знам че го бива,слагал съм и не е мръднало, но ме интересува това "японското" защото искам нещо светличко а то е 30%

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Нед 08 май 2011 13:27

да поразровя малко стара тема, но...вчера ни спряха полицаи за рутинна проверка и викат сичко е ок, ама тва фолио го отлепвай. Колата има фолио на задния и задните странични стъкла. Шофьора им каза че така си кара от много време и никога полицаи не са му правили забележка дори намек за фолиото. Тоя куката вика" отлепвай го да не видиш фиш за 50 лв." :| . Накрая склони след много увещаване и след обещанието да го отлепим като се приберем (да бе да). Та въпросът е чиста проба заяждане ли е всичко тва или си е основателно

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Re: затамняване

Мнениеот DarkOneBg » Нед 08 май 2011 13:52

dinkonikolaev написа: ЗАБРАНЕНО Е ЗАТЪМНЯВАНЕТО НА ЗАДЕН И ПРЕДЕН ПРОЗОРЕЦ.

Колега колата си преди 3 години като я купих беше със затъмнени странични и заден прозорец - никакви проблеми и при регистрацията в КАТ и при проверки. За предните стъкла не се ли допускаше да са затъмнени на много ниски %ти ?!

Потребителски аватар
Petko_91
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH 120+

Мнениеот Petko_91 » Нед 08 май 2011 13:59

аз предния мисля да го прая вие още за предните странични се притеснявате mhihi

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пон 09 май 2011 19:41

stefarata написа:да поразровя малко стара тема, но...вчера ни спряха полицаи за рутинна проверка и викат сичко е ок, ама тва фолио го отлепвай. Колата има фолио на задния и задните странични стъкла. Шофьора им каза че така си кара от много време и никога полицаи не са му правили забележка дори намек за фолиото. Тоя куката вика" отлепвай го да не видиш фиш за 50 лв." :| . Накрая склони след много увещаване и след обещанието да го отлепим като се приберем (да бе да). Та въпросът е чиста проба заяждане ли е всичко тва или си е основателно

Да заяждане е ! Може да те глобят само заради това ако автомобила няма ДЯСНО огледало или двете странични,иначе много поздрави имат за това да пишат фишове за затъмнени задни стъкла.Другият път като ви спре някой с фуражка и започне да се заяжда за задното стъкло,че било затъмнено му кажете да си научи закона и след това да се дръвчи,а ако и той не го знае му кажете да го прочете(чл.105 от ЗДвП и всичките алинеи).
А,щях да забравя,също така е хубаво и водачът/те да си научи/ат закона,за да си знае правата,като някой започне да нарежда,разни безобразни щуротии и да се прави на Господ едва ли не,само за това че има привилегията да глобява и да се прави на мъж :012:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 09 май 2011 19:57

Баш пък за задното има право да си се заяжда колкото си иска :screwy
Ето една извадка от ЗДвП от 2011г. :

Чл. 105

Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пон 09 май 2011 21:36

IvailoOo написа:Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

:idea3

ПП виж стр.1

Върни се в “Направи си сам!”