Мерси колега за отговора, ще пробвам още днес дали ще стане, но ме съмнява, тъй като фабрично не беше замасена никъде намотката. Позачетах се аз и видях че минималния ток на управляващия импулс, който светва лампата, на този тип лампи е около 2кV, но на нито един модел не се споменава максимален. Тогава бих ли могъл направо да си "забода" кабела в делкото на първи цилиндър? И второто което ми мина през ума е дали аджеба е възможно тази никаква намотка да индуцира 2kV за да светне лампата или не?
п.п. Ще съм благодарен и ще черпя много бири всеки, който би могъл да ми помогне да разгадая параметрите на трафчето вътре в стробоскопа, защото ако не стане и днес ще заочна да сменям частите въпре което не е сложно с изключение на това трансформаторче.
Стробоскоп
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стробоскоп
Хайде колеги, никой ли не знае точно каква функция трябжа да изпулняжа тази бубинка?
Колега, тая бобина дето ти е на платката е повишаващ трансформатор, тъй като лампата иска напрежение около 300V. Така устройството може да се захрани директно от акумулатора. А колкото до намотките във щипката - както казах те служат като захванеш с нея високоволтовия кабел на първи цилиндър да се индуцира напрежение в намотките. Това индуцирано напрежение е ниско и е от порядъка на волтове и е достатъчно да задейства схемата. Директното подаване на високоволтове напрежение от делкото е недопустимо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега за отговора, въпросът е такъв, че газоразрядните лампи искат не по малко от 2кВ за да светнат, а смоите слабички познания немога да си представя как ще стане индукцията на 2кВ макар и т кабел 30кВ.
П.П. Иначе колега каде биха могли да ми го пренавият този трансформатор, в смисъл по тези сервизчета в които пренавиват ел. мотори дали могат да ми го направят?

П.П. Иначе колега каде биха могли да ми го пренавият този трансформатор, в смисъл по тези сервизчета в които пренавиват ел. мотори дали могат да ми го направят?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, я кажете къде са белезите на Пасат В3 91г 16V KR 

- chirenski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chirenski написа:Добре, не съм много напред с електорниката , но все пак може ли някой да даде някакво разяснение по руската схема със светодиодите или примерно да я начерта е с еквивалента на руския чипБлагодаря предварително !

отново моля някой да обясни схемата по подробно или да я нарисува с химикал на лист но да е по разбираема

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги на схемата кадето пише К-датчику в началото на схемата там се връзва кабела които ще отива до 1-ви цилиндър нали ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тези дни като се сетя ще кача една схемичка със газоразрядна лампа и захранване 220волта от контакта, което работи за всеки,който има удължител и мазе...