направи си евтино гориво
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
айде чакам с нетърпение резултатите от тестовете и снимки
ПС. Колко пари излиза грубо цялата операция? (вече мисля как да купа шкодичка/ладичка и да я подкарам по тоз начин, не аз да я права - шото съм малко схванат в ръцете, ама ше имам човек дет да направи операцията. или ти би ли се наел да я правиш срещу заплащане?)

ПС. Колко пари излиза грубо цялата операция? (вече мисля как да купа шкодичка/ладичка и да я подкарам по тоз начин, не аз да я права - шото съм малко схванат в ръцете, ама ше имам човек дет да направи операцията. или ти би ли се наел да я правиш срещу заплащане?)
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Първият пантон в България е факт!
ludmil написа:Подкарахме го, работи с двигател от автомобил...
Много се радвам

- ludmil
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP 1990
- Контакти:
buFka написа:айде чакам с нетърпение резултатите от тестовете и снимки
Значи, не излиза повече от обикновен газов изпарител, но на бензинов двигател няма особена сметка, защото бензина е скъп а икономията с пантон е около 20-30%. При дизела обаче дава до 50% икономия и там е истината, особено за по-големи чудовища, като трактори, самосвали, които харчат много и замърсяват ужасно. При тях с реактора става 100% екологично, газовете са като от пропан -- без цвят, мирис и токсичност. Това е по твърдение на французите, ние не сме го пробвали, но не се съмнявам, те имат към 15 трактора вече конверирани на Пантон.
- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ludmil написа:Мен ако питаш, истината е да подкараш колата на мазут, на старо масло и т.н. Това е магията на Пантон -- каквото му вкараш, все го прави на газ.
Мазут тука бол -цели езера имаме, ако ти трябва свиркай да пращам.

Иначе доколкото съм чел трябваше повече от 20% да докара икономията, защо само 20 при вас, но и толкова да е, нима е малко, това, че износването на двигателя се намаля в пъти, та така може да се преконструира целия мотор и от там пак ще даде 20% иконимия, и като добавим разните му там ел системи за усилване на искрата мое да даде и 50%

- ludmil
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP 1990
- Контакти:
BuGmaN написа:ludmil написа:Мен ако питаш, истината е да подкараш колата на мазут, на старо масло и т.н. Това е магията на Пантон -- каквото му вкараш, все го прави на газ.
Мазут тука бол -цели езера имаме, ако ти трябва свиркай да пращам.![]()
![]()
Иначе доколкото съм чел трябваше повече от 20% да докара икономията, защо само 20 при вас, но и толкова да е, нима е малко, това, че износването на двигателя се намаля в пъти, та така може да се преконструира целия мотор и от там пак ще даде 20% иконимия, и като добавим разните му там ел системи за усилване на искрата мое да даде и 50%![]()
...
Междувременно виж това: http://pantone.50webs.org/Michel_David/page10/index.htm
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: