Въпрос: термометър за външната температура

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
kun4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kun4ev » Съб 03 юни 2006 19:45

smel моляте качи снимки да видим какво си измислил :lol:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Съб 03 юни 2006 19:47

ОК-ама утре че сега трябва с ГСМ да снимам-а искам и на брат ми ФАБИАТА да покажа как съм му направил термометъра.

Потребителски аватар
kun4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kun4ev » Нед 04 юни 2006 14:14

ето какво направих аз с моя термометър.така го измислих.датчика за външна температура е в багажника на дъното.много мислих къде да го сложа и накрая прочетох в упътването на термометъра,че датчика за външна температура се слагал в багажника и ето резултата :D ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 04 юни 2006 14:48

kun4ev странното е че по-ралични пътища сме стигнали до един и същ резултат,и за мястото в купето на дисплейчето и за мястото на датчика в багажника :lol:
Тази пластмаса на която е залепен дисплея е на щипки и лесно се маха,така можеш да скриеш кабела да не се вижда :wink: .

Потребителски аватар
kun4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kun4ev » Нед 04 юни 2006 15:20

и ти ли така си го решил инсталирането на термометъра :D .за тази пластмаса сега отивам да скрия кабела :lol:

Потребителски аватар
sokura
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sokura » Чет 08 юни 2006 12:18

На Голфа си монтирах същото като датчика го залепих от вътрешната страна на предната броня, а Пасата ми е с фабрично и датчика е на предната броня доло в дясно до решетката за въздуха

Потребителски аватар
ceenik
Автомобил: VW Touran
Двигател: BXE

THERMO MARK - малка китайска дрънкулка????

Мнениеот ceenik » Съб 16 сеп 2006 16:40

Значи случайно попаднах на тази тема, за термометърчето докато си търсих едни данни за Thermotronik-a .... и взех че се запалих, купих си едно такова термометърче и преди около ден, след доста модификации, го монтирах на моята каруца.
Понеже прочетох, че може да се отреже и аз сторих същото, след това малко спойки, боя и стана като оригинално. Дори му монтирах нови крушки, вързани към габаритите за да свети вечер.
Хубавото, е че се побира точно там дето се разполагат копчетата, под врътките за парното. Мисля, че се получи много добре, мога да ви кача и снимки ако сте заинтересувани, но предупреждавам че е доста връткане и мотаене. Ще се опитам да ги метна утре по някое време... пък може и да ви хареса!!!

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Нед 17 сеп 2006 10:25

аз отдавна съм го направил така.събрах го на мястото на двете копчета/капачки/отляво над пепелника.захранва се на 12 волта и си свети като дам габарит.

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Нед 17 сеп 2006 12:08

SMEL написа:....

я дай снимки да видим?

Потребителски аватар
ceenik

Ето и снимка....

Мнениеот ceenik » Вто 19 сеп 2006 7:58

Smel аз видях че си го направил, но понеже не открих снимки на вече готовия продукт, затова аз ще пусна една на вече готово. Иначе имам въпрос как си решил проблема с осветлението, щото аз съм го направил със два светодиода отстрани на дисплейчето, ама нещо не го осветяват достатъчно, ама я кажи ти как ще бъде по-добре...

а ето и една снимчица:

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo ... id=1241423

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 19 сеп 2006 7:59

ееееееее то като фабрично!

Потребителски аватар
ceenik

Мнениеот ceenik » Вто 19 сеп 2006 10:23

абе стана наистина много добре, ама доста си играх.
първо го срязах после му залепих единият край на срязаното място, след това боя на цялото плюс копчетата, после рязане на платката и накрая спойки.
сондичката за външната температура съм я напъхал във външната врата също като "faint", но имам чувството че май има отклонения на температурата (иначе сутрин е едно към едно със тази по телевизията)
също смятам, че вътрешната не се отчита много правилно затова съм решил да я изведа с едно кабече малко по-нагоре там дето се засмуква въздуха на термотроника за отчитане на температурата. Пък после ще видим какво ще се получи!!!

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Сря 20 сеп 2006 15:39

за осветление съм сложил лампа за кола на 12 волта,но много малка-по малка от светодиод.намерих ги в един магазин във Варна.мойто е по същия начин направено и точно там монтиран.и при мен има разлика във вътрешната температура с 1,5-2 градуса,но не е болка за умиране.Сега видях обаче да продават същия термометър,но с цял дисплей с три показания едновременно-външна,до нея вътрешна температура и до тях часовник.много готино но скъпо-около 40 лв. доколкото се сещам.

Потребителски аватар
ceenik

Мерси.......

Мнениеот ceenik » Чет 21 сеп 2006 23:16

мерси за инфото, но пак имам един въпрос относно лампата???
значи те светодиодите, които съм бъцнал са отстрани на дисплея и просто не го осветяват достатъчно, това ми е проблема.
защото аз си мисля, че за да се освети целия дисплей трябва да бъде осветено отзад, ама схемата пречи, и нямам представа как да го променя!!! иначе разликата с градусите я оправих, като преместих самия датчик малко по нагоре в таблото (с кабелче).

П.С.: иначе това новото с трите температури ми се струва доста готино, пък и ако дисплея пасне на този (за да не преправям отново), направо си ме кара да се замисля за смяна.

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Пет 22 сеп 2006 8:38

не пасва-дисплея е по дълъг ,за да показва едновременно.а за подсветката си прав-или отзад със светодиод,или отсрани с лампа.а защо не подаде 1,5 волта на оригиналната лампа и готово.

Върни се в “Направи си сам!”