Габарити със светодиоди ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Re: Габарити със светодиоди ?

Мнениеот micyri » Пет 29 окт 2010 19:43

според мене са доста по-слаби!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 29 окт 2010 21:32

micyri написа:според мене са доста по-слаби!

По-слаби спрямо кое? При мен (по преценка на Око mhihi ) светодиодните светят около 3 пъти по силно!Не се сетих да направя една снимка с един мигач с лампа и един със светодиоди! :banghead:

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Пет 29 окт 2010 21:49

Мога да кажа, че дори само с 12-15 светодиода се замества 21W крушка /нормални 3/5 мм светодиоди поне 500 mcd/, когато те са разположени близо и се гледа директно/челно към тях. Оттам нагоре бройката многократно надхвърля възможностите на крушката /като светлина/.
Затова, който си мисли, че светодиодите трябва да са поне 40-50 за да заместят една крушка много греши. Предните мигачи пробвах само с 12 светодиода на цокъл от крушка и понеже са зад бленда - по нищо не отстъпва на 21W крушка, дори приятел каза, че по-бързо мига като разлика с др. мигач, без да знае че са диоди.
Определено е време светодиодите да изместят крушките за стоп, габарит и мигач.

Lazar2005
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar2005 » Нед 30 окт 2011 9:55

Колега да те попитам дали знаеш колко mcd е обикновенната 21 крушка защото намерих светодиоди по 10 000 mcd демек ако сложа 4 реда по 7 светодиода (за да не ползвам съпротивления ) 280 000 mcd и друг въпрос ако някой може да ми отговори за дневни светлини колко кандела трябва да е за да е по българските закони защото знам че трябва да е поне 400 лумена а имам проблем с преобразуването на кандел-ите в лумени :(

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Нед 30 окт 2011 10:27

Lazar2005 написа:Колега да те попитам дали знаеш колко mcd е обикновенната 21 крушка защото намерих светодиоди по 10 000 mcd демек ако сложа 4 реда по 7 светодиода (за да не ползвам съпротивления ) 280 000 mcd и друг въпрос ако някой може да ми отговори за дневни светлини колко кандела трябва да е за да е по българските закони защото знам че трябва да е поне 400 лумена а имам проблем с преобразуването на кандел-ите в лумени :(

Аз лично толкова не съм задълбавал, но малко не ми е ясно как няма да слагаш резистор?!
Има една особеност: колкото светодиода има по-малък ъгъл на светене, толкова яркостта му е по-голяма, но това се измерва на определено разстояние от него и е малко относително. Не знам аз къде в БГ закони е написано това за "поне 400 лумена" :shock
Трябва да има по-запознати и дано ти отговорят.

Lazar2005
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar2005 » Пон 31 окт 2011 20:24

Колеги много съм прост извинете maikomila то било 400 кандела не лумена а аз съм гледал в лумени светодиодите които имам в пакетче и е станала патаклама в каската ми :D ето вижте тук

„Светлините за движение през деня трябва да съответстват на изискванията на Правило 87, рев.2 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации (ИКЕ на ООН), като на тях трябва да има съответната маркировка, предвидена в правилото.

Монтирането им на автомобила трябва да съответства на изискванията на Правило 48, рев.5 на ИКЕ-ООН.”

В Правило 87 е записано, че интензитетът на светлината трябва да бъде в границите между 400 кандела и 800 кандела. За сравнение – лампа с нажежаема жичка 100W има интензитет 100 кандела

Върни се в “Направи си сам!”