Един въпрос за подгревни свещи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Re: Един въпрос за подгревни свещи
всичко се пробва и напасва в процеса на работа. Но наистина една свещ е малко.По принцип казват че имало подгревни свещи специално за случая - да работят във вода или антифриз.
- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
От някой стар дизел да се вземе готово буренце със все модула за контрол най-добре ми звучи...
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
По въпроса за затопляне на антифриза ;съм виждал оригинална ел.помпа на ауди 80тд която можеш да използваш преди да запалиш да движи антифриза защото оригинално се включва след изгасване на двигатела за да доохлади и предполагам е със ниска консумация на ток 

- mafiota
live_for_passat написа:От някой стар дизел да се вземе готово буренце със все модула за контрол най-добре ми звучи...
Дай го насам тоя дизелак

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото разбирам автора на темата иска да си топли колата когато е в гаража и не работи!
За целта трябва да се сложи помпичка от Мерцедес(или Ауди),подгряващ елемент с три подгревни свещи (1Z мотора има подходящи) и на картера да се прикрепи кантал.
Всичко това работи на 12в и с подходящ адаптер ще работи на 220в. и ще топли колата когато е в покой!
За целта трябва да се сложи помпичка от Мерцедес(или Ауди),подгряващ елемент с три подгревни свещи (1Z мотора има подходящи) и на картера да се прикрепи кантал.
Всичко това работи на 12в и с подходящ адаптер ще работи на 220в. и ще топли колата когато е в покой!
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Борислав Андреев написа:Доколкото разбирам автора на темата иска да си топли колата когато е в гаража и не работи!
Помпата е на лице и свещите са на лице,но май ще се слага печка,но преработена да работи на бензин,или газ,че да се монтира и резервоарче за нафтата,неми изглежда много добра идея.Но имам намерение да се тества и идея с две подгревни свещи,просто за по бързо подгряване в купето

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен трудно ще преработиш дизелова печка на газ или бензин.
Мисля че принципа им на работа е различен!
С две свещи ще се усеща слабо ефекта,аз си включвам трите принудително и има ефект.Загрява два пъти по-бързо!
С две свещи ще се усеща слабо ефекта,аз си включвам трите принудително и има ефект.Загрява два пъти по-бързо!
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Борислав Андреев написа:Според мен трудно ще преработиш дизелова печка на газ или бензин.
До следващата зима ще съм измислил решение.Да не забравяме че парното на ЗАЗ работи на бензин,би могло да се пригоди за нашите цели,нали сме техническа нация

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Че тя тая зима вчера почна,не е късно!
Май ще те разочаровам,но в офроуд форума не съм прочел едно добро мнение за печките от ЗАЗ.Самозапалвали се(пожар ставало,не в другия смисъл)!
Щом имаш помпичка и подгряващ елемент го прави така,в скандинавските страни е по този начин!
Когато имаш налично 220в го бодваш там,а ако нямаш след като запалиш колата си пускаш свещите да греят,но не забравяи да смениш алтернатора с 120А!
Май ще те разочаровам,но в офроуд форума не съм прочел едно добро мнение за печките от ЗАЗ.Самозапалвали се(пожар ставало,не в другия смисъл)!

Щом имаш помпичка и подгряващ елемент го прави така,в скандинавските страни е по този начин!
Когато имаш налично 220в го бодваш там,а ако нямаш след като запалиш колата си пускаш свещите да греят,но не забравяи да смениш алтернатора с 120А!
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Борислав Андреев написа:Че тя тая зима вчера почна,не е късно!
Май ще те разочаровам,но в офроуд форума не съм прочел едно добро мнение за печките от ЗАЗ.Самозапалвали се(пожар ставало,не в другия смисъл)!![]()
То таз зима сега започна,ама колата още не е готова,май към средата на зимата ще е.А като знам колко студ има вънка,едва ли ще ми се занимава таз зима да правя,виж през пролетта или лятото,да.Има време да обмисля идеята си,то затова пуснах и тази тема,а не в последния момент и да правя двойни работи.Като темата с бойлера,да монтирам 5-10литров бойлер,е това не виждам никакъв смисъл,освен ако него включа и към теца

- mafiota
Борислав Андреев написа:..............,а ако нямаш след като запалиш колата си пускаш свещите да греят,но не забравяи да смениш алтернатора с 120А!
Да бе да, рендаците с оригинални такива да не би да са с 120А динамо
- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
А дизелова печка със съд за нафта няма ли да стане?
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
mafiota написа:Борислав Андреев написа:..............,а ако нямаш след като запалиш колата си пускаш свещите да греят,но не забравяи да смениш алтернатора с 120А!
Да бе да, рендаците с оригинални такива да не би да са с 120А динамо
На моя АФН при включване на трите свещи натоварванео на алтернатора(120А) е около 70%!(гледам го с ВАГ-КОМ,не си го смуча от пръстите)
Ти ако си видял някъде нещо го напиши с факти!
В тоя форум има колеги които са си добавили свещи и са сменили динамото!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
mafiota написа:Да бе да, рендаците с оригинални такива да не би да са с 120А динамо
Ееееее ти ше излезеш по-голям спец от Ханс дет си е блъскал главата да смята и е изчислил че ТРЯБВА да е 120А динамото а не 90А или 70А

- mafiota
znainainai написа:mafiota написа:Да бе да, рендаците с оригинални такива да не би да са с 120А динамо
Ееееее ти ше излезеш по-голям спец от Ханс дет си е блъскал главата да смята и е изчислил че ТРЯБВА да е 120А динамото а не 90А или 70А
Само не ми го хвали тоя Ханс, дето едни елементарни релета на фаровете не си е долъскал главата да предвиди. Сърбал съм му супата 2 години

Не задължително подгревателя да е толкова мощен, че чак 120 А динамо да му търся. Нали 3 свещи по 200вата грубо ще си вършат идеална работа за целта, и на диннамото за няколко минути няма да го бъркат 40...50А.