Борд компютър + още нещо
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Negramoten
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Борд компютър + още нещо
Последно пасата има ли такъв датчик, който не работи или изобщо няма? Някак си ми изглежда странно да дава грешка за нещо което фабрично го няма, но знам ли...
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Negramoten написа:Последно пасата има ли такъв датчик, който не работи или изобщо няма? Някак си ми изглежда странно да дава грешка за нещо което фабрично го няма, но знам ли...
километража с електронен брояч ли е или механичен.
ако е механика- няма
- Negramoten
- Автомобил:
- Двигател:
racing_team_vidin написа:Negramoten написа:Последно пасата има ли такъв датчик, който не работи или изобщо няма? Някак си ми изглежда странно да дава грешка за нещо което фабрично го няма, но знам ли...
километража с електронен брояч ли е или механичен.
ако е механика- няма
Механичен е. А тази грешка 00281/3 да я трия ли?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Vss сензора не е единствено за километража. Има много коли с Vss сензор , но с механичен километраж.
- Negramoten
- Автомобил:
- Двигател:
Dobromirski написа:Vss сензора не е единствено за километража. Има много коли с Vss сензор , но с механичен километраж.
Другата седмица трябва да ходя при един от клубните майстори, че тази беше болен, и ще го питам да погледне и за този сензор. Ще ми се да го има, ама щом Аутодатата казва, че го няма.. но все пак - надеждата умира последна.
А Инфоборда и така ми върши много работа, дава точна температура на двигателя. Моментен разход - доста ми е полезно, например като е студена на ПХ гори 1,2л/ч, а като загрее сваля оборотите на 800 и разхода пада на 0,65-0,7. Също дава времето и изразходваното гориво за последния преход и др.
Разбира се с Vss датчика щеше да смята разхода за 100 км., изминато разстояние, скорост, ускорение от 0 до 100, време за 402 метра и графики за мощността и въртящия момент и т.н.
Браво на момчетата, че са се справили отлично! Да си призная, ако беше китайско, дори и на полвин цена, не бих го взел.
- baibradar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Къде може да се монтира на Голф без да пречи и да е удобно да се наблюдава ?
Мисля да си купя но не мога да реша къде да го монтирам след това.
- Negramoten
- Автомобил:
- Двигател:
baibradar написа:Къде може да се монтира на Голф без да пречи и да е удобно да се наблюдава ?
Виж от сайта размерите и си изрежи един правоъгълник от хартия. Слагаш го където си мислил по таблото, за да видиш дали се събира и какво закрива. Само да не забравиш, че има и дебелина един палец
За мен най-добре е като на едната страница са ми само оборотите и моментния разход, така са по-едри и се виждат по-добре, на следващите добавям и другите неща, и ги гледам като спра или като ми е скучно по сфетофарите... Ако имаш всички датчици, то има един екран "цифров дашборд", който графично показва оборотите има и поле за скоростта с големи цифри и с по-малки има средния разход на гориво за последния преход, предавка, ВТЕК, но за жалост при мен от тези работи само графичния оборотомер...
- bronzito
- Автомобил:
- Двигател:
А какви пари струва тая газарйка 

- Negramoten
- Автомобил:
- Двигател:
bronzito написа:А какви пари струва тая газарйка
150, по Коледа имаше промоция, но тогава не бяха направили VAG модела
- baibradar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Размера го зная но нещо не мога да му намеря удобно място така, че да не пречи и да не се разсейвам. На таблото не ми харесва защото закрива лампите и бензиномера. Мислех да го залепя направо в середата на волана /нямам еърбег/ но не мога да се сетя как да му прекарам кабелите до там. Моля ако някой колега с Голф си гу е купил да качи снимки къде го е монтирал
- MITKOGOLF
- Автомобил: VW GOLF 3
- Двигател: ABF-TURBO
Колеги някои имали си напретстава дали голф 3гти 2Е има VSS датчик и каде е расположен?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Negramoten написа:baibradar написа:Къде може да се монтира на Голф без да пречи и да е удобно да се наблюдава ?
Виж от сайта размерите и си изрежи един правоъгълник от хартия. Слагаш го където си мислил по таблото, за да видиш дали се събира и какво закрива. Само да не забравиш, че има и дебелина един палецДобре е и да се вижда без да сваляш много поглед от пътя, преди да го монтирам го държах подпрян на пепелника и на няколко пъти грубо се разсейвах! Дисплея може да се дели на 1,2,3 и 4 полета, като на 1 и 2 големината на цифрите е с височина на цял екран, а с 3 и 4 е на половин - т.е. цифрите са двойно по-дребни и не се виждат много лесно.
За мен най-добре е като на едната страница са ми само оборотите и моментния разход, така са по-едри и се виждат по-добре, на следващите добавям и другите неща, и ги гледам като спра или като ми е скучно по сфетофарите... Ако имаш всички датчици, то има един екран "цифров дашборд", който графично показва оборотите има и поле за скоростта с големи цифри и с по-малки има средния разход на гориво за последния преход, предавка, ВТЕК, но за жалост при мен от тези работи само графичния оборотомер...
колега ами твоята букса каква е в смисал тая дето се жръзва ваг кома щщото мойта е с 2 пина по точно две дупки и имам две такива
- Negramoten
- Автомобил:
- Двигател:

С букса с 16 пина, но от тях са вързани само 4, два за захранването и 2 носещи информация, другите са кухи. На саита на infobord.com пише, че има и коли с две+две, т.е. захранването и информацията идва от два кабела и предлагат преходник, но самия инфоборд е с USB кабел с 4 жила, които предполагам могат да се вържат директно, черния и червения за захранването и зеления и белия за информацията само трябва да знаеш къде да ги вържеш... Най-добре питай колегата който ги прави.
Между другото ми се струва, че показва по-малък разход от действителния, сега ще засичам от капачка до капачка, но преди при спад от 30 до 10 литра показание на стрлката, инфоборда изкарваше 14л.
- Negramoten
- Автомобил:
- Двигател:
MITKOGOLF написа:Колеги някои имали си напретстава дали голф 3гти 2Е има VSS датчик и каде е расположен?
В тази тема питах за датчика...
viewtopic.php?f=6&t=130311&p=1616167
А ако се чудиш дали да взимаш инфоборд, то при мен, след като момчето го включи и видяхме че нямам всс датчик ми каза че повечето неща няма да работят и може би е по-добре да изчакам УНИ модела, който ще взима информация директно от датчиците, като може да се добави датчик за скоростта - /охлюв на скотостомера на таблото/, само че няма да може да чете грешки.
А като казах че ми стига и това което показва, ми предложи да покарам през деня и ако преценя, че няма да ми върши работа да го върна.
Така че ако си от София най-добре се разберете и да пробвате дали работи.
Преходник от ОБД2 към 2х2 има тук, за 10 лева: http://programatoribg.com/adapters.htm
Разхода може да ти е неточен, за това има настройки в меню-то за размер на инжектора и за брой цикъли. С тези двете настройки можеш да разцепиш грама на две
. Въпроса е веднъж да го калибрираш по някакъв начин, например чрез бензино колонка и зареждане до горе.
Разхода може да ти е неточен, за това има настройки в меню-то за размер на инжектора и за брой цикъли. С тези двете настройки можеш да разцепиш грама на две