Ако искаш да ти гасне плавно лампата става най-добре с полеви транзистор и няколко кондензатора...
А ако искате да се гаси с закъснение просто от някоя морга вземаш плафон с платка фабрична от голф и само слагаш и си ок
Интериорно тарикатско осветление
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- marty_205
- Автомобил: vw touran TDI
- Двигател: BKC 1900
Re: Интериорно тарикатско осветление
Привет на всички колеги. На Мосю Бриколаж има готова схема на цена 8 лева -малка черна кутийка колкото малкия Ви палец и с 2 кабелчета. Има два описани начина на включване -1. до плафона и 2.до бутона за осветление. За втория начин гледайте да не сбъркате кабелите щото ще изгорите джаджата. При мен е монтирано на 19 -ка на бутона на шофьорската врата за 2 минути.На упътването пише че гасне 12 сек., ама като го монтираш излезе 22 секунди.Времето за загасване зависи от мощността на лампите -при 10W e22 сек.
-при 30 W e 14сек.
При мен трябва да светят и задните два плафона на купето на колонките ,защото алармата ми проверява затворени ли са вратите и чак тогава се включва. И понеже осветлението по-бавно загасва ,следва воя на алармата зад гърба ми. Наложи се да намаля капацитета на кондензатора обаче става експериментално.Желая Ви успех на който му се занимава
Ето така изглежда въпросната джаджа:
-при 30 W e 14сек.
При мен трябва да светят и задните два плафона на купето на колонките ,защото алармата ми проверява затворени ли са вратите и чак тогава се включва. И понеже осветлението по-бавно загасва ,следва воя на алармата зад гърба ми. Наложи се да намаля капацитета на кондензатора обаче става експериментално.Желая Ви успех на който му се занимава

Последна промяна от marty_205 на Вто 02 авг 2011 21:47, променено общо 1 път.
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
порови из тоя раздел ! има доста теми точно за тфа "фейд аут" светлина ! най лесното е с кондензатори ... давам пример ... сложи адаптор в контакта (220В към 12В) и включи перка към него след това дръпни адаптора и ще видиш как бавно спира перката .... това се дължи на разряда на кондензатора(и) в адаптера ! ако намериш такива ....
П.П. тази идея не важи за ДИОДНО осветление а само за обикновени крушки !

П.П. тази идея не важи за ДИОДНО осветление а само за обикновени крушки !
- dany75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
driver написа:Сложи си лампички за лунички на плафона. Аз си го направих така. Гъзарията е по-голяма от това да ти гаснат постепенно или след време.
Сложил съм си две от малките лунички по 20 W. Можеш да сложиш цветни - още по-готино. Пробиваш плафона и със силикон или секундно лепиш крушките.
...аз пък съм си сложил лампион в пасатора...какс вети..мани мани

на polo 6n2 изказва, когато запалиш, или ако не запалиш след 30 секунди 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Димер се продава в Бриколаж - 7лв който го мързи да си прави

- kyossev
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета я вижте бялото бмв в клипа http://vbox7.com/play:96ab3b31!обърнете внимание как свети вътре в купето!Някакви идеи как можем да си го направим така?Голяма зарибявка е а? 

- nikolai_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
GolfSynchro написа:http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq13#13.8.1
Колегата хубаво е предложил тая схема, така любезно предоставена от съветските ни колеги от VW . Аз съм с такава на Г2 и мога да кажа, че работи отлично и съм си много доволен от нея. В описанието пише, че има опция регулиране на плавността на загасване и времето за светене.
А като парички излиза около 1 BGN има само повечко ръчен труд, но е много дива схема особено в комбинация със светодиоди (както при мен).
Забравих да спомена, че някои от елементите не са с точните си стойности, но ако някой се интересува ще помагам.

- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз се интересувам от корекциите по схемата, защото не можах да я подкарам и не съм я мъчил повече, защото намерих друго решение. Но може да споделиш опита със схемата да пробвам да я подкарам и моята платка 

- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Колеги при мен все още си работи схемата на L&R което доказва професионализмът на българският майстор!
Мисля че тя си остава най-удачният вариант.
kyossev Това е осветление за да им се виждат лицата на неграта докато ги снимат

kyossev Това е осветление за да им се виждат лицата на неграта докато ги снимат

- propagandja
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги направих и двете схеми,ЗА ПЛАВНО ЗАГАСЯНЕ НА ПЛАФОНА,от руските колеги изобщо не забавя,работи като обикновен клио4.А схемата с mA741 сработи но вав покои 4ерпи около 200мА.Опитах вместо 2N3055 сас други транзистори.Наи-добриа вариант полу4их с кт809а.Тока в покои е около18-20мА,АКО НЯКОИ Е ПРАВИЛ ТАЯ СХЕМА МОЛЯ ДА ПОМОГНЕ.ЦЕЛТА МИ Е ВАВ ПОКОИ ДА НЕ-4ЕРПИ ТОК.
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Точно вчера гледах в Mr.Bricolage се продават такива ГОТОВИ джунджурии на 30 и 60 секунди и не са хич скъпи...не се занимавай с глупости ми иди си купи едно такова и си готов

- propagandja
- Автомобил:
- Двигател:
Колега парите неса 4ак толкова голям проблем ама този магазин ми се пада малко дале4,и скоро немисе о4артава пат натам,но и е по сладко като си го направи6 сам.Благодаря все пак.