Монтиране на МФА в Мк3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
wizardone
Автомобил:
Двигател:

Re: Монтиране на МФА в Мк3

Мнениеот wizardone » Вто 04 авг 2009 13:52

Показва чертички "-----", беше си загряла :|

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 04 авг 2009 15:12

За проблема ти с температурата на маслото, не на всички модели е окабелено след буксата до главата на мотора. Предполагам че и при тебе е така. Моята инсталация беше така и се налови да пускам кабел след буксата.

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Чет 06 авг 2009 12:45

Образцова и много полезна тема. По нея си преработих таблото, но винаги има едно "НО"
wizardone написа:Колеги, темп на маслото не ми работи. Вчера поставих датчика най-накрая. Имаше си окабеляване и просто закачих буксичката(точно както е на картинката от 1 страница). Някакви идеи?

wizardone написа:Показва чертички "-----", беше си загряла :|

Същата работа и при мен.
На всичкото отгоре новото ми табло е мотОметър от двг 2Е а старото беше VDO от двг ADZ и сега температурата на водата показва по-малко. Примерно на 85градуса включва перката :banghead:
Питането ми е темп. датчик за водата по кокво се отличава :?: Моя има една жълта ивица , а този на колата от която свалих таблото беше чисто черен. В автодатата дават само съпротивлението на датчика за компа при различни стойностити на температурата и има съвпадение. Другото което ми направи впечатление е, че стрелката за температурата играе в определени граници (старата ковеше 90 градуса щом загреше).
Функцията температурата на въздуха и разходомера още не съм ги подкарал и не знам дали и там не ме очакват изненади.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 06 авг 2009 17:56

Относно разходомера - до колкото ми обясняваха преди време, мотометера си взима някакви стойности директно от компютъра който управлява двигатела, а вдо-то го мери по друг принцип, нещо чрез вакум беше :roll: ама то като не му разбираш, колкото и да ти обясняват mhihi

ПС предполагам излишно е да се отбелязва че при смяна на таблото трябва да се спази коефицента на заводското :wink:

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Чет 06 авг 2009 18:33

Plamen_RI написа:Относно разходомера - до колкото ми обясняваха преди време, мотометера си взима някакви стойности директно от компютъра който управлява двигатела, а вдо-то го мери по друг принцип, нещо чрез вакум беше :roll: ама то като не му разбираш, колкото и да ти обясняват mhihi

ПС предполагам излишно е да се отбелязва че при смяна на таблото трябва да се спази коефицента на заводското :wink:

Няма такова нещо. Дали е VDO или Motomer.
На 3-ките инфото идва от компа. На 2-ките е с вакуум.

Какво имаш впредвид "коефициента на заводското"?

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 06 авг 2009 19:25

swifter написа:
Plamen_RI написа:Относно разходомера - до колкото ми обясняваха преди време, мотометера си взима някакви стойности директно от компютъра който управлява двигатела, а вдо-то го мери по друг принцип, нещо чрез вакум беше :roll: ама то като не му разбираш, колкото и да ти обясняват mhihi

Няма такова нещо. Дали е VDO или Motomer.
На 3-ките инфото идва от компа. На 2-ките е с вакуум.

Какво имаш впредвид "коефициента на заводското"?

на мк2 има коефициент, при мк3 има разлика в таблата и датчиците.

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Чет 06 авг 2009 21:59

което се изазява в.....?

Не мога да схвана "коефициента". За тройките знам, че има разлика в предвателните числа - за това дали почват от 0 или от 20 км/ч. За датчиците, поне при мен показват еднокво и на двете табла.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 06 авг 2009 23:13

swifter написа:което се изазява в.....?

Не мога да схвана "коефициента". За тройките знам, че има разлика в предвателните числа - за това дали почват от 0 или от 20 км/ч. За датчиците, поне при мен показват еднокво и на двете табла.

на мк2 има едни цифри долу на циферблатите, те са на жила и съответно, зъбен механизъм долу и горе на таблото и от там ти идват разликите, НО ТОВА Е ПРИ МК2:wink:

Потребителски аватар
wizardone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wizardone » Чет 10 сеп 2009 11:53

Колеги, кабелчето от 27 пин на компа(за разхода) какво точно трябва да бъде? На няколко места си търсех, но не мога да намеря пасващо, трябва да е много малко явно :| Иначе темп на маслото я подкарахме :)

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Чет 10 сеп 2009 17:43

Изображение

Голямо изображение

На 5 страница пише.

Vi - Виолетов. Ако нямаш пуснат кабел, ще трябва сам да си прекараш.

Потребителски аватар
parazita
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот parazita » Вто 06 окт 2009 19:52

Браво за темата и от мен :) и имам въпрос понеже го правих преди година и половина и си спомням че разхода неможах да го подкарам може ли някой да ме пресветли дали моят компютър има въобще такава функция , понеже филма при мене е Табло от голф 3 го сложих на голф 2 двигателят ми е 1,8 моно инжекция кода на двигателят ми е РП и мисля ( не съм сигурен ) компютъра е с 30 крачете :) иначе браво темата ти е отлична !!!

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Чет 08 окт 2009 10:33

parazita написа:Браво за темата и от мен :) и имам въпрос понеже го правих преди година и половина и си спомням че разхода неможах да го подкарам може ли някой да ме пресветли дали моят компютър има въобще такава функция , понеже филма при мене е Табло от голф 3 го сложих на голф 2 двигателят ми е 1,8 моно инжекция кода на двигателят ми е РП и мисля ( не съм сигурен ) компютъра е с 30 крачете :) иначе браво темата ти е отлична !!!

Трябва номера на компа. Ако се ползва и при Венто и Голф 3 1.8 .

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 04 дек 2009 18:43

И в крайна сметка някой завърши ли проекта напълно или не :?: :roll:

Потребителски аватар
PB_lambo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PB_lambo » Нед 06 дек 2009 1:03

При мен е малко по-сложно.На мойта Г3 съм монтирал Digifiz (големи мъки бяха) и всичко си работи:темп,ниво на горивото,оборотомер,скорост и т.н. остана само мфа-то.Днес купих лостчето и смятам идната седмица да започна с монтирането.Въпроса ми е дали мфа-то на мк2 се различава с нещо от мфа-то на мк3 и дали ще показва вярно.
Иначе ето така седи Digifiz-a в мк3,все още не е довършено на цяло.
http://viper6999.snimka.bg/automobiles/ ... 7.16264457

Потребителски аватар
ceko_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceko_76 » Нед 06 дек 2009 20:37

колеги асам с табло от г3 с мфа на г1 двигатела ми е PL механи4на инжекция немога да поткарам расхода на гориво

Върни се в “Направи си сам!”