Монтиране на МФА в Мк3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Монтиране на МФА в Мк3
Показва чертички "-----", беше си загряла 

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
За проблема ти с температурата на маслото, не на всички модели е окабелено след буксата до главата на мотора. Предполагам че и при тебе е така. Моята инсталация беше така и се налови да пускам кабел след буксата.
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
Образцова и много полезна тема. По нея си преработих таблото, но винаги има едно "НО"
Същата работа и при мен.
На всичкото отгоре новото ми табло е мотОметър от двг 2Е а старото беше VDO от двг ADZ и сега температурата на водата показва по-малко. Примерно на 85градуса включва перката
Питането ми е темп. датчик за водата по кокво се отличава
Моя има една жълта ивица , а този на колата от която свалих таблото беше чисто черен. В автодатата дават само съпротивлението на датчика за компа при различни стойностити на температурата и има съвпадение. Другото което ми направи впечатление е, че стрелката за температурата играе в определени граници (старата ковеше 90 градуса щом загреше).
Функцията температурата на въздуха и разходомера още не съм ги подкарал и не знам дали и там не ме очакват изненади.
wizardone написа:Колеги, темп на маслото не ми работи. Вчера поставих датчика най-накрая. Имаше си окабеляване и просто закачих буксичката(точно както е на картинката от 1 страница). Някакви идеи?
wizardone написа:Показва чертички "-----", беше си загряла
Същата работа и при мен.
На всичкото отгоре новото ми табло е мотОметър от двг 2Е а старото беше VDO от двг ADZ и сега температурата на водата показва по-малко. Примерно на 85градуса включва перката

Питането ми е темп. датчик за водата по кокво се отличава

Функцията температурата на въздуха и разходомера още не съм ги подкарал и не знам дали и там не ме очакват изненади.
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Относно разходомера - до колкото ми обясняваха преди време, мотометера си взима някакви стойности директно от компютъра който управлява двигатела, а вдо-то го мери по друг принцип, нещо чрез вакум беше
ама то като не му разбираш, колкото и да ти обясняват
ПС предполагам излишно е да се отбелязва че при смяна на таблото трябва да се спази коефицента на заводското

ПС предполагам излишно е да се отбелязва че при смяна на таблото трябва да се спази коефицента на заводското

- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Plamen_RI написа:Относно разходомера - до колкото ми обясняваха преди време, мотометера си взима някакви стойности директно от компютъра който управлява двигатела, а вдо-то го мери по друг принцип, нещо чрез вакум бешеама то като не му разбираш, колкото и да ти обясняват
![]()
Няма такова нещо. Дали е VDO или Motomer.
На 3-ките инфото идва от компа. На 2-ките е с вакуум.
Какво имаш впредвид "коефициента на заводското"?
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
swifter написа:Plamen_RI написа:Относно разходомера - до колкото ми обясняваха преди време, мотометера си взима някакви стойности директно от компютъра който управлява двигатела, а вдо-то го мери по друг принцип, нещо чрез вакум бешеама то като не му разбираш, колкото и да ти обясняват
![]()
Няма такова нещо. Дали е VDO или Motomer.
На 3-ките инфото идва от компа. На 2-ките е с вакуум.
Какво имаш впредвид "коефициента на заводското"?
на мк2 има коефициент, при мк3 има разлика в таблата и датчиците.
- swifter
което се изазява в.....?
Не мога да схвана "коефициента". За тройките знам, че има разлика в предвателните числа - за това дали почват от 0 или от 20 км/ч. За датчиците, поне при мен показват еднокво и на двете табла.
Не мога да схвана "коефициента". За тройките знам, че има разлика в предвателните числа - за това дали почват от 0 или от 20 км/ч. За датчиците, поне при мен показват еднокво и на двете табла.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
swifter написа:което се изазява в.....?
на мк2 има едни цифри долу на циферблатите, те са на жила и съответно, зъбен механизъм долу и горе на таблото и от там ти идват разликите, НО ТОВА Е ПРИ МК2:wink:
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, кабелчето от 27 пин на компа(за разхода) какво точно трябва да бъде? На няколко места си търсех, но не мога да намеря пасващо, трябва да е много малко явно
Иначе темп на маслото я подкарахме 

- swifter

Голямо изображение
На 5 страница пише.
Vi - Виолетов. Ако нямаш пуснат кабел, ще трябва сам да си прекараш.
- parazita
- Автомобил:
- Двигател:
Браво за темата и от мен
и имам въпрос понеже го правих преди година и половина и си спомням че разхода неможах да го подкарам може ли някой да ме пресветли дали моят компютър има въобще такава функция , понеже филма при мене е Табло от голф 3 го сложих на голф 2 двигателят ми е 1,8 моно инжекция кода на двигателят ми е РП и мисля ( не съм сигурен ) компютъра е с 30 крачете
иначе браво темата ти е отлична !!!

- swifter
parazita написа:Браво за темата и от мени имам въпрос понеже го правих преди година и половина и си спомням че разхода неможах да го подкарам може ли някой да ме пресветли дали моят компютър има въобще такава функция , понеже филма при мене е Табло от голф 3 го сложих на голф 2 двигателят ми е 1,8 моно инжекция кода на двигателят ми е РП и мисля ( не съм сигурен ) компютъра е с 30 крачете
иначе браво темата ти е отлична !!!
Трябва номера на компа. Ако се ползва и при Венто и Голф 3 1.8 .
- PB_lambo
- Автомобил:
- Двигател:
При мен е малко по-сложно.На мойта Г3 съм монтирал Digifiz (големи мъки бяха) и всичко си работи:темп,ниво на горивото,оборотомер,скорост и т.н. остана само мфа-то.Днес купих лостчето и смятам идната седмица да започна с монтирането.Въпроса ми е дали мфа-то на мк2 се различава с нещо от мфа-то на мк3 и дали ще показва вярно.
Иначе ето така седи Digifiz-a в мк3,все още не е довършено на цяло.
http://viper6999.snimka.bg/automobiles/ ... 7.16264457
Иначе ето така седи Digifiz-a в мк3,все още не е довършено на цяло.
http://viper6999.snimka.bg/automobiles/ ... 7.16264457
- ceko_76
- Автомобил:
- Двигател:
колеги асам с табло от г3 с мфа на г1 двигатела ми е PL механи4на инжекция немога да поткарам расхода на гориво