Фарове и зумер?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- FLAIR
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: SR 1999
DOHC написа:![]()
Голям си майтапчия. Знам го какво е това!
![]()
Хаха

DOHC: Да, прав си!!! Номер 9!!!

Но явно мерене му е .... Позициите на релетата са различни в зависмост от модел и модификация.
По повод на позиция 9 почвам да си мисля, че ако не е поставен зумер в съответната кола, то може и да не е бил предвиден? (Може обаче и да не съм прав)
CCCP_FAN написа:Ми аз си зех днеска зумерче с 3 крачета и е като реле ма на номер 9 ли да го инстална???
Не го слагай директно, за да не стане някой фал! Първо измери с мултицет или потърси човек, който разбира от тези неща! А и има ли изписан номер върху него?
FLAIR написа:По повод на позиция 9 почвам да си мисля, че ако не е поставен зумер в съответната кола, то може и да не е бил предвиден? (Може обаче и да не съм прав)
Напълно споделям мнението ти.

DOHC написа:Huse написа:позиция на релето 9
номер на релето 36
при мойта кола
Точно това си мислех и аз че е, но не бях сигурен!
Благодаря.
Въпросът сега е дали ако се сложи такова реле (на кола, която серийно няма монтирано такова) ще заработи без проблем или не?![]()
Някой дали ще се престраши да пробва?!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Е така де, аз се престраших и сложих на позиция 9 реле със зумерче. Да ама не както се казва. Не иска да писука. А иначе релето работи. Явно има разминаване или в изводите на релето или в захранването на таблото.
Има една "малка" подробност не знам от каква кола е релето

Като чета по форумите и руснаците ги тресе подобна "радост"
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =14674&st=
там се споменава и номер 3А0951307 (на въпросното реле 36 - зумер за включени фарове), а на един немски сайт http://2003590.homepagemodules.de/t1319 ... -Golf.html даже е упоменато "Der G3 Summer hat die Best.Nr. 3A0951307 und kostet neu 13,22€"

А тук е как изглежда http://foto.mail.ru/mail/cmumurov/1/i-50.jpg и http://foto.mail.ru/mail/cmumurov/1/i-51.jpg
Lisho написа:Има една "малка" подробност не знам от каква кола е релето. II употреба от автоморга е.
Тайно се надявам в това да е проблема, но едва ли..

Важното е да се провери, за да сме сигурни става или не става и да се знае занапред!
CCCP_FAN написа:a ти тая схема с номер 9 от къде си я зел???
Схемата е за Голф 3 след 95г (или 96г. май беше). Намерих я някъде из нета!
Колеги,
Днес си купих от Италианеца реле-зумер за Passat `92 г. N 36 и го сложих в гнездо N 9. Нищо не се получи. Нито звук. Прибрах се в къщи и захраних зумерчето с 12 V. Работи. Издава едно жужене. Това му е звука. Предполагам, че гнездото не е опроводено или има друг проблем за да не работи. При свободно време ще разуча по-подробно таблото. За сведение зумерчето има 4 извода. 58 L, 58 R, 85, 86. 58 L и 58 R са плюсове от левите и десните габарити (това е направено за да пищи и при оставен един габарит). 85 трябва да отива на бутона на шофьорската врата (-) а 86 на + от контактния ключ. Струва 5 лева но трябва да се рови доста в купа релета. Може да се пробва срещу цената и ако не работи се връща.
Очаквам повече информация за да го подкарам. Не знам дали може да се приспособи и зумерче от друга кола. Зет ми има Audi B 4 и зумерчето му издава много приятен звук.
За сега толкова. Давайте информация.
Днес си купих от Италианеца реле-зумер за Passat `92 г. N 36 и го сложих в гнездо N 9. Нищо не се получи. Нито звук. Прибрах се в къщи и захраних зумерчето с 12 V. Работи. Издава едно жужене. Това му е звука. Предполагам, че гнездото не е опроводено или има друг проблем за да не работи. При свободно време ще разуча по-подробно таблото. За сведение зумерчето има 4 извода. 58 L, 58 R, 85, 86. 58 L и 58 R са плюсове от левите и десните габарити (това е направено за да пищи и при оставен един габарит). 85 трябва да отива на бутона на шофьорската врата (-) а 86 на + от контактния ключ. Струва 5 лева но трябва да се рови доста в купа релета. Може да се пробва срещу цената и ако не работи се връща.
Очаквам повече информация за да го подкарам. Не знам дали може да се приспособи и зумерче от друга кола. Зет ми има Audi B 4 и зумерчето му издава много приятен звук.
За сега толкова. Давайте информация.
зумер
На мен ми дойде идеятя да вэема пищялката от някой будилник ,обаче трябва да се намали напрежението до 3 волта.Предполагам ще стане със съпротивление ,но каква стойност да сложа?
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Сложих си лампичка
Моето зумерче от Бреколаж за около 2лв. се скапа и на негово място вързах една лампичка от тези дето се слагат на габаритите и я монтирах до ключа на фаровете. Сега като тръгна да слизам и не съм езгасил фаровете светка ще ми извади очите и не жужи или пищи да ми образува нерви.
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: зумер
flex написа:На мен ми дойде идеятя да вэема пищялката от някой будилник ,обаче трябва да се намали напрежението до 3 волта.Предполагам ще стане със съпротивление ,но каква стойност да сложа?
пробвай има специални резисторчета и става точно 3 волта аз така си направих диодите