Фарове и зумер?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Чет 02 ное 2006 14:40

Ми аз си зех днеска зумерче с 3 крачета и е като реле ма на номер 9 ли да го инстална???

Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Мнениеот FLAIR » Чет 02 ное 2006 14:59

DOHC написа: :D :D Голям си майтапчия. Знам го какво е това! :lol:

Хаха :)

DOHC: Да, прав си!!! Номер 9!!! :)

Но явно мерене му е .... Позициите на релетата са различни в зависмост от модел и модификация.

По повод на позиция 9 почвам да си мисля, че ако не е поставен зумер в съответната кола, то може и да не е бил предвиден? (Може обаче и да не съм прав)

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Чет 02 ное 2006 16:04

CCCP_FAN написа:Ми аз си зех днеска зумерче с 3 крачета и е като реле ма на номер 9 ли да го инстална???

Не го слагай директно, за да не стане някой фал! Първо измери с мултицет или потърси човек, който разбира от тези неща! А и има ли изписан номер върху него?

FLAIR написа:По повод на позиция 9 почвам да си мисля, че ако не е поставен зумер в съответната кола, то може и да не е бил предвиден? (Може обаче и да не съм прав)

Напълно споделям мнението ти. :006:

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Чет 02 ное 2006 16:33

ми според мене таблата ги правят на конвейр и просто реленцето ти трябва а тоя дето аз го зех е от Опел, a ти тая схема с номер 9 от къде си я зел???

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Чет 02 ное 2006 16:49

DOHC написа:
Huse написа:позиция на релето 9
номер на релето 36

при мойта кола :idea:

Точно това си мислех и аз че е, но не бях сигурен!
Благодаря.

Изображение

Въпросът сега е дали ако се сложи такова реле (на кола, която серийно няма монтирано такова) ще заработи без проблем или не? :? :? Някой дали ще се престраши да пробва?!! :oops: :oops: :idea: :roll:

Е така де, аз се престраших и сложих на позиция 9 реле със зумерче. Да ама не както се казва. Не иска да писука. А иначе релето работи. Явно има разминаване или в изводите на релето или в захранването на таблото.
Има една "малка" подробност не знам от каква кола е релето :roll:. II употреба от автоморга е.

Като чета по форумите и руснаците ги тресе подобна "радост"
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =14674&st=
там се споменава и номер 3А0951307 (на въпросното реле 36 - зумер за включени фарове), а на един немски сайт http://2003590.homepagemodules.de/t1319 ... -Golf.html даже е упоменато "Der G3 Summer hat die Best.Nr. 3A0951307 und kostet neu 13,22€" :shock
А тук е как изглежда http://foto.mail.ru/mail/cmumurov/1/i-50.jpg и http://foto.mail.ru/mail/cmumurov/1/i-51.jpg

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Чет 02 ное 2006 17:47

а пише ли на релето кои крак е + и -???

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Чет 02 ное 2006 21:27

Lisho написа:Има една "малка" подробност не знам от каква кола е релето :roll:. II употреба от автоморга е.

Тайно се надявам в това да е проблема, но едва ли.. :cry:
Важното е да се провери, за да сме сигурни става или не става и да се знае занапред!

CCCP_FAN написа:a ти тая схема с номер 9 от къде си я зел???

Схемата е за Голф 3 след 95г (или 96г. май беше). Намерих я някъде из нета!

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Пет 03 ное 2006 10:42

Сега в събото и неделя ще проверя дали стават зумери от от опел на голфа(2 и 3) и ше драсна да ви кажа за кво става въпрос

Потребителски аватар
Ico74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ico74 » Нед 05 ное 2006 14:33

колеги одеве взех зумер от толедо номер 292 и утре ще видя как ще го вразвам ако някои с голф3 има зумер със същия номер нека каже защото толедото почти всичко му е като на vw доколкото видях на толедото стои наи горе в ляво на другите релета ама не смея да го боцна на голфа да не стане беля

dms1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dms1 » Пон 06 ное 2006 23:04

Колеги,

Днес си купих от Италианеца реле-зумер за Passat `92 г. N 36 и го сложих в гнездо N 9. Нищо не се получи. Нито звук. Прибрах се в къщи и захраних зумерчето с 12 V. Работи. Издава едно жужене. Това му е звука. Предполагам, че гнездото не е опроводено или има друг проблем за да не работи. При свободно време ще разуча по-подробно таблото. За сведение зумерчето има 4 извода. 58 L, 58 R, 85, 86. 58 L и 58 R са плюсове от левите и десните габарити (това е направено за да пищи и при оставен един габарит). 85 трябва да отива на бутона на шофьорската врата (-) а 86 на + от контактния ключ. Струва 5 лева но трябва да се рови доста в купа релета. Може да се пробва срещу цената и ако не работи се връща.

Очаквам повече информация за да го подкарам. Не знам дали може да се приспособи и зумерче от друга кола. Зет ми има Audi B 4 и зумерчето му издава много приятен звук.

За сега толкова. Давайте информация.

flex
Автомобил:
Двигател:

зумер

Мнениеот flex » Вто 07 ное 2006 17:59

На мен ми дойде идеятя да вэема пищялката от някой будилник ,обаче трябва да се намали напрежението до 3 волта.Предполагам ще стане със съпротивление ,но каква стойност да сложа?

Потребителски аватар
Ico74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ico74 » Вто 07 ное 2006 20:01

днес си вързах зумера дето взех от сеат стана супер елементарно само вратнята е по прекарването на кабелите иначе фасулска работа взимаите си по добре втора употреба няма никво преправяне става идеално .

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Сложих си лампичка

Мнениеот Snejoky » Пет 10 ное 2006 15:55

Моето зумерче от Бреколаж за около 2лв. се скапа и на негово място вързах една лампичка от тези дето се слагат на габаритите и я монтирах до ключа на фаровете. Сега като тръгна да слизам и не съм езгасил фаровете светка ще ми извади очите и не жужи или пищи да ми образува нерви.

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Re: зумер

Мнениеот CCCP_FAN » Пет 10 ное 2006 16:06

flex написа:На мен ми дойде идеятя да вэема пищялката от някой будилник ,обаче трябва да се намали напрежението до 3 волта.Предполагам ще стане със съпротивление ,но каква стойност да сложа?

пробвай има специални резисторчета и става точно 3 волта аз така си направих диодите :D

Потребителски аватар
gogul
Автомобил:
Двигател: 1989
Контакти:

Мнениеот gogul » Пет 10 ное 2006 18:12

Аз си сложих зумер-не е автомобилен,даде ми го човек който ремонтира компютри,на + му има и резистор явно е за по нисък волтаж. Вързах го през реле ,най-простата схема .Още първия път забравих да изключа фаровете-лудницата е пълна :D

Върни се в “Направи си сам!”