Присаждане на MFA на Голф4 / Бора

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
vankicha
Автомобил:
Двигател:

Re: Присаждане на MFA на Голф4 / Бора

Мнениеот vankicha » Чет 14 фев 2013 17:36

вече си намерих табло с малкия fis -1J0920926A immo3 само че е в мили и ще трябва от двете да сглобя едно.Сега търся колега от Варна който да му прочете пина и да го адаптира.Чакам оферти на 0882202467 или на лс.Като си търся лостче трябва ли да внимавам за кода :question че гледам тука колеги са снимали серийните им номера

Потребителски аватар
vankicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankicha » Пет 15 фев 2013 13:09

Като свързах новото табло само за проба ми даде грешка в еърбега,светна лампата за течност за чистачките и една лампа с кола и ключ.Като се адаптира таблото ще угаснат ли сами тези индикации или трябва да се спрат принудително?Таблото е в мили и километри и ще си сменя циферблата но долу дисплейчето е само в мили.Може ли да се програмира долу да пише ''км'.Като върнах старото табло и на него светна еърбега :cry .Да не съм го прецакал при смяната на таблата при запален двигател :banghead

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 15 фев 2013 18:14

Като си сменял таблата на включен мотор, в момента, в който откачиш буксите отзад моментално ще се забият всевъзможни грешки - еърбег, сензор за колани, за течност за чистачки, за накладки (в зависимост от това какво е актоворано от soft coding-a), може ABS да светне и т.н.. Ако искаш да угаснат, трябва да изтриеш съответните грешки. Така че, сложи таблото, изтрий грешките и лампите ще изгаснат. Също така си провери soft coding-a. Ако преди не е имало сензор за накладки, трябва да го деактивираш.. и така с всичките лампи - за коланите, за течността за чистачки и т.н.

Потребителски аватар
vankicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankicha » Пет 15 фев 2013 21:48

майко в какъв филм влязах с тоя fis :36 :a070

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 15 фев 2013 22:54

Споко, нищо лошо не е станало. Просто тряа да си почистиш грешките.

Потребителски аватар
vankicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankicha » Съб 16 фев 2013 18:41

вече имам адаптирано табло с малкия fis и два обучени ключа :a040 .Процедурата отне около 10-12 минути но ми излезе малко повече от самото табло :mhihi но кеф цена няма.И понеже новото е английско се наложи да си изрежа километража от старото.И сега като взех да слагам стрелките се усетих че трябваше да снимам положението на стрелките.Стрелките на оборотомера и скоростомера май бяха точно на първата си чертичка но тези за температура и гориво май бяха малко преди първото деление.Ако бъркам моля някой да ме поправи

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 16 фев 2013 21:16

Като дадеш на контакт трябва всичко да е на 0 (освен бензина). За да си сигурен, че мерят точно, може да направиш output test-овете от канала за арматурното табло (Instruments) и да видиш дали съвпадат показанията.

Потребителски аватар
vankicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankicha » Нед 17 фев 2013 10:23

колеги къде точно да захвана масата от 3 пин на букса Т6е

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 17 фев 2013 20:57

Ами има различни болтове за маса около таблото и кормилото. Един вариант е ето тук: http://img194.imageshack.us/img194/6816/imag0287r.jpg На тази снимка се вижда (малко размазано) един болт, където има хванат кафяв кабел - там е маса.

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Съб 30 мар 2013 1:47

Понеже чета в един френски форум www.golfIV.fr,там един италянец твърди че ако таблото ти е immo 3....може да сложиш само табло immo 3!Ако е immo 2,може да сложиш immo 2 или immo3.Ако си с табло без кан 1j0 919 XXX X
можело да сложиш каквото си поискаш само че се пускали 2 кабела от комфорт модула!

if you have a car immo3 you can only put the cluster immo3, but if you car is immo2 you can put cluster immo2 or immo3, if you car is without canbus you can put all cluster whit a little modification of wire!
il the car is without canbus you can put immo2 or immo3 cluster, but you must make installatuion of canbus with 2 wire from your central confort.

Предходни 2 негови изказвания:
Bonjour, pour tous, l'installation du faisceau immo2 ou immo3 dans la voiture sans canbus EST POSSIBLE ! ! ! j'ai maked beaucoup de cette installation en Italie ! Le faisceau Immo3 est compatible avec tous les cunbas de voiture avec ou sans ! Seulement faisceau immo2 seulement dans le canbus de la voiture immo2 avec ou sans ! SI vous parlez anglais je peux vous aider !

je suis italian! ;);)

Moi aussi je suis en 919
You can search a immo2 or immo3 cluster!
If you buy a immo3 cluster you can have the rest kilotrage and a audi illumination

is not convenient search an other non canbus cluster!

Общо взето ми е интересно кои са тези 2 кабела,и възможно ли е това да стане?Човкът твърди,че е направил доста коли в Италия без кан да работят с immo 3 километражи безпроблемно по този метод!

Това са данните с които се е записъл във www.golfIV.fr
Geniom

Също видях и в друг форум неговi изказвания!

Кaк ще коментирате това,дали има изобщо някакъв резон в думите му?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 30 мар 2013 11:29

Ми да му напишем едно ЛС и да го питаме. По принцип по-рано (като си слагах MFA на себе си) и аз много четох по чуждестранните форуми, но навсякъде като заменят 919 табло с 920 му слагаха CAN симулатор...

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Съб 30 мар 2013 12:00

Ще му напиша едно лс,имам чуството че се взема кан от Комфорт модула...Но едва ли става при всички години.
Съмнява ме,че за 98 няма да става.Може би след 99-та който са с комфорт модули 1J0 959 799 AH.Защото тях ги слагат и на 2000-та и на 2001-ва година,а там са с immo 2 примерно.
Ако има развитие,ще пиша че и аз съм заинтересован от факта!Макар да има вероятност,хората да си приказват глупости.... :a045

Мисълта ми е тази:
viewtopic.php?f=12&t=157470&start=15
Vw golf 4 1.9 Tdi AHF ( 03.03.99 )
CCM 1J0 959 799 AH
tacho 1JO 919 881D immo 1
Първо мисля да видя дали има кабели на 19-ти и 20-ти пин на зелената букса на километража.
После ще разглобя да видя какво става на CCM-a.
1J0 959 799 AH се монтират до края на 2001-ва ако не се лъжа после стават 1C0 959 799B.
Но пък 2001-ва сече са с табло immo 2 и хората слагат immo 3...

Всичко това до тук не е изробвано и не е сигурно дали ще проработи,просто си развивам теориика на базата на думите на Италянеца!
Ако някой реши да го тества на неговата си кола,е на негова лична отговорност!

Жалко е,че нямам и табло immo 2 да изпробвам.Но за начало ще видя как е окабеляването на живо.

Последна промяна от Vag_activator на Съб 13 апр 2013 23:37, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ovanezov
Автомобил: GOLF 4
Двигател: asv 2001

Мнениеот ovanezov » Сря 03 апр 2013 0:06

Здравейте колеги сложих табло иммо2 на кола с иммо3 но не ми работят ел. стъклата и не ми отчита отворена врата, някой може ли да помогне? Иначе всичко друго си работи. :)

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Сря 03 апр 2013 9:46

А защо ти беше да сложиш immo 2, а не остави immo 3 таблото ако смея да попитам?

Потребителски аватар
ovanezov
Автомобил: GOLF 4
Двигател: asv 2001

Мнениеот ovanezov » Сря 03 апр 2013 12:53

Нямах мфа и си купих табло с мфа но в последствие разбрах, че е иммо2. Иначе и двете табла са с CAN.

Върни се в “Направи си сам!”