Обучаване нa ключове с VAG-COM

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
evroto9
Автомобил:
Двигател:

Re: Обучаване нa ключове с VAG-COM

Мнениеот evroto9 » Пон 04 юни 2012 23:33

и аз тай си помислих!

belgin1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belgin1984 » Пет 08 юни 2012 14:32

Здравейте, съфорумници! Вчера и моето голфче спря тотално(ходих до магазина и на връщане не ще да пали), като на таблото мига само индикатора за имобилайзера(т.е. пали, но само за секунда). Та да питам, дали препрограмирането на ключовете(2 броя) ще свърши работа или ще ми трябва и още нещо. Имам вече този комплект закупен и ако си поръчам и Интерфейс (кабел) VAG K+CAN COMMANDER Full 1.4 ще ми свършат ли работа за прочитането на кода и програмирането на ключетата? Голфчето е 1999 година 1.6SR. Благодаря предварително на отзовалите се.

П.П. Днес дойде и VAG K+CAN COMMANDER Full 1.4. Свързах го към колата, открих пина(пишеше login и 4 цифри отдолу), после свързах vag-com-а, select -> instruments -> login -> въвеждам кода (лампичката свети постоянно) -> adaptation -> 21 канал -> в полето test value пишеше 3 -> смених го на нула -> test -> написах 2 (понеже имам 2 ключа) -> test -> save и лампичката почна да мига с по - бързи интервали и въобще не изгасна. Като вкарах вторият ключ и там беше същото. Давам диагностика с вагкома и сега освен първата грешка (engine start blocked immobilizer) ми изписва и друга(нещо от сорта на грешка при програмирането на ключ). При повторен опит за програмирането на ключа в 21 канал за броя на ключовете пише 0 и не може да се промени(след въвеждането на логин кода лампичката на имобилайзера мига, а не свети постоянно). Някакви идеи как може да се оправи?

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 09 юни 2012 20:04

Като написа в тест полето 2 и натистна тест в дясното поле изписа ли 2, понякога остава на предишната стойност (дори и при мен във видео-то го направи този номер)
Може да имаш и проблем с четеца антена който е на контактния ключ :wink:
Ако ти трябва аварийно прибиране, на Вагкома като вкараш Пин кода на таблото може да запалиш колата и имаш 30 минути за аварийно придвижване :wink:

belgin1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belgin1984 » Нед 10 юни 2012 8:41

Изписва ми 2 - да. А това с аварийното прибиране ще го пробвам - поне да го закарам до майстора :)

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 10 юни 2012 11:27

Според мен имаш проблем или отзад в зелената букса или в антената :roll: Почва да мига постоянно като не може да засече ключ

belgin1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belgin1984 » Нед 10 юни 2012 12:20

Ами ще искам майстора да ми махне имобилайзера. Предполагам, че не става само с махане не "пръстенчето" от контактният ключ и даване на кабелите на късо или се лъжа?

П.П. Закарах го до майстора. Като отвори предният капак на колата извади една кутия с 2 букси разположен отпред на таблото(предполагам е компютър?!), отвори го, запои му 3 жички, препрограмира ключовете наново и воаля!

nikibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikibg » Пон 18 юни 2012 21:58

Здравейте колеги.Днес си взех Голф 4 1998г .Собственика ми връчи два ключа като ми заяви че единия ползва за дистанционно за централното а само със втория се пали.Разглобих ги и виждам, че в този който е с бутони за централното липсва ампулата от имобилайзера.Исках да сваля от другия но тя е здраво залепена в една тесничка ниша в ключа.Предупредиха ме че били крехки и да не рискувам сам.Та на въпроса - може ли някой да ме светне от къде да се сдобия с "ампула " която да се обучи заедно с действащата такава ? Колко пари би излязло.Ако някой с кабел може да помогне бих бил много благодарен за помощта.Бих и попътувал до където кажете за да се отърва от това носене на два ключа! Пък и нали и този който работи в момента може да даде фира- трябва си резервен.
Малко дълго се получи .Дано съм бил разбираем.
Поздрави!

3-2
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 3-2 » Вто 19 юни 2012 21:28

Само за обучение на нов ключ пак ли ми трябва пин на таблото, темата е много добра но даваи по скоро програмата за пина на таблото всичко да си е завършено

3-2
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 3-2 » Сря 20 юни 2012 21:13

3-2 написа:Само за обучение на нов ключ пак ли ми трябва пин на таблото, темата е много добра но даваи по скоро програмата за пина на таблото всичко да си е завършено

:?:

3-2
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 3-2 » Сря 20 юни 2012 21:19

3-2 написа:
3-2 написа:Само за обучение на нов ключ пак ли ми трябва пин на таблото, темата е много добра но даваи по скоро програмата за пина на таблото всичко да си е завършено

:?:

темата заключена ли е

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Сря 20 юни 2012 21:25

3-2 написа:темата заключена ли е

Щом можеш да пишеш в нея, значи не е заключена. :012:

3-2
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 3-2 » Сря 20 юни 2012 21:27

Enforcer написа:
3-2 написа:темата заключена ли е

Щом можеш да пишеш в нея, значи не е заключена. :012:

знам просто няма развитие

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 20 юни 2012 22:38

Колега, какво развитие да има, отговора на въпроса ти, е вече написан в първия пост както и в началото на темата, ключове само по 1 не могат да се обучават. Обучават се всички заедно и ДА трябва пин на таблото.
В момента нямам кабел така че как се вади пина няма да успея скоро да покажа :wink:

user001
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот user001 » Съб 23 юни 2012 23:22

Здравейте колеги,
Някой знае ли дали с този кабел може да се прочете пин кода:
http://sklad66.com/cms/VCDS-VAG-COM.html

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател: